#Düzensiz Göçle Mücadele

İLKHABER-Gazetesi - Düzensiz Göçle Mücadele haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Düzensiz Göçle Mücadele haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Adana’da düzensiz göçle mücadelede 268 operasyon, 47 tutuklama Haber

Adana’da düzensiz göçle mücadelede 268 operasyon, 47 tutuklama

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı sonrası şehirde yürütülen düzensiz göçle mücadele çalışmalarını değerlendirdi. Köşger, şehir genelinde 8 mobil göç noktasının aktif şekilde hizmet verdiğini, Eylül ayında 268 operasyon düzenlendiğini, 47 kişinin tutuklandığını, 17 kişinin adli kontrol altına alındığını ve 66 araca el konulduğunu açıkladı. “Düzensiz göçle mücadelede Adana’da kararlılık sürüyor” Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana’nın stratejik konumu, ekonomik dinamizmi ve coğrafi özellikleri nedeniyle göçmen hareketliliği yaşandığı belirterek, “Adana, stratejik konumu, ekonomik dinamizmi ve coğrafi özellikleri sebebiyle, göçmen hareketliliğinin yoğun şekilde hissedildiği şehirlerimizin başında gelmektedir. Bu durum hem güvenlik hem de sosyal uyum bakımından titiz bir yönetimi gerekli kılmakta, devletimizin ilgili tüm birimleri bu alanda yüksek koordinasyonla çalışmalarını sürdürmektedir. Eylül ayı boyunca düzensiz göçle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar, bu konudaki kararlılığımızı açıkça ortaya koymuştur” şeklinde konuştu. “Şehir genelinde 8 mobil göç noktası hizmet veriyor” Vali Köşger düzensiz göçmen konusunda yapılan çalışmalara dikkat çekerek şunları söyledi: “Eylül 2025 itibarıyla Adana’da geçici koruma altındaki Suriyelilerin sayısı 182.883 olarak kaydedilmiş, yasal kalış hakkı bulunan yabancıların toplam sayısı ise 190.874 olarak belirlenmiştir. Düzensiz göçle mücadele kapsamında 268 operasyon düzenlenmiş, bu operasyonlar neticesinde 47 kişi tutuklanmış, 17 kişi adli kontrol altına alınmış ve 66 araca el konulmuştur. Şehir genelinde 8 mobil göç noktası aktif şekilde hizmet vermeye devam etmektedir. Bu noktalar aracılığıyla 103.496 kişinin kimlik denetimi gerçekleştirilmiştir.” “Şehir güvenliği ve toplumsal huzur için göçle mücadele sürüyor” Vali Köşger, “Adana’da düzensiz göçle mücadele yalnızca güvenlik odaklı bir yaklaşım olarak değil, aynı zamanda insan onuruna yakışır bir düzenin tesisi olarak ele alınmaktadır. Hukukun çizdiği çerçevede, kararlılıkla ve insani duyarlılıkla yürütülen bu mücadele; hem şehir güvenliğini hem de toplumsal huzuru teminat altına almaktadır” ifadelerini kullandı.

Türkiye genelinde düzensiz göçle mücadele: 49 organizatör yakalandı Haber

Türkiye genelinde düzensiz göçle mücadele: 49 organizatör yakalandı

İçişleri Bakanlığı’nın koordinasyonunda Göç İdaresi Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından düzensiz göçle mücadeleye yönelik yürütülen denetim ve operasyonlar kapsamında, Türkiye genelinde eş zamanlı uygulamalar gerçekleştirildi. Operasyonlara ilişkin bilgi veren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “432 bin 630 kişinin kimlik kontrolü yapıldı. Bunlardan 27’si yabancı uyruklu olmak üzere toplam 49 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 509 düzensiz göçmen yakalandı. Tespit edilen düzensiz göçmenlerin ülkelerine geri gönderilme işlemleri başlatıldı” dedi. Denetimlerin kapsamına ilişkin detayları da paylaşan Bakan Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı: “28 bin 321 personel, 9 bin 19 ekip ile 5 bin 817 noktada gerçekleştirilen uygulamalarda; 4 bin 280 metruk bina, 7 bin 862 umuma açık yer, 441 terminal ve 5 bin 734 farklı nokta olmak üzere toplam 18 bin 317 yer kontrol edildi.” Bakan Yerlikaya, mobil göç araçları ile iki yıl önce kimlik kontrollerine başlandığını hatırlatarak şu değerlendirmeyi yaptı: “İki yıl önce kimlik kontrolü yaptığımız her 4 kişiden yaklaşık 3’ü düzensiz göçmendi. Bu oran yüzde 74,5’ti. Geçtiğimiz ay ise bu oran yüzde 1,8’e kadar geriledi. Artık kimlik kontrolü yaptığımız her 100 kişiden yalnızca 2’si düzensiz göçmen çıkıyor. Ülkemiz artık düzensiz göçte ne hedef ne de transit geçiş rotası konumundadır.” Yerlikaya, denetimlerde görev alan güvenlik güçlerine ve idari personele teşekkür ederek, “Valilerimizi, kaymakamlarımızı ve denetimleri gerçekleştiren kahraman polislerimizi, jandarmamızı, sahil güvenliğimizi ve Göç İdaresi Başkanlığımız personelini yürekten kutluyorum,” dedi. Türkiye'nin göçle mücadelesinde kararlılıkla yoluna devam ettiğini vurgulayan Bakan Yerlikaya, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Türkiye; insan hak ve hürriyetlerine saygılı, hukuk ve medeniyet değerlerine bağlı, kamu düzeninden ve güvenliğinden asla taviz vermeden, göç yönetiminde tüm dünyaya örnek teşkil eden bir model sunmaktadır. Göç konusunu; düzenli-düzensiz göç, uluslararası koruma, gönüllü ve onurlu geri dönüş, göçmen kaçakçılığıyla mücadele ve sınır yönetimi gibi tüm boyutlarıyla ele alıyoruz.”

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.