#Feke Belediye Başkanı Cömert Özen

İLKHABER-Gazetesi - Feke Belediye Başkanı Cömert Özen haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Feke Belediye Başkanı Cömert Özen haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Feke’de kar ve heyelanla mücadele sürüyor Haber

Feke’de kar ve heyelanla mücadele sürüyor

Adana'nın Feke bir yandan kar nedeniyle kapanan yollar açılırken, diğer yandan heyelan ve sel ile meydana gelen alanlarda iş makineleri yeni risklere karşı temizlik ve güvenlik önlemleri alıyor. Özellikle kırsal mahallelerde ulaşımın aksamaması için büyük çaba gösteriliyor. 27 Şubattan buyana etkili olan kar yağışı nedeniyle Oruçlu, Çondu, Şahmuratlı, Kaleyüzü, Güzpınarı, Gürümze, Süpandere, Bağdatlı ve Kısacıklı mahallelerinde karla mücadele, yol açma ve heyelan temizleme çalışmaları aralıksız sürdürülürken, Kayadibi, Koçyazı, Değirmenuşağı, Hıdıruşağı, Kızılyer ve Oluçak mahallelerinde de ekiplerin sahadaki çalışmaları devam ediyor. Feke Belediye Başkanı Cömert Özen ilçede selin izlerinin silinmesi için mücadele ettiklerini ifade ederek Bağdatlı, Şahmuratlı, Musalar, Sarız, Sarıpınar ile Develi güzergâhında ulaşımın yeniden sağlanması için yoğun çalışma yürütüldüğünü kaydetti. Hava şartlarının elvermesi halinde Feke–Develi–Gürümze–Bahçecik bağlantı yolunun açılmasının hedeflendiği bildirildi. Özen, ilçenin zorlu coğrafi yapısına dikkat çekerek, "Feke'nin dağlık ve engebeli bir araziye sahip olması nedeniyle özellikle heyelan sonrası düşen dev kayaların temizliği ve bozulan yolların yeniden ulaşıma açılması büyük bir mücadele gerektiriyor. Yer yer yol platformu tamamen yok olan alanlar var. Ekiplerimiz kurumlarla iş birliği içinde canla başla çalışarak hem bu dev kayaları kaldırıyor hem de vatandaşlarımızın güvenli ulaşımını sağlamak için yollarımızı yeniden açıyor. Kar yağışına rağmen çalışmalarımızı durdurmadan sürdürüyoruz. İlçemizin en ücra mahallesine kadar ulaşım sağlanana kadar sahada olmaya devam edeceğiz" dedi.

Feke Belediye Başkanı Cömert Özen: "Ulaşımda sorun yaşanmaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" Haber

Feke Belediye Başkanı Cömert Özen: "Ulaşımda sorun yaşanmaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz"

Adana’nın Feke ilçesinde belediye tarafından ilçede başlatılan ulaşım seferberliğinin kış döneminde de sürdüğü bildirildi.Feke Belediye Başkanı Cömert Özen’in talimatlarıyla hayata geçirilen çalışmalar çerçevesinde , ilçe genelinde yol genişletme, zemin iyileştirme ve hafriyat çalışmalarının hız kazandığı belirtildi. İlçede Kovukçınar ve Akoluk mahallelerinin zorlu arazi şartlarına rağmen sahada yoğun mesai harcayan ekiplerin, vatandaşlara dört mevsim güvenli ve konforlu ulaşım sağlamayı hedeflediği bildirildi. İlçenin engebeli coğrafyasında ulaşımda yaşanan sorunları gidermeyi amaçlayan çalışmalar çerçevesinde, dar ve riskli yol kesimlerinde genişletme işlemleri yapılırken, yağışlı havalarda yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için altyapı ve drenaj çalışmaları da eş zamanlı olarak yürütüldüğü de kaydedildi. Çalışmaları yerinde inceleyen Feke Belediye Başkanı Cömert Özen, ekiplerden bilgi alarak vatandaşlarla bir araya geldi. Yapılan hizmetlerin kalıcı çözümler üretmeye yönelik olduğunu belirten Başkan Özen, "Vatandaşlarımızın ulaşımda sorun yaşamaması, ürünlerini pazara rahat ulaştırabilmesi ve sağlık hizmetlerine daha hızlı erişebilmesi için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz" dedi.Feke Belediyesi ekiplerinin, belirlenen program dâhilinde ilçenin diğer mahallelerinde de yol bakım ve onarım çalışmalarına devam edeceği aktarıldı.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.