TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#eylem

İLKHABER-Gazetesi - eylem haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, eylem haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Hekimler, vergi kesintileri eylemini sürdürüyor Haber

Hekimler, vergi kesintileri eylemini sürdürüyor

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Aile Hekimliği Kolu ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nın (SES), aile sağlığı merkezi hekimleri için ‘Vergide Adalet İstiyoruz’ eylemi sürüyor. Adana Tabip Odası ve SES Adana Şubesi tarafından Doğalpark Aile Sağlığı Merkezi önünde yapılan açıklamada, aile hekimlerinden bu ay ortalama 8 bin TL vergi kesintisi olduğu belirtildi. Her üç aile sağlığı merkezi hekiminden birinin, vergi kesintisine ek olarak ücret kesintisi yaşadığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Geçen hafta yaptığımız aynı ankete yanıt veren arkadaşlarımızdan her üç aile hekiminden biri, vergi kesintilerine ek olarak sadece bu ay nüfus düşmesi, eğitim alması, doğum/hastalık izninde olması ya da haksız performans şartları bahane edilerek ücretlerinde düşüşler yaşadığını bildirdi. Aile sağlığı merkezi çalışanlarından çok büyük ek performans kesintileri yapıldı. Depremde görev yaptığı aile sağlığı merkezi yıkılmış, mahallesi yıkılmış olsa da çalışmaya devam eden, depremden kurtulabilmiş insanların sağlıklarını korumak için canla başla çalışan aile hekimlerinden ortalama yapılan 23 bin lira performans kesintisi, derhal geri ödenmelidir. Haksız ve adaletsiz vergi kesintilerinden vazgeçilmelidir. Aile hekimliği çalışanlarından sabit yüzde 15 vergi alınmasını talep ediyoruz. Her ay giderek artan gelir kaybına tahammül etmeyeceğimizi ve vergide adalet sağlanana kadar eylemlerimizi devam ettireceğimizi bir kez daha hatırlatıyoruz. Her Çarşamba bu haksızlığı seslendirmeye devam edeceğiz."

Adana’da Organizede 2 aydır maaşlarını alamayan yaklaşık 300 fabrika işçisi eylem yaptı Haber

Adana’da Organizede 2 aydır maaşlarını alamayan yaklaşık 300 fabrika işçisi eylem yaptı

Grup adına konuşan Ali Ekici (49), 22 yıldır bahsi geçen fabrika'da çalıştığını ancak son 2 aydır maaşlarını alamadıklarını söyledi. Ekici, “2 ay önce hiçbir gerekçe göstermeden şirket faaliyetlerini durdurdu. Bizlere 'maaşlarınız ödenecek' dendi ancak Aralık ve Ocak ayında maaş alamadık. Şimdi de Mart veya Nisan ayında fabrikanın açılacağını söylüyorlar. Bizler sigortalı gözüktüğümüz için işe de giremiyoruz. Mağduruz 2 aydır. Bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” dedi. 5 yıldır fabrikada çalıştığını söyleyen Mehmet Metin Haner (48) ise, “2 aydır ev kiramı ve faturalarımı ödeyemiyorum. Ev sahibi evden çıkartmak istiyor ne yapacağım bilmiyorum. Bir an önce mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Fabrika sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlık bizleri mağdur etti. Fabrikanın bütün ham maddesi her şeyi var ama biz çalışmıyoruz” ifadelerini kullandı. Firmadan yapılan yazılı açıklamada, işçilerin sabırlı olması istenerek şöyle denildi: “Şirketimiz, bu sürecin çözümü için çalışmaktadır ve bu süreçte tüm paydaşlarımızın sabrını ve anlayışını rica ediyoruz. Çalışanlarımıza sorunlar hakkında şeffaf bir şekilde bilgi verilmiş olup, haklarını kullanmaları konusunda özgürlük tanınmıştır. Bu zorlu dönemde, çalışanlarımızın mağdur olmaması adına çaba göstermekteyiz. Önceliğimiz, şirketimizi var eden değerli çalışanlarımızın ve ailelerinin güvende hissetmelerini sağlamaktadır. Yaşanan süreçle ilgili çalışanlarımızla bir mutabakata varılmış olup, birlikte hareket etme kararı alınmıştır.”

Antalya'da arama kurtarma ekipleri denizde Türk ve Filistin bayrakları açtı Haber

Antalya'da arama kurtarma ekipleri denizde Türk ve Filistin bayrakları açtı

ANTALYA (AA) - Antalya'da arama kurtarma ekipleri tarafından İsrail'in Gazze'ye saldırılarına dikkati çekmek için denizde Türk ve Filistin bayrakları açıldı.Konyaaltı Plajı'nda eğitim çalışmaları gerçekleştiren İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve Bosna Hersek Novi Grad Belediyesi arama kurtarma ekipleri, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etmek için denizde bayraklı eylem gerçekleştirdi.Sahilde dalgıç kıyafetleri giyen arama kurtarma ekipleri, dev Türk ve Filistin bayrakları ile denize girdi. Yaklaşık 25 kişilik ekibin katıldığı eylemde bayraklar deniz yüzeyinde açıldı, plajda güneşlenen tatilciler de bayrakların açılmasına alkışlarla destek oldu. O anlar cep telefonu kameralarıyla kayıt altına alındı.Denizde bayraklarla 20 dakika kalan ekipler, daha sonra eylemi sonlandırdı.Antalya İHH Başkanı Mehmet Yıldırım, AA muhabirine, İsrail'in Gazze Şeridi'nde sürdürdüğü katliama "dur" demek için bayraklı eylem gerçekleştirdiklerini söyledi.Yaşananlar karşısında sessiz kalmayı insan onuru ve vicdanına aykırı bulduklarını dile getiren Yıldırım, "Arama kurtarma ekibi lideri Ali Uygur burada, Bosna'dan gelen ve Türkiye'nin dünyanın birçok yerinden gelen arama kurtarma faaliyeti meraklısı olan kardeşlerimize eğitim veriyorlar. Bosna'dan gelen ekiple bugün farkındalık yapmak amacıyla denizde Türk, Filistin ve Bosna'nın bayrağını açtılar. Bugün Filistin'e, Gazze'ye, Hamas'a selam gönderme adına buradan haykırdık. Haykırmaya da devam edeceğiz." diye konuştu.Bosna Hersek Novi Grad Belediyesi arama kurtarma ekip lideri Fahrudin Dobraca, İsrail'in Gazze'de uyguladığı zulmün bir an önce durdurulması ve ülkelerin bu soykırıma karşı tepkilerini göstermeleri gerektiğini belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.