TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#fotoğraf

İLKHABER-Gazetesi - fotoğraf haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, fotoğraf haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Adanalı 12 fotoğraf sanatçısından sergi Haber

Adanalı 12 fotoğraf sanatçısından sergi

Adanalı 12 fotoğraf sanatçısı, Altınoran Düşünce Sanat Derneği tarafından her yıl düzenlenen Berna Ateşoğlu Sanat Günleri kapsamında sergi açacak. Altınoran Düşünce Sanat Derneği etkinlikler arasında yer alan ve her yıl 8 Mart Emekçi Kadınlar gününe denk gelecek şekilde organize edilen 5. Berna Ateşoğlu Sanat Günleri etkinlikleri, belgesel sinemanın önemli ismi Coşkun Aral'ın da katılımıyla, "Merhaba Abidin" isimli belgesel gösterimiyle başladı. Başkent Üniversitesi Kışla Yerleşkesi Sosyal Tesislerindeki etkinlik, büyük ilgi gördü.  Altınoran Düşünce Sanat Derneği Başkanı Dr. Haluk Uygur, şiir dinletisi ve oda müziğinin de yer alacağı etkinliklerin fotoğraf sergisi bölümünün ise bugün gerçekleşeceğini söyledi. Kadın özgürlüğü konusunda çağdaş ve aydın görüşleriyle bilinen Berna Ateşoğlu anısına düzenlenen sanat günlerine gösterilen ilgiden mutlu olduklarını ifade eden Dr. Uygur, "8 Mart Emekçi Kadınlar Günü'ne denk gelen hafta içinde yapmayı gelenek haline getirdiğimiz etkinliğimizde, bu akşam Adanalı 12 önemli fotografçının 12 öyküsünün yer aldığı iki sergiyi birden izleyeceğiz." dedi. Çukurova Belediyesi-Adana Tabip Odası 100. Yıl Sanat Galerisi'nde bugün saat 18.30'da açılacak olan "Çağrılmayanlar" ve "Şarkılarla Geri Döneceğiz" isimli iki sergide, şu fotoğraf sanatçılarının eserleri yer alacak: "Edip Kuzey Akten, Meltem Aydın, Mehmet Dilci, Pelin Emrahoğlu, Ozan Gözüyeşil, Murat Ali Hersekli, İsmail Ökke, Ali İHsan Ökten, Şebnem Ragıboğlu, Bayram Top, Haluk Uygur ve Gülsüm Ünal."

16 Adanalı fotoğrafçının gözünden 60 fotoğrafta Adana Haber

16 Adanalı fotoğrafçının gözünden 60 fotoğrafta Adana

Adana’nın tüm ilçelerinin doğal güzelliklerinden fotoğrafların yer aldığı “İlçeleriyle Güzel Adana” Fotoğraf Sergisi’nin açılışı Adana’da M1 AVM’de yapıldı. Proje Başkanlığını Nevzat Hız’ın yaptığı sergiye ilgi yoğun oldu. Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği (AFAD) işbirliğiyle yapılan sergide 16 fotoğrafçının 60 eseri yer aldı. Sergide fotoğrafları bulunan sanatçılar; Ali Loğoğlu, Ayfer Karataş, Berrin Hız, Erman Tokbay, Fatoş İnkaya, Hale Gümüş, Hasan Tahsin Yaktu, Hasan Taslakçı, Hayati Kürce, İlker Korkutan, Kasım Mungan, M. Nevzat Hız, Mehmet Pehlivan, Sabri Gül, Y. İzzettin Çamurdan ve Yaşar Usanmaz oldu. 16 fotoğrafçı Adana’da gidip gördükleri tüm güzellikleri fiziki olarak sergiledi. Proje Başkanı Nevzat Hız, bu projenin çalışmalarına pandemi öncesi başlandığını fakat araya pandemi ve daha sonrasında da 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremin girmesi sebebiyle bugüne kaldığını vurguladı. Hız, “Adana’daki ilçelerimizin tüm güzelliklerini belgelemek ve halka sunmak istedik. Sergimiz büyük önemle hazırlandı ve 16 fotoğrafçımızın toplam 60 fotoğrafı yer aldı. Belgesel ve gezi amaçlı çektiğimiz için fotoğrafların hepsi renkli şekilde oldu” dedi. Bir hafta açık olacak olan sergiyi görmek isteyen vatandaşlar M1 AVM’de fotoğrafların keyfini çıkarabilirler.

AFAD'dan “İlçeleriyle Güzel Adana” Fotoğraf Sergisi Haber

AFAD'dan “İlçeleriyle Güzel Adana” Fotoğraf Sergisi

Adana’nın güzelliklerinin yer aldığı “İlçeleriyle Güzel Adana” Fotoğraf Sergisi Adana’da M1 AVM yeni koridorda yapılacak. Nevzat Hız’ın Proje Başkanlığında yapılan fotoğraf sergisi bugün akşam saat 17.00’da fotoğraf severlerle buluşacak. Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği (AFAD) işbirliğiyle yapılan sergide 16 fotoğrafçının eserleri bulunuyor. Sergide fotoğrafları bulunan sanatçılar arasında; Ali Loğoğlu, Ayfer Karataş, Berrin Hız, Erman Tokbay, Fatoş İnkaya, Hale Gümüş, Hasan Tahsin Yaktu, Hasan Taslakçı, Hayati Kürce, İlker Korkutan, Kasım Mungan, M. Nevzat Hız, Mehmet Pehlivan, Sabri Gül, Y. İzzettin Çamurdan ve Yaşar Usanmaz yer alıyor. AFAD KİMDİR? Kısa adı AFAD olan “Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği” 23 Ocak 1979 yılında Adana’da sanata duyarlı 10 arkadaşın bir araya gelerek kurdukları bir fotoğraf sanatı derneğidir. “Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu”nun kurucuları arasında yer alan AFAD, her yıl, “13 Kare Fotoğraf Festivali” ile “Altın Kamera Fotoğraf Yarışması” ve “AFAD Uluslararası Fotoğraf Yarışması” adlı iki önemli fotoğraf yarışmasını yürütmektedir. Yarışmalar dışında önemli projeleriyle de fotoğraf severlerin karşısına çıkmaktadır. Adana başta olmak üzere ülkemizin tanıtımına katkılarda bulunan AFAD; fotoğraf atölyeleri, fotoğrafa dair konu bazlı projeleri, her hafta sonu yaptığı sergi ve gösterileri ile sanatseverlerin seçkin mekanı olmayı sürdürmektedir.

Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında ‘100’ün 100’ü’ Sergisi Haber

Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında ‘100’ün 100’ü’ Sergisi

15-21 Aralık Haftası Adana Fotoğraf Haftası olacak. Bu yıl ilki yapılacak olan sergi, Seyhan Çırçır Sanat Merkezi’nde, Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında '100’ün 100’ü Fotoğraf Sergisi' Adanalılarla buluşacak. Adanalı fotoğrafçıların fotoğraflarıyla oluşturulan fotoğraf sergisi, Otofokus Fotoğraf/Sanat tarafından, Seyhan Belediyesi ve Seyhan Belediyesi Başkanı Akif Kemal Akay’ın destekleriyle yapılacak. Tamamı bu şehrin usta fotoğrafçılarına ait olan fotoğraflar, bu sergide bir araya gelerek Adanalılara bir ilki yaşatacak. KATILIM SAĞLAYACAK USTA İSİMLER VE SUNUM KONULARI Sergide fotoğraf sunumlarının yanı sıra her gün fotoğraf alanında 5 usta isim, 5 farklı konuda sunum ve söyleşi gerçekleştirecek. Katılım sağlayanlardan bazıları Adana’da doğmuş ve daha sonra şehir dışına gitmiş sanatçılarken bazıları da Adana’da doğup hala burada yaşamını sürdürenler. Sunum yapacak fotoğraf snaatçıları ve sunum yapacakları konular şu şekilde: 16 Aralık Cumartesi Fethi İzan, Dijital Dünyada Reklam Fotoğrafçılığı 17 Aralık Pazar Sadık Üçok, Sokaktaki Hayatı Görmek 18 Aralık Pazartesi Ozan Sihay, Yapay Zeka ve Fotoğrafçılığın Geleceği 19 Aralık Salı Reha Bilir, Fotoğraflarla Gezi Anıları 20 Aralık Çarşamba Erol Doğaner’in de Vahşi Yaşam ve Kuşlar konulu sunum ve söyleşileri olacak. Bu sunum, panel, söyleşi ve seminerler de Seyhan Çırçır Sanat Merkezi’nde yapılacak. Sergide ‘Yüreğimizde Yaşayanlar’ temasıyla ayrı bir kısım da yer alacak ve sergiye katılım sağlayanlar dışında katılım sağlayamayan ustalar da o kısımda anılacak.

Filistinli öğrenciler ailelerinden gelen fotoğraflarla Alanya'da sergi açtı Haber

Filistinli öğrenciler ailelerinden gelen fotoğraflarla Alanya'da sergi açtı

ANTALYA (İLKHABER) -  İsrail'in Gazze saldırılarında yaşananları anlatan 50 fotoğraftan oluşan "Gazze'de çocuk olmak" konulu serginin açılışı, ALKÜ Rektör Yardımcı Mehmet Akın, Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Bilal Okudan, üniversite yönetimi ve öğrencilerin katılımıyla ALKÜ yerleşkesinde gerçekleştirildi. Okudan, açılışın ardından gazetecilere, organizasyonu Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu, Doğal Afet Arama İlk Yardım Kulübü (DAKİK) işbirliğinde, ALKÜ himayesinde, ALKÜ öğrenci topluluklarıyla ortaklaşa düzenlendiklerini söyledi. Filistinli öğrencilerin ailelerinden kendilerine gelen yüzlerce fotoğrafın arasından 50 kare seçtiklerini belirten Okudan, "Bu sergi ile Filistin'de çocuk olmanın dezavantajlarını, dünyanın gözü önünde çocukların katledildiğini ve dünyanın da buna ses çıkarmadığını göstermek ve bilinç oluşturmak istedik." dedi. Okudan, serginin 5 gün açık olacağını daha sonra Malatya ve Samsun'daki üniversitelerde düzenleneceğini bildirdi. Yaklaşık 8 yıldır Türkiye'de yaşayan Gazzeli öğrenci Karam Saleh de "Gazze'de İsrail saldırılarında yaşananları anlatan fotoğraflar ailelerimizden gelince okul yönetimiyle görüşerek bir sergi yapmak istedik. Amacımız oradaki durumu anlatmak, olayları, çocukların, ailelerimizin nasıl yaşadığını göstermekti. Bunu da Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu ve üniversitemiz vesilesiyle hayata geçirdik." diye konuştu. Sergide kendi ailesine ait resimlerin de olduğunu dile getiren Saleh, "Bizim evimiz de 2 gün önce bombalandı. Şehidimiz oldu, yaralılarımız var. Gazze'deki şehit olmayan bir ev kalmadı. Her evde şehit, yaralı var. Buna da şükür diyoruz. Kanımızın son damlasına kadar savaşmaya devam edeceğiz. Türk kardeşlerimden, milletinden de her zaman yanımızda durduğu için Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin fotoğraf profesörü Mehmet Bayhan, vefat etti Haber

Türkiye'nin fotoğraf profesörü Mehmet Bayhan, vefat etti

ALİ GÜRELİ ADANA (İLKHABER) - Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu'nun oluşturulmasında uzun yıllar emek harcayan fotoğraf ustası ve eğitmen Prof. Mehmet Bayhan, hayatını kaybetti. Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu, Bayhan’ın ölümünü sosyal medya hesabındaki paylaşımla duyurdu. “Bir Fotoğraf Duayenini kaybettik” denilen açıklamada, “Federasyonun oluşturulmasında uzun yıllar emek harcamış, fotoğraf ustası ve hocası, birçok derneğimizin kurucusu, onursal üyesi, TFSF Şükran Ödülü sahibi çok değerli Prof. Mehmet Bayhan’ın ani vefatını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Ailesine, üyesi olduğu tüm derneklere ve geride kalan tüm sevenlerine baş sağlığı ve sabırlar diliyoruz” ifadeleri yer aldı.  "BİRLİKTE NE HAYALLER KURMUŞTUK" Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği Başkanı Dr. Haluk Uygur da, Bayhan'ın vefatını, "Birlikte ne hayaller kurmuştuk" başlığı ile sosyal medya hesabından duyurdu. Dr. Uygur, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Yaşamının her dakikasını genelde sanata, özelde fotoğrafa adadığı için, hayallerimizin başköşesinde fotoğraf muhakkak bulunurdu. 'Türk Fotoğrafı' diyebileceğimiz Türkiye'ye özgü bir fotoğraf ekolü yaratmak bunların başında gelirdi. O, öncülük ederek yola çıktı, bizler ona katıldık. Topu topu on dernek olduk. Ama amaç sadece bir çatı oluşturmak değil, bu çatının altında ülkemizdeki yükselen fotografik potansiyeli, bir ekol oluşturmak üzere bir arada toplamaktı.  Ama işimiz zordu, çünkü 12 Eylül kanunları nedeniyle Türkiye'de federasyon kurmak imkansızdı. Yine de o, o zamanlar başkanı olduğu FOTOGEN'in çatısını kullanarak, aynı bir federasyon gibi Türkiye fotoğrafını hayallerine kavuşturmak için uğraştı. Bize çağdaş ve evrensel fotoğrafın yollarını işaretledi. Öncülük ettiği çabaya bizleri de katarak,  medeni kanunun değişmesi için uğraştı. Böylece sadece fotoğraf için değil, her alan için federasyon kurulmasının yolunu açanlar arasında oldu. Federasyon kuruldu. Ancak 20 yıldır öncülük yaptığı kurumda bir oy farkla başkanlığı kaybetti. İşte o andan itibaren kurduğumuz hayaller yön değiştirdi. Fotoğraf dünyamız iyi veya kötü başka bir yere evrildi. Ülkemiz, büyük bir fotoğraf potansiyeli taşımasına, hatta çok sayıda altın madalyalı, gümüş ünvanlı fotografçı yetiştirmesine rağmen; fotoğrafik bir Türkiye ekolü yaratılamadı. Halbuki biz onunla ne hayaller kurmuştuk... Ve şimdi kurduğumuz  o hayalleri, yalnızlığın sessizliğinde anmakla yetiniyorum. Çünkü onu kaybettik. Türkiye'nin ilk fotoğraf profesörü, ülkesinin sevdalısı, bilgi küpü, bilge Prof. Dr. Mehmet Bayhan vefat etti. Ama hayallerini yaşatacak kurumlar O'nu öldürmeyecek. Altınoran da bunların başında gelecek."  

Lösemiyi yenen gençlerden fotoğraf çalışması Haber

Lösemiyi yenen gençlerden fotoğraf çalışması

ALİ GÜRELİ ADANA (İLKHABER) - Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı'nın (LÖSEV) lösemiyi yenen gençlerin katıldığı "Ben Bir Kahramanım" isimli fotoğraf çalışması, Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği'nin katkılarıyla tamamlanarak sergiye hazır hâle getirildi. Yeni sanat sezonunu geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir dizi etkinlikle açan Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği, Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı'nın lösemiyle mücadelede farkındalık oluşturmak amacıyla hazırladığı projeye destek sağladı.    LÖSEV ve Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği'nin ortaklaşa yaptığı çalışmada, lösemiyi yenen ve bu hastalıkla mücadele eden 9 genç ile Adana'ya bilim, sanat ve iş dünyası alanında katkı sağlayan 9 kişi bir araya getirildi. Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği Başkanı Dr. Haluk Uygur, konuyla ilgili paylaşımında, şunları ifade etti: "Sosyal sorumluluk projesi olan bu çalışmada, gençlere öncelikle fotoğraf, felsefe ve sanat tarihi konusunda eğitimler verdik. Gençler, ellerindeki imkânları doğru kullanarak lösemi gibi bir hastalığın üstesinden geldikleri gibi, basit cep telefonlarıyla bile mucizeler yaratabileceklerini ortaya koydular ve bu bilgilerle fotoğraf yapabilmenin yollarını buldular. Kahramanlarımızın hepsi, Barok sanatının "karanlığı delen ışık" olarak bilinen, aydınlık gölge ilişkisine dayanan sistemiyle, bulundukları yere büyük zorlukları aşarak gelmiş ve Adana'ya güç vermiş olan 9 misafirlerimizin fotografik öykülerini anlattılar." Dr. Uygur, lösemili gençlerin objektifinden ortaya çıkan eserlerin sergilenmek üzere bir araya getirildiği bilgisini de vererek, "Sanatseverleri, her biri lösemi denilen karanlığı yenmiş birer ışık olan kahramanlarımızın bu sergisine davet ediyoruz." dedi. "Ben Bir Kahramanım" isimli fotoğraf sergisi, 2 Kasım Perşembe günü saat 19.00'da Adana Ramada Otel'de açılacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.