TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Emre Duru

İLKHABER-Gazetesi - Emre Duru haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Emre Duru haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Adana'da "100. Yılda 100 Fotoğraf Sergisi" açıldı Haber

Adana'da "100. Yılda 100 Fotoğraf Sergisi" açıldı

SERHAT AKARSU ADANA (İLKHABER) - Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl kutlamaları kapsamında, Adana Ticaret Borsası koordinatörlüğünde, Adana Vergi Dairesi Başkanlığı ve Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğiyle "100. Yılda 100 Fotoğraf Sergisi"nin son ayağı Adana Müzesi Fuayesinde ziyarete açıldı. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Adana Vergi Dairesi Başkanı Ümit Güner, ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Emre Duru, Adana Müze Müdürü Mehmet Çavuş ve diğer katılımcılar, "100. Yılda 100 Fotoğraf Sergisi"nin açılışını gerçekleştirdi. Adana Valisi Köşger, yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yılının kutlandığını ve bu kapsamda tüm kurumların kendi alanlarına yönelik etkinlikler düzenlediğini belirtti. Adana'nın verimli topraklarının tarımın yanı sıra sanata ve birçok alanda ilham kaynağı olduğuna vurgu yapan Vali Köşger, serginin tarımın her aşamasını ve emekçilerin çalışmalarını gösterdiğini ifade etti. Serginin, tarımın ve toprağın önemine dikkat çektiğini belirten Vali, Cumhuriyetin 100. yılında bu değerleri kutladığını dile getirdi. Adana Ticaret Borsası Başkanı Bilgiç ise Adana'nın verimli topraklarının sadece ekonomiye değil, aynı zamanda sanata ve kültüre de ilham verdiğini söyledi. Serginin, tarımın tüm süreçlerini kapsayan fotoğraflarla dolu olduğunu ve bu sayede bölgenin değerlerine vurgu yaptığını dile getiren Bilgiç, bu serginin emekçilerin alın terini yansıttığını belirtti. Adana Vergi Dairesi Başkanı Ümit Güner, kurumlarının görevlerini yerine getirirken kültürel ve sanatsal etkinliklere de önem verdiklerini belirtti. Serginin Adana Müzesi'nde düzenlenmesinin önemine değinen Güner, fotoğrafların tarımın her aşamasını yansıttığını söyledi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Emre Duru ise Adana Müzesi'nin ikinci ve üçüncü etaplarının açıldığını belirterek, bu büyük müzenin Tarım Müzesi ile bölgenin en büyük müzesi olduğunu ifade etti. Serginin Adana'nın tarım ve insan portresini anlattığını belirten Duru, kültür ve sanat etkinliklerini arttırarak yoluna devam edeceklerini vurguladı. Sergi, 27 Ekim 2023 tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.

Yüreğir Belediyesi Millet Kütüphanesi İçin İmzalar Atıldı Haber

Yüreğir Belediyesi Millet Kütüphanesi İçin İmzalar Atıldı

EMRE EKİCİ ADANA (İLKHABER)- Adana’nın İlçesi Yüreğir’de, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, ilçeye millet kütüphanesi kazandırmak için kolları sıvadı. Kocaispir, Seyhan nehri kıyısında yapılması planlanan Yüreğir Gençlik Merkezi ve Millet Kütüphanesi sadece Yüreğir’e değil Adana’ya da pozitif değerler katacağını söyledi. Adana’nın İlçesi Yüreğir’de, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, ilçeye millet kütüphanesi kazandırmak için kolları sıvadı. Sinanpaşa Mahallesi Seyhan Nehri kıyısında 6 bin metrekare alanda yapılması planlanan Gençlik Merkezi ve Millet Kütüphanesi’nin içerisinde bir büyük konferans salonu, çocuk kütüphanesi, 0-3 yaş kütüphanesi, sergi alanı, dijital oyun-spor odası, müzik stüdyosu, çalışma, toplantı odaları, green box ve simülatör odası yer alması ve yapının çevresinde ise açık hava sahnesi ve süs havuzları ile modern bir yeşil alan planlanıyor. Kısa bir süre içerisinde tamamlanması planlanan Yüreğir Belediyesi Gençlik Merkezi ve Millet Kütüphanesi projesinin protokolü, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir ile Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Emre Duru arasında imzalandı. İmza töreninde konuşan Başkan Kocaispir, “Yapılacak gençlik merkezimizde gençlerin eğitsel, kültürel, gönüllülük ve sportif faaliyetlerin geliştirilmesi, bağımlılıkla mücadele, sosyal sorumluluk algılarının güçlendirilmesi ile gençlerin almış oldukları eğitimle birlikte kişisel kapasite gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz.” dedi. Gençleri çok önemsediklerini belirten Başkan Kocaispir, tesisin sadece Yüreğir’e değil Adana’ya hizmet vereceğini dile getirdi. Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Emre Duru ise Millet Kütüphanesi vasıtasıyla vatandaşların kitaba ve kütüphaneye ulaşımının kolaylaştırılacağını belirterek tesisin Adana’ya hayırlı olmasını diledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.