TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Erdemli

İLKHABER-Gazetesi - Erdemli haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Erdemli haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

 Askerlik hayali 50 yaşında gerçekleşti Haber

 Askerlik hayali 50 yaşında gerçekleşti

Erdemli ilçesinin kırsal mahallelerinden Karayakup'ta yaşayan 50 yaşındaki konuşma engelli İbrahim Atalay ile 21 Yaşındaki işitme engelli Ali Develi ailelerine hiç askerlik yapmadıkları için üzgün olduklarını, kendilerinin de silah altına alınıp vatani görevini yapmak istediklerini dile getirdi. Bunun üzerine aile, köyün ileri gelenleriyle de konuşup İl Jandarma ile Erdemli İlçe Jandarma Komutanlığına durumu iletti. Bunun üzerine hazırlık yapan ilçe jandarma komutanlığı iki özel bireyi bir günlük temsili olarak askere aldı. İki özel bireye İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Mürsel Öner tarafından kısa bir eğitim verildi, ardından da biri işitme, diğeri konuşma engeli bulunan özel bireyler kıyafetlerini giyerek nöbet tuttu. Devriye gezip, ofislerde de görev alan özel bireylere günün sonunda terhis belgesi verildi. Ailelerde askerliklerinin her anını fotoğraflayarak mutluluklarına kayıt altına aldı. Ali Develi'nin annesi Havva Develi, "3 çocuk annesiyim. Çocuklarımın ikisi işitme engelli, biri normal. İşitme engelli oğlumun askere gitmesini çok istiyordum. Şimdi hayali gerçek oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Çok mutluyuz, çok gururluyuz, sevinçliyiz. Jandarma teşkilatına, emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi. Karayakup sakinlerinden Mustafa Yıldız ise "Mahallemizde 2 özel arkadaşımız vardı, askerlik özlemi çekiyorlardı. İlçe jandarma komutanlığımıza başvurduk. Bir günlük de olsa bu hasreti giderdiler" diye konuştu.

Mersin'de bu caddede sürekli kaza oluyor: Adı 'belalı'ya çıktı Video Galeri

Mersin'de bu caddede sürekli kaza oluyor: Adı 'belalı'ya çıktı

Mersin'in Erdemli ilçesinde motosiklet ile kamyonetin çarpıştığı trafik kazası bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Bir ayda onlarca kazanın yaşandığı nokta 'belalı' olarak anılırken, 'dur' tabelasına uyulmayınca bir başka kaza daha yaşandı. Kamerasına sürekli trafik kazası görüntüsü yansıyan esnaf ise önlem alınmasını istedi. Alınan bilgeye göre kaza, ilçeye bağlı Akdeniz Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi ile Yunus Bey Sokağı'nın birleştiği noktada meydana geldi. Cadde ile sokağın tam birleştiği noktada kamyonet ile motosiklet çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü ağır yaralandı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı motosiklet sürücüsü ilçe devlet hastanesi acil servisine kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor. Adı 'belalı'ya çıktı İş yerinin güvenlik kamerasına sürekli kaza görüntüsü yansıyan esnaf Ahmet Sapmaz ise kazaların yaşandığı nokta için bir önlem alınması gerektiğini söyledi. Bir kişinin yaralandığı motosiklet kazasına da değinen Sapmaz, "Kamyonet sürücüsü hiç durmadan caddeye giriyor, motosiklet de yukarıdan geliyor. Kesiştiği noktada çarpışıyorlar ve motosiklet sürücüsü 10 metre sürükleniyor. Allah'tan can kaybı yok. Tüm bu olanlar kameramıza yansıyor, hatta motorun bir parçası müşterimizin üzerine geliyor. Küçük büyük fark etmiyor her gün kaza oluyor. 'Dur' tabelası var ama sürücüler dikkat etmiyor. Önlem alınsın artık, bir ölüm olacak herhalde" diye konuştu.

MESKİ, Erdemli’de 3 bin 600 metre içme suyu hattını yeniliyor Haber

MESKİ, Erdemli’de 3 bin 600 metre içme suyu hattını yeniliyor

2022 yılında Erdemli genelinde 150 kilometreye yakın içme suyu hattını yenileyen MESKİ'nin, bu yıl da yeni sonuçlandırdığı ihale ile 110 kilometreye yakın içme suyu hattını yenileyeceği belirtildi. Çalışmaların ilk etabına Mersin Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak yürüttüğü Erdemoğlu Bulvarı’nda başlayan MESKİ, Erdemli ilçesi D-400 karayoluna paralel olan sahil yolu caddesi üzerinde toplamda 2 bin 800 metre içme suyu hattı yenileme çalışması gerçekleştiriyor. D-400 karayolu ile Erdemoğlu Bulvarını birbirine bağlayan Şehit Üsteğmen Sokak ile Sabahattin Çakmakoğlu Caddesi üzerinde bulunan kullanım ömrünü tamamlamış 800 metre uzunluğundaki asbest ve PVC boruların artan nüfusa karşı hizmet verememesinden dolayı içme suyu hattı da yenilenirken, böylelikle MESKİ muhtelif çaplarda toplam 3 bin 600 metre içme suyu hattını yenilemiş olacak. “Erdemli halkı için kesintisiz içme suyu temini sağlayacağız” Çalışmalar hakkında bilgi veren Erdemli Şube Müdürü Necati Tekin Şen, “Erdemoğlu Bulvarı üzerinde bulunan mevcut hattımızın kullanım ömrünü tamamlaması ve artan nüfusa karşılık hizmet verememesinden kaynaklı içme suyu hattı rehabilitasyon çalışması yapmaktayız. Çalışmalarımız tamamlandıktan sonra Erdemli halkı için kesintisiz içme suyu temini sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.