TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Düziçi

İLKHABER-Gazetesi - Düziçi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Düziçi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Dumanlı Yaylası, yamaç paraşütçülerinin rotasına girdi Haber

Dumanlı Yaylası, yamaç paraşütçülerinin rotasına girdi

OSMANİYE (AA) - MUZAFFER ÇAĞLIYANER - Osmaniye'nin Düziçi ilçesindeki Dumanlı Yaylası, uygun rüzgar koşulları ve sunduğu manzarayla yamaç paraşütçüleri tarafından tercih ediliyor.Fotoğraf ve doğaseverlerin özellikle sonbaharda ziyaret ettiği 1800 metre rakımlı yaylanın 1100 rakımlı bölgesinde yamaç paraşütü sporu için havalanma bölgesi hazırlandı.Buraya kentten ve diğer illerden gelen yamaç paraşütçüler, Aslantaş Barajı manzarası eşliğinde uçuş yapıyor. Sporcular, bu manzaranın ardından ilçe merkezi üzerinde uçarak kentte belirlenen alana iniş gerçekleştiriyor.Dumanlı Yaylası, Adana ve Mersin'in de çok sayıda noktasında yamaç paraşütü yapılabilmesinin ardından bölgede bu sporu yapanlarca tercih ediliyor.Türkiye Hava Sporları Federasyonu İl Temsilcisi Fevzi Turan Alçı, AA muhabirine, Dumanlı Yaylası'nın yamaç paraşütü için önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.Bölgenin uçuş için uygun koşullar sağladığını ifade eden Alçı, "Şu an uçuş alanımızın bakıma ihtiyacı var. İniş alanımızda sıkıntı yok ama kalkış alanımızın bakım görmesi gerek. Eğer bu bakım yapılırsa yamaç paraşütçüler bölgeye daha fazla ilgi gösterirler." dedi.Alçı, bölgenin sadece rüzgar açısından değil görsel olarak da sporcuların ilgisini çektiğini anlatarak, "Burası birçok yerdeki kalkış alanını kıskandıracak bir yer olabilir. Şu an özellikle bölgemizdeki sporcuların ilgisi oldukça fazla. Buraya ufacık bir bakım yapılırsa tüm Türkiye'den buraya uçuş için gelineceğine inanıyorum." diye konuştu.- Yamaç paraşütçüler Duman Yaylası'nı beğendiGaziantep'ten uçuş için gelen yamaç paraşütçü Gökhan Demir, alanı çok beğendiğini ve burada uçuş yapmaktan büyük zevk aldığını belirterek, "1 yıldır Gaziantep'te uçuyorum. Burası bana daha güzel geldi, potansiyeli daha yüksek. Uçuştan zevk aldım ve tekrar gelmeyi düşünüyorum." ifadesini kullandı.Yamaç paraşütçü Cihan Akpınar da bölgeye ikinci kez geldiğini aktararak, "Bölgenin potansiyeli çok iyi. Uçtuğumuz tepe şehre hakim, manzarası güzel. Birçok ile ve ilçeye yakın bir bölgede, yani güzel bir tanıtımla daha çok katılım sağlanabilir. Uçuş olarak da güzel. Tepe eğer güzel işlenirse biraz emek sarf edilirse katılımın daha fazla olacağını inanıyorum." şeklinde konuştu.Osmaniyeli sporcu Mustafa Kurt da bölgede yıl içinde hava durumunun müsait olduğu tüm zamanlar uçuş yapılabildiğini anlatarak, şunları kaydetti:"Bölgenin diğer yamaç paraşütü uçuş alanlarından farkı öncelikle eşsiz manzarası. Buranın avantajlarından bir tanesi şehir üzerinde uçulması. Diğer bölgelerdeki uçuş alanlarımız şehirden uzakta, insanların görmediği yerlerde. Pilotlarımız, buradan kalkış yaptığında insanların ve şehrin üzerinde uçabiliyor. İnsanlar balkondan çıkıp izleyebilecek, o derecede güzel bir alan. Şehir üzerinde uçmak, pilotlara ayrı bir zevk veriyor. Rakım yüksek olduğundan, mesafe yarışları için de müsait bir bölge."

Mangal kömürü için 1800 rakımlı yaylada yaklaşık 5 ay mesai yapıyorlar Haber

Mangal kömürü için 1800 rakımlı yaylada yaklaşık 5 ay mesai yapıyorlar

OSMANİYE (AA) - MUZAFFER ÇAĞLIYANER/ERSİN ŞİMŞEK - Osmaniye'nin Düziçi ilçesi 1800 rakımlı Dumanlı Yaylası'nda çadırlarda kalan 7 aile, mangal kömürü için mesai harcıyor.Aralarında Şanlıurfa ve Mardin'den gelenlerin de olduğu aileler, ekmek parası için ormanın içinde kurdukları çadırda kalıyor.Sabah saatlerinde mesaiye başlayan aileler, ormandan kesim izni verilen ağaçları budayarak traktörlere yüklüyor.Odunları parçalara ayırarak çadırlarının yakınındaki ocaklara getiren aileler, odunları arasına saman koyarak üst üste yerleştiriyor.Daha sonra işçiler, üzerini toprakla kapattıkları odunları, yaklaşık 10-15 gün gece gündüz nöbetleşe çalışarak yakıyor.Aileler, zahmetli bir sürecin ardından elde ettikleri mangal kömürünü paketleyip satışa hazır hale getiriyor.Hazırlanan mangal kömürü, kilogramı 18 liradan satışa sunuluyor.Hasan Obak, AA muhabirine 2004'ten bu yana mangal kömürü yapımıyla geçimini sağladığını anlattı.Eşi ve 3 çocuğuyla yaylada yaklaşık 5 ay kaldığını anlatan Obak, mangal kömürü yapımının zor ve zahmetli olduğunu söyledi.Obak, izin verilen ağaçları kesip mangal kömürüne dönüştürmek için çalıştıklarını, her gün yorucu bir mesai yaptıklarını dile getirdi.Mardin'den gelen 46 yaşındaki Seyfettin Eser de 5 çocuğundan 2'siyle mangal kömürü yapımında çalıştığını anlattı.İşlerinin çok zor olduğunu belirten Eser, şunları kaydetti:"Alnımızın teriyle kazandığımız para helal olduğu için mutluyuz. 5 çocuğum var, 2'si burada benimle çalışıyor, diğerleri ve eşim Mardin'de yaşıyor. İnşallah 1-1,5 ay içinde işimiz bitecek ve evimize döneceğiz. Buradan kazandığımızla da geçinmeye çalışacağız."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.