TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Elmalı

İLKHABER-Gazetesi - Elmalı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Elmalı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

671. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri'nde yarı finalistler belli oldu Haber

671. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri'nde yarı finalistler belli oldu

ANTALYA (AA) - Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri'nde yarı finale yükselen başpehlivanlar belli oldu.Bu yıl 671'incisi düzenlenen ve "Türk'ün ilk er meydanı" olarak nitelendirilen güreşlerde Ali Gürbüz, Mustafa Batu, Osman Kan ve Kürşat Şevki Korkmaz yarı finale yükseldiler.Recep Gürbüz Stadı'nda başpehlivanlık çeyrek final maçında Ali Gürbüz-İsmail Balaban eşleşmesi, erken final olarak nitelendirildi.670. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri'nin şampiyonu Gürbüz ile 669. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri'nin birincisi Balaban arasındaki mücadele kıran kırana geçti. Mücadelede bir saat sonra Balaban'ın sağ göz kapağının kanaması nedeniyle bir süre ara verildi. Sağlık görevlilerinin müdahalesinin ardından Gürbüz-Balaban maçı kaldığı yerden devam etti.Başı sarılan Balaban, bu durumun kendisini olumsuz etkilemesi üzerine sargı bezini kısa süre sonra çıkararak mücadeleye devam etti. Yaklaşık 2 saat süren karşılaşmayı Gürbüz kazandı ve adını yarı finale yazdırdı.Diğer çeyrek final karşılaşmalarında Hüseyin Gümüşalan ile Mustafa Batu, Kürşat Şevki Korkmaz ile Yunus Emre Yaman, Osman Kan ile Nedim Gürel yarı finale yükselmek için mücadele verdi. Batu, Kan ve Korkmaz yarı finale çıkan diğer başpehlivanlar oldu.- 2018'deki yarı final karşılaşmasını hatırlattıGürbüz-Balaban karşılaşması, başpehlivanların 2018 yılındaki yarı final mücadelesini akıllara getirdi.Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri'nin 666'ncısında, 9 Eylül 2018'de er meydanlarında eşine az rastlanır bir mücadeleye sahne olmuştu."Sarı fırtına" olarak anılan Antalyalı güreşçi İsmail Balaban, yarı finalde hemşehrisi ve kendisi gibi Kırkpınar başpehlivanı unvanına sahip Ali Gürbüz ile yağmur altında karşılaşmıştı. Oldukça çekişmeli geçen ve 2 saat 15 dakika süren müsabakada, İsmail Balaban'ın babası Hasan ve dedesi Mehmet Balaban, er meydanına çıkarak, güreşin bitirilmesini istemişti. Ailelerin araya girmesine rağmen güreşmeye devam eden İsmail Balaban, Ali Gürbüz'ü yenmişti.Zorlu mücadelelerin ardından finale çıkan Balaban, aşırı yorgunluğa bağlı yaşadığı kramplar ve sakatlığı nedeniyle müsabakadan çekilmek zorunda kalınca, Orhan Okulu başpehlivanlığı kazanmıştı.- Genç Enes, Zeybek ile Okulu'yu yenerek dikkati çektiÖte yandan, 4. turda Ali Gürbüz'e yenilerek çeyrek final şansını yitiren, 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığa yükselen 23 yaşındaki Enes Doğan, 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı kazanan Yusuf Can Zeybek'i 2. turda, 671. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri başpehlivanlığının favorileri isimlerinden Orhan Okulu'yu 3. turda eleyerek dikkatleri üzerine çekti.Bu arada, başpehlivanlar Ali Gürbüz'ün oğlu Recep Gürbüz'ün, Orhan Okulu'nun oğlu Hamza Okulu'nun, Serkan Serttürk'ün oğlu Yiğit Serttürk'ün, Yusuf Can Zeybek'in oğlu Alparslan Zeybek'in dualı çayırda kispet giyip kol bağlaması ilgi gördü.

"Türk'ün ilk er meydanı" Elmalı'da güreş heyecanı başladı Haber

"Türk'ün ilk er meydanı" Elmalı'da güreş heyecanı başladı

ANTALYA (AA) - Kırkpınar'dan daha eski olduğu belirtilen "Türk'ün ilk er meydanı" Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri'nde heyecan başladı. Bazı tarihi kaynaklara göre ilk Alperenlerin bölgeye yerleşmesiyle Türk ve Müslümanların çoğalıp kök saldığı Antalya'nın Elmalı ilçesi, ata sporu güreşin ilk müsabakalarının yapıldığı yer olarak da kayıtlarda yer alıyor. Namlı pehlivanların 1352'den beri kispet giydiği Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri, bu yıl 671'inci kez, pehlivanlara ev sahipliği yapıyor. Kırkpınar'dan 9 yıl daha eski Elmalı Yağlı Güreşleri, 15 bin kişilik Recep Gürbüz Stadı'nda gerçekleştiriliyor. Temsili "Yörük Göçü" etkinliğiyle başlayan organizasyon, güreş müsabakalarıyla devam ediyor. Bugün minikler ile küçüklerin mücadelesiyle başlayan güreşlerde, yarın büyükler, başpehlivan, pazar günü de başpehlivanların final karşılaşmaları yapılacak. Kırkpınar'ın son başpehlivanı Yusuf Can Zeybek ile Ali Gürbüz, İsmail Balaban, Orhan Okulu ve Mehmet Yeşil Yeşil'in de aralarında bulunduğu yaklaşık 70 başpehlivan ile 1200 sporcu er meydanında mücadele edecek. - Gündüz güreş heyecanı, akşam konser coşkusu İlçede güreş coşkusu konser etkinlikleriyle 5 Eylül'de başladı. İlk gün şarkıcı Hadise, ikinci gün şarkıcı Linet, dün de şarkıcı Koray Avcı sahne aldı. Şarkıcılar seslendirdikleri eserleriyle katılımcılara eğlenceli anlar yaşattı. Etkinlik kapsamında bugün akşam şarkıcı Edis, yarın da şarkıcı Yıldız Tilbe sahneye çıkacak. - Elmalı'da tarihe not düşülen güreşler Elmalı güreşlerine son dönemde Türk yağlı güreşinin yaşayan efsanesi Ahmet Taşçı ile Kırkpınar başpehlivanlığını 2015 ve 2018'de iki kez kazanarak Antalya'nın gururu olan Orhan Okulu damga vurdu. Ahmet Taşçı, tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri'nde 1989, 1990, 1991, 1992 ve 1993 yıllarında başpehlivanlığı üst üste 5 kez kazanarak rekor kırdı. Orhan Okulu ise 6 kez üst üste kazanarak Ahmet Taşçı'nın rekorunu geçmeyi başardı. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri'nin 666'ncısı, 9 Eylül 2018'de er meydanlarında eşine az rastlanır bir mücadeleye sahne oldu. "Sarı fırtına" olarak anılan Antalyalı güreşçi İsmail Balaban, yarı finalde hemşehrisi ve kendisi gibi Kırkpınar başpehlivanı unvanına sahip Ali Gürbüz ile karşılaştı. Oldukça çekişmeli geçen ve 2 saat 15 dakika süren müsabakada, İsmail Balaban'ın babası Hasan ve dedesi Mehmet Balaban, er meydanına çıkarak, güreşin bitirilmesini istedi. Ailelerin araya girmesine rağmen güreşmeye devam eden İsmail Balaban, Ali Gürbüz'ü yendi. Zorlu mücadelelerin ardından finale çıkan İsmail Balaban, aşırı yorgunluğa bağlı yaşadığı kramplar ve sakatlığı nedeniyle müsabakadan çekilmek zorunda kalınca, Orhan Okulu başpehlivanlığı kazandı. Elmalı Yağlı Güreşleri'nin geçen yılki başpehlivanı ise Orhan Okulu ile karşılaşan Ali Gürbüz oldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.