Fatih Ürek son dakika! Kalp krizi sonrası ünlüler hastaneye akın etti
Ünlü sanatçı Fatih Ürek, dün öğle saatlerinde evinde geçirdiği kalp krizi sonrası acilen hastaneye kaldırıldı. Doktorların yaptığı 20 dakikalık müdahale sonrası hayata döndürülen Ürek, yoğun bakımda gözetim altında tutuluyor. Doktorları, kalp fonksiyonlarının normale döndüğünü ancak beynin oksijensiz kaldığı süre nedeniyle takibin sürdüğünü açıkladı.
Prof. Dr. Mehmet Refik Yazıcıoğlu, “Kalp ile ilgili şu anda herhangi bir problem yok. Ancak beynin ne kadar oksijensiz kaldığı konusunda şüphelerimiz var. Yarına kadar uyutmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.
Dostları Apar Topar Hastaneye Koştu
Ürek’in yakın dostları, yoğun bakımda tedavi gören sanatçıyı yalnız bırakmadı. Kısa süre önce barıştığı Demet Akalın, apar topar hastaneye gelerek “Ayakları şişmişti, merak ediyordum. Ama iyi, iyi olacak inşallah” dedi.
Mehmet Ali Erbil ise doktorlardan aldığı bilgileri paylaşarak, “Kalbi düzeldi ama beyne ne kadar hasar verdiğini görmek için uyutuluyor” ifadelerini kullandı. Seda Sayan da sanatçının ailesiyle görüşerek sağlık durumu hakkında bilgi aldı.
Yoğun Bakım Süreci Sürüyor
Hastaneden yapılan açıklamada, Ürek’in yoğun bakımda uyutulduğu ve organ fonksiyonlarının dikkatle izlendiği belirtildi. Doktorlar, oksijen seviyesinin stabil olduğunu ancak beyin fonksiyonlarının durumunun yarına kadar netleşmeyeceğini ifade etti.