TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#gazeteciler

İLKHABER-Gazetesi - gazeteciler haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, gazeteciler haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Kurum'dan gazetecilere "Marmaray" sözü Haber

Kurum'dan gazetecilere "Marmaray" sözü

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi'ni ziyaret etti. Kurum'a AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kapaktepe, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy da eşlik etti. Basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayan Kurum Marmaray, metrobüs, deniz ulaşımı hepsi dahil tüm toplu taşımayı ücretsiz kullanabilecekleri yönünde düzenleneme yapacaklarının sözünü verdi. Basın mensuplarının iyi gününde, kötü gününde hep milletin yanında olduğunu söyleyen Kurum, "Filistin’de yaşadığımız dram, 100’ün üzerinde gazetecimiz maalesef orada katledildi. Sadece ve sadece oradaki durumu dünyaya aktarabilmek için. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Görevinin başındaki gazetecilerimize, kameramanlarımıza böyle bir muamele yapılmasını asla ve asla kabul etmiyoruz. İnşallah bu Filistin’deki, Gazze’deki dram son bulacaktır. Gazetecilerimize yapılan bu zulüm son bulacaktır. Bugün Dünya Gazeteciler Günü’nde bunu temenni ediyorum. Yaptığınız iş gerçekten çok kutsal, her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yağmurda, çamurda, karda, kışta ve soğukta ellerinizde kilolarca ağırlıktaki kameralarla, fotoğraf makineleriyle belki bazen itiliyorsunuz, bazen aşağılanıyorsunuz ama sizler bizim başımızın tacısınız. Dolayısıyla halkın sesi, halkın gözüsünüz. Halkımıza da en doğru bilgileri aktaracak kişilersiniz. İnşallah uzun bir yola çıkacağız. Bu uzun yolda da sizlerle birlikte olacağız. Biz de kendimize ilişkin, hayallerimize ilişkin, İstanbulumuza ilişkin projelerimizi, hedeflerimizi sizlerin aracılığıyla İstanbullu kardeşlerimize ulaştıracağız. Ben her birinize çok teşekkür ediyorum” dedi. Kurum'dan gazetecilere "Marmaray" sözü Basın mensubunun Marmaray'ı ücretsiz kullanma talebine yönelik konuşan Kurum, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile görüşürüm. Şimdiden buna size sözünü veriyorum. Gazetecilerimiz ulaşımı ücretsiz olarak kullanacak. Marmaray, metrobüs, deniz ulaşımı hepsi dahil tüm toplu ulaşımı gazetecilerimiz ücretsiz kullanacak. Çünkü görevi için gidiyor. Haber yapmak için gidiyor. Dolayısıyla bu ilişkin hiçbir tereddüt yok. Bu çalışkanlığı ekibimizle birlikte göstereceğiz ve iş yapacağız. Laf değil, iş üreteceğiz. Hedefimiz bu. Sorunlarınızı, problemlerinizi, bizim nezdimizde yapılabilecekleri Meclis üyelerimiz, İl başkanımız, Zeytinburnu Belediye Başkanımız burada her alana ilişkin o sürecin takipçisi ve destekçisi oluruz. Gerçekten kutsal bir iş yapıyorsunuz. Bu mana da bizim de görevimiz size yardımcı olmak, destek olmak” diye konuştu. Gazetecilerle birlikte fotoğraf çekilen Kurum onlara salep de ikram etti.

İYİ Parti 81 ilde aynı anda ortak basın açıklaması yaptı Haber

İYİ Parti 81 ilde aynı anda ortak basın açıklaması yaptı

CANSU ERSOY ADANA (İLKHABER)- İYİ Parti tutuklanan gazetecilerle ilgili 81 ilde ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklama, Adana'da da İYİ Parti İl Binası'nda yapıldı. İYİ Parti Adana İl Başkanı Birol Büyüköztürk tarafından yapılan açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında, Cumhuriyetimizin ana unsuru olan Türk milliyetçiliği düşüncesine sahip gazetecilere yönelik yeni bir baskı politikasının geçtiğimiz günlerde ifşa olduğu söylendi. Büyüköztürk, "1944'te tabutluklarda, 1980'de Mamak'ta zincirlenmek istenen Türk milliyetçiliği; 2023'te siyasi İktidarın yol açtığı sığınmacı dalgasına karşı Türk milletini bilinçlendirmek isteyen genç gazeteciler üzerinden hedef alınmıştır" dedi. "GÖZALTINA ALINAN VE TUTUKLANAN GENÇ GAZETECİLER DE İŞTE BU SORUMLULUĞUN BİR PARÇASIDIR" Bu topraklarda gazeteciliğin, milletin derdini dert edinmek ve bunların çözümü için cesaretle doğruları yazıp konuşabilmek olduğuna değinen Büyüköztürk, "Gözaltına alınan ve tutuklanan genç gazeteciler de işte bu sorumluluğun bir parçasıdır. Ancak kulak verilecekleri yerde gözaltına alınmış ve tutuklanmış, bunlar yetmemiş gibi genel sağlık hakları görmezden gelinmiştir. Bu kasıtlı ve art niyetli tutum sonucunda, söylemekten utanç duyulması gereken; 'Gönderilerinde milliyetçi paylaşımda bulundukları tespit edilmiştir' ifadesi dava dosyasına girmiştir. Dosyada delil diye yer alan; 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez!' pankartının fotoğrafı ise sanki bir suç unsuru gibi sunulmuştur" cümlelerini kullandı. "BU TUTUMUN KARŞISINDA DİMDİK BİR İYİ PARTİ OLACAKTIR" Başkan Büyüköztürk, kamuoyuna şunları duyurmak istediklerini aktardı: "Türk milliyetçisi olmak, Türk milletinin geleceği için paylaşımlarda bulunmak; 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez!' pankartını taşımak asla bir suç olmadığı gibi Türk milletinin her bir ferdinin görev ve sorumluluğundadır. Sözde çözümü Oslo'da, Habur'da, Kandil'de arayan; posta güvercinleriyle terör örgütü elebaşına mesajlar gönderen iktidar hem sığınmacı gündemini bastırmak hem de sözde Çözüm Süreci garabetinde yaptığı gibi Türk milliyetçiliğini yeniden mahkûm etmeye çalışacaksa buradan duyuruyoruz ki; bu tutumun karşısında dimdik bir İYİ Parti olacaktır" "TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN 100. YILINDA, TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNİN MAHKÛM EDİLMESİNE GEÇİT VERMEYECEĞİZ" Bu toprakların mayasıyla yoğrulan, 5 bin yıllık mazisiyle insanlık tarihini belirleyen Türk milletinin milliyetçiliğini yapmanın da bu ülkenin her vatandaşına düşen bir hak olduğuna vurgu yapan Büyüköztürk, konuşmasının devamında şu cümleleri kullandı: "Belirtmek isteriz ki Ulu Önderimiz olmasından her zaman övündüğümüz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere; Ziya Gökalp'lerden Erol Güngör'lere kadar tertemiz Türk münevverlerinin, devlet adamlarının yeşerttiği ve büyüttüğü Türk milliyetçiliği düşüncesini İYİ Parti olarak savunmayı ve korumayı sürdüreceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında, Türk milliyetçiliğinin mahkûm edilmesine geçit vermeyeceğiz."

Hataylı depremzede gazeteciler prefabrik ofislerde çalışıyor Haber

Hataylı depremzede gazeteciler prefabrik ofislerde çalışıyor

HATAY (AA) - MEHMET BAYRAK - Kahramanmaraş merkezli depremlerde çalışma ofislerinde hasar oluşan Hataylı gazeteciler, devlet desteğiyle kurulan prefabrik ofislerde mesailerine başladı. 6 Şubat'taki afette, Antakya merkezdeki 25 gazetenin çalışma ofisi yıkıldı veya ağır hasar gördü. Depremlerde kentte görev yapan 10 gazeteci de hayatını kaybetti. Depremlerin ardından kentte AFAD koordinesinde iş yerleri yıkılan ve ağır hasar görenler için prefabrik çarşıların kurulması devam ediyor. Antakya Millet Bahçesi içerisinde de AFAD koordinesinde İstanbul Valiliği işbirliğiyle 126 iş yerinin yer aldığı "İstanbul-Hatay Kardeşlik Çarşısı" oluşturuldu. Kurulan prefabrik çarşıda, çalışma ofisi yıkılan veya ağır hasar gören gazetelere de yer tahsis edildi. - "Yerel basın tek çatı altında" Hatay Basın Cemiyeti Başkanı Hikmet Otuzbir, AA muhabirine, kentin yerel basınının Millet Bahçesi Prefabrik Çarşısı'nda tek çatı altında bir arada olduğunu söyledi. Depremlerin ardından başka şehirlere giden çok sayıda meslektaşının yeniden Hatay'a döndüğünü aktaran Otuzbir, "Depremlerin ardından bir kısım gazeteci arkadaşımız şehirde kalarak görevlerini yerine getirse de bir kısmı şehir dışına çıkmak zorunda kaldı. Ancak şehrimizin normalleşme yoluna girmesiyle yeniden dönen meslektaşlarımız da oldu." dedi. Alanda cemiyet ofisi ve beraberinde 12 farklı yerel gazete ofisinin yer aldığını dile getiren Otuzbir, şöyle konuştu: "Devletimiz tarafından Millet Bahçesi olarak tanımlanan alanda yapılan prefabrik ofislerde 12 meslektaşımızla beraber göreve başladık. 12 meslektaşımız tek çatı altında işlerinin başındalar. Diğer gazeteci arkadaşlarımız ise kendilerine farklı alanlarda tahsis edilen prefabrik ofislerde işlerinin başına geçti." Gazetecilerden Ahmet Fatih Çelik de depremlerin ardından bir süreliğine telefon üzerinden haber aktarımlarını yaptıklarını kaydetti. Kura sonucunda kendilerine prefabrik ofis tahsis edildiğini belirten Çelik, "Devletimiz sağ olsun, kentimizde prefabrik çarşılar yaptı. Bizlere de Millet Bahçesi içerisinde bir ofis tahsis edildi. Eski günlerimizdeki gibi yeniden masa başından işimizi yönetmeye başladık. Sahada muhabirlerimiz yer alıyor, kurumlarımızdan da gelen mail haberlerle de elimizden geldiğince vatandaşlarımızın sesi olmaya devam ediyoruz." diye konuştu. Gazeteci Bostan Yılmaz, depremlerin ardından matbaasını ve çalışma ofisini yaklaşık 3 ay bir depoya taşıyarak orada hizmet verdiğini dile getirdi. Şu anda prefabrik çarşıda işlerine devam ettiklerini aktaran Yılmaz, "İlk depoda başladığımızda pek sağlıklı koşullarda değildik. Şimdi prefabrik ofisimizde biraz daha hijyenik, biraz daha derli toplu şekilde hizmet veriyoruz. Şehrimizle ilgili haberleri hızlı ve en doğru şekilde vatandaşlarımıza aktarmaya çalışıyoruz." değerlendirmesini yaptı.

ÇGC’de bayram kutlaması Haber

ÇGC’de bayram kutlaması

EMRE EKİCİ-ÖZEL HABER ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir ve Yönetim Kurulu üyeleri; Sosyal Tesislere gelen üye ve meslektaşlarla bayramlaştı. Tatlı sohbetin yanı sıra esprilerin dile getirildiği sohbetlerde bir araya gelmenin mutluluğunu yaşayan basın çalışanları, günün stresinden uzaklaşmanın rahatlığını da yaşadı. ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, Başkanvekili Sefa Saygıdeğer, Başkan Yardımcıları Mehmet Serbes, Hüseyin Arat ve Dilek Akın, Genel Sekreter Yasemin Atasoy, Mali Sekreter Süreyya Uri, Yönetim Kurulu Üyeleri Çetin Ulucan ve Mustafa Akköse misafirlerle ve gazetecilerle yakından ilgilendi. ÇGC Yönetim Kurulu adına açıklamalarda bulunan Esendemir, “Bizden sonra gelecek evlatlarımıza bırakacağımız en güçlü miraslar, kardeşçe ve birlik beraberlik içerisinde kutlayacağımız bayramlarımız olacaktır. Bayramlar, bizi biz yapan ve özümüze güven veren müstesna günlerdir.  Böyle günlerde öksüzlere, yetimlere, yaşlılara, engellilere, yoksullara,  vatanımız uğruna canlarını feda eden şehit ailelerine gönül kapılarımızı açmalıyız, varlığımızı onlara hissettirmeliyiz. Bayram sevincimizi gönülden gönüllere taşımalıyız.” diye konuştu. Esendemir şöyle devam etti; “Çukurova’nın bereketli topraklarında hep birlikte kardeşçe yaşıyoruz. Gerek koronavirüs, gerekse deprem felaketleri yüzünden ağır kayıplarımız oldu. Bütün acılara ve zorluklara rağmen kenetlenmesini bildik. Bayram sevincinin; yaşadığımız tüm acıları alıp götürmesini ve yerini aydınlık yarınlara açılan pencerelerdeki güneşe bırakmasını diliyoruz. Bu bayram küçüğün büyüğe saygısının, büyüklerin de küçüklere sonsuz sevgisinin en güzel örneklerini yaşayalım. Bayramınız kutlu, diliniz tatlı olsun."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.