TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Gazi̇antep

İLKHABER-Gazetesi - Gazi̇antep haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Gazi̇antep haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Gaziantep'te 'Asrın Felaketi' temalı fotoğraf sergisi açıldı Haber

Gaziantep'te 'Asrın Felaketi' temalı fotoğraf sergisi açıldı

Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü’nde yer alan sergi, Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği fotoğrafçılarının kadrajından depremin mekanlar üzerindeki oluşturduğu yıkımı konu alıyor. Depremlerin Nurdağı ve İslâhiye ilçeleri ile Gazi şehir kent merkezinde 6 Şubat ve sonrasında yaşanan manzaraları belgeleyen fotoğraf sergisi 16 Şubat’a kadar vatandaşların ziyaretine açık olacak. “Hiçbir zaman unutmamamız gereken bir gün 6 Şubat” Gazikültür Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar sergi programında yaptığı konuşmada yaptıkları diğer sosyal etkinlik açılışlarına benzemeyen bir çalışma olduğunu aktararak, “Daha önce yaptığımız işlerde genellikle coşku ve şevkle anlatarak Gaziantep’in tarihi ve kültürüne ışık tutarken bugün çok daha farklı bir gündeyiz. 6 Şubat. İnsan anmakta, anmadan geçmekte istemiyor. Allah bizlere bugünleri tekrardan yaşatmasın. Gerçekten çok acıydı. Bütün ailemiz, 11 il ile iliklerimize kadar bunu hissettik. Dokunduğumuz her insanda acılar var. Diğer taraftan da o gün yaşadıklarımızı bir daha yaşamamak adına gelecek nesillerin aynı sıkıntıyı, ezintiyi çekmemesi adına hiçbir zaman unutmamamız gereken bir gün 6 Şubat. Bizden sonrakilere, şu anda yaşayanlara da rahat edebilmesi için çok fazla ders alınması gereken bir gün” dedi. “Biz burada insandan ziyade mekânı anlatmaya çalıştık” Konuşmasının devamında Gazi şehrin bulunduğu coğrafyanın geçmişten günümüze çok çalkantılı olaylara şahitlik ettiğine dikkat çeken Yakar, “Geçmişte bu coğrafya bize çok büyük nimetler verdi ama bu coğrafya aynı zamanda fay hatlarının bulunduğu bir coğrafya. Defalarca bunlar konuşuldu. Biz burada insandan ziyade mekânı anlatmaya çalıştık. Herkes bireysel acılarını yaşadı” ifadelerine yer verdi. “6 Şubat’ta Gaziantepli fotoğrafçılar kendi acılarına makinalarını çevirdiler” Küratör Doç. Dr Beyhan Özdemir fotoğrafçıların kendi yaşadıkları acıları kayıt altına aldıklarını belirterek, "İnsanlar hep başkalarının acısına vizörlerini çevirir. Maalesef 6 Şubat’ta Gaziantepli fotoğrafçılar kendi acılarına makinalarını çevirdiler. Bu büyük depremde sadece biz bu acıları tekrar yaşamak değil, hatırlatmak adına kayıt altına alan, Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği üyelerinin fotoğraflarından oluşan bir seçki yaptık. Binaları, o günkü yaşananları anlatmak adına bir araya getirdiğimiz fotoğraflardan oluşuyor. Acılara odaklanmadık, ders alınması gereken, bir sonraki adımda neler yapılması gereken fotoğraflara yöneldik. Bu son olur diyeceğiz” dedi. Fotoğrafçı Hasan Yelken ise katılımcılara teşekkür ederek, “İlk bir iki gün ne yapalım derken fotoğrafçının görevinin yaşanan olayları belgelemek olduğunu düşünerek Gaziantep için İslâhiye ve Kömürler bölgesini fotoğraflamaya çalıştık. Yaşanan acıları anlatmak imkânsız” diye konuştu.

Sudanlıların kanlı biten kavgasında iş yeri sahibi tutuklandı Haber

Sudanlıların kanlı biten kavgasında iş yeri sahibi tutuklandı

Olay, önceki gece saatlerinde Şahinbey ilçesi Yeditepe Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Gaziantep Üniversitesi Siyasi Bilimler Fakültesi'nde hazırlık öğrencisi olan Sudanlı Atta Almanan (23), vatandaşı olan Abobaker Altahir Suloman Hassan'a ait kafede yarı zamanlı olarak çalışıyordu. Almanan, çalıştığı kafede ücretini isteyince iş yeri sahibi ile arasında kavga çıktı. Kavga sırasında Sudanlı iş yeri sahibi Abobaker Altahir Suloman Hassan, Sudanlı öğrenci Atta Almanan'ı vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklayarak öldürdü. Olay anları çevredeki iş yerinin güvenlik kamerasında Olay anları ise çevredeki bir iş yerinin güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde yolda yürüyen ikilinin bir anda birbirine saldırması ve kavga etmesi sonrası Abobaker Altahir Suloman Hassan'ın Atta Almanan'ı bıçaklama anları yer aldı. Bıçaklanan Atta Almanan'ın bir süre kıvrandıktan sonra yere düşme anları da görüntülerde yer aldı. Katil zanlısı Sudanlı iş yeri sahibi tutuklandı Olay sonrası katil zanlısı iş yeri sahibi Abobaker Altahir Suloman Hassan, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alındı. Zanlı, emniyette tamamlanan işlemleri ve sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi. Katil zanlısı Sudanlı iş yeri sahibi, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öldürülen Atta Almanan'ın cenazesinin ise ailesi tarafından alınarak ülkesine götürüleceği öğrenilirken olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.