TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Feke

İLKHABER-Gazetesi - Feke haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Feke haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Toros dağlarından toplanıp Japonya ve Avrupa’ya ihraç ediliyor Haber

Toros dağlarından toplanıp Japonya ve Avrupa’ya ihraç ediliyor

Toros dağlarındaki köylüler tarafından Şubat ayının ortalarında başlayarak Mayıs ayının sonlarına kadar zor şartlarda toplanan kuzugöbeği mantarı, Japonya ve Avrupa’ya ihraç ediliyor. Adana'nın yüksek rakımlı ormanlık alanlarında yetişen kuzugöbeği mantarı, dağ köylerinde yaşayan vatandaşlar tarafından Şubat ayının ortalarında başlayarak Mayıs ayının sonlarına kadar toplanıyor. Kendine özgü aroması ve besin değeri ile oldukça popüler olan kuzugöbeği mantarı, dağlık bölgelerde toplandıktan sonra, genellikle taze olarak satılıyor. Hasat mevsimi boyunca, sabahın erken saatlerinde dağlara çıkan köylüler, kuzugöbeği mantarlarını dikkatlice topluyor. Bu mantarlar, nemli ve gölgeli alanlarda, genellikle ağaçların diplerinde yetişiyor. Toplanan kuzugöbeği mantarları, taze olarak tüketilebileceği gibi kurutularak da saklanabiliyor. Kurutulmuş kuzugöbeği mantarı, çorbalara, soslara ve yemeklere lezzet katmak için kullanılabiliyor. Kuzugöbeği mantarının tazesi kilosu yaklaşık 1000 TL’ye satılıyor Adana'nın Feke, Kozan, Saimbeyli ve Tufanbeyli ilçelerindeki ormanlık alanlarda da toplanan ve geçen yıl taze olarak kilosu yaklaşık 1000 TL’ye satılan kuzugöbeği mantarının kurutulmuşu ise yüksek rakamlarda alıcı buluyor. Feke'nin Süphandere, Oruçlu, Çandırlar, Hıdıruşağı ve Tortulu, Bahçecik, Kayadibi, Mansurlu, Gedikli ve Şahmuratlı köylerinde yaşayan her aileden 2-3 kişi, mevsiminde ormana giderek mantar topluyor.  Dağ köylerinde yaşayan ve gelir düzeyi çok düşük olan vatandaşlar, son yıllarda özellikle Avrupa ülkelerinden gelen yoğun talep karşısında mevsimine ve türüne göre mantar toplayarak ekonomik kazanç elde etmeye çalışıyor. Sabahın ilk ışıklarında yataklarından kalkarak Torosların sık ağaçlarından oluşan ormanın içinde kilometrelerce yol kat ederek ağaç diplerini inceleyen köylüler, ellerindeki torbayı doldurabilirlerse evlerine mutlu bir şekilde dönüyor. Köylülerden aracılar tarafından alınarak bazı firmalara satılan bu mantar türü, Japonya ve Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor. Köylülerin geçim kaynağı olarak önemli bir rol oynayan kuzugöbeğinin kurutulmuşunun 500 gramı ise bazı e-ticaret sitelerinde 3 bin 500 TL'ye kadar alıcı buluyor. Bölgede yer yıl yaklaşık 30 ton katran ve 15 ton da kuzugöbeği mantarı hasadı yapılabiliyor. Kendine özgü bal peteği görünümü ile diğer mantarlardan kolayca ayırt edilebilen ve yüksek besin değeri olan kuzugöbeği mantarı,  Avrupa ülkelerindeki marketlerde ‘gençlik iksiri’ sloganıyla yüksek fiyatlarla müşterilere sunuluyor.

Kocaispir, Feke’de halkla bir araya geldi Haber

Kocaispir, Feke’de halkla bir araya geldi

Feke ilçesini ziyaret ederek hemşehrileriyle kucaklaşan Cumhur İttifakı ve AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Kocaispir, "Allah’ın izniyle göreve geldiğimizde Adana’da hizmet seferberliği başlayacak" dedi. Cumhur İttifakı ve AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Kocaispir, Feke ilçesini ziyaret ederek vatandaşlarla buluştu. Başkan Kocaispir’e AK Parti MKYK Üyesi Mehmet Şükrü Erdinç, 26. ve 27. Dönem AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, AK Parti Feke İlçe Başkanı Mehmet Ali Sarıoğlan, MHP Feke İlçe Başkanı Fikret Çilingir, MHP Feke Belediye Başkan Adayı Ahmet Şener ve beraberindekiler eşlik etti. İlk olarak Cumhur İttifakı Feke Belediye Başkan Adayı Ahmet Şener’in seçim ofisinin açılışına katılan Başkan Kocaispir, daha sonra AK Parti ve MHP İlçe Başkanlıklarını ziyaret etti. Feke esnafı ve vatandaşlarla kucaklaşan Başkan Kocaispir, hemşehrilerinin sevgi gösterileri ile karşılandı. Esnafa hayırlı işler dileyen Başkan Kocaispir, İslam ve Yeşil Düşmüş Mahallelerinde geniş katılımlı toplantılar gerçekleştirdi, ev ziyaretleri yaptı.  “ADANA’DA HİZMET SEFERBERLİĞİ BAŞLAYACAK” Feke’de gördüğü yoğun ilgi için teşekkür eden Başkan Kocaispir, Cumhur İttifakı’nın etle tırnak gibi olduğunu belirterek, “Bu birlik ve beraberliğimizi Rabbim daim etsin. Allah nasip ederse Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğimde bir taraftan şehrimizi ve ilçelerimizi yeni tesislerle donatırken bir taraftan da Adana Büyükşehir Belediyesi’nin tüm ekipleri Feke ve tüm ilçelerimizde, Adana’mızda seferberlik ilan edecek, insanımızın hizmetkârı olacak.” diye konuştu.

Adana Valisi Köşger, Kuzey Adana yatırımlarını inceledi Haber

Adana Valisi Köşger, Kuzey Adana yatırımlarını inceledi

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana’nın Toros eteklerinde yer alan, tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Tufanbeyli, Saimbeyli ve Feke ilçelerini ziyaret ederek bölge yatırımlarını yerinde inceledi. Adana’nın tüm ilçeleri ile kalkınması noktasında desteğini ifade ederek bölgede devam eden yatımlara dikkat çekti. İlk olarak Tufanbeyli Kaymakamlığı ziyaretinde bulunan Vali Yavuz Selim Köşger, Tufanbeyli Kaymakamı Zübeyir Yıldırım’dan ilçenin genel durumu, gerçekleştirilen ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ardından İlçe Belediye Başkanı Remzi Ergü ile bir araya gelen Vali Köşger, “Serin havası, doğası ve tarihi değerleriyle Tufanbeyli’nin önemli ilçelerimizden biri. Köklü bir tarihe sahip Tufanbeyli, tarihe ışık tutan yanıyla ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkan bir ilçemiz. İlçemizin sahip olduğu tüm potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek ve vatandaşımıza sunduğumuz kamu hizmetlerinin kaliteli olması için tüm kurumlarımızla el birliği ile çalışıyoruz” dedi. Kuzey Adana ziyaretleri çerçevesinde Saimbeyli ilçesini de ziyaret eden Vali Köşger, Saimbeyli Kaymakam Vekili Mehmet Burak Eski ve belediye başkanı ile ilçede yapılan yatırım ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. İlçenin Saim Bey gibi nice kahramanları bağrından çıkardığına vurgu yapan Vali Köşger, “Ben bu ziyaret vesilesiyle başta Saim Bey olmak üzere vatanımız için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla yad ediyorum” ifadelerini kullandı. Ziyarette Adana’yı tüm ilçeleriyle beraber kalkındırma hedefinde olduklarının altını çizen Köşger, ilçede gerçekleştirdikleri çalışmalarda Kaymakam Vekili Eski’ye kolaylıklar diledi. Ardından Feke ilçesine giden Vali Köşger bölgedeki yatımları inceledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.