TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Gerede

İLKHABER-Gazetesi - Gerede haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Gerede haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

"Komşum beni darp etti" dedi, yaşadığı dehşeti anlattı Haber

"Komşum beni darp etti" dedi, yaşadığı dehşeti anlattı

(İLKHABER)- İddiaya göre, Gerede ilçesine bağlı Bahçedere köyünde otluk arazide ineklerini otlatan 50 yaşındaki Fatma Kılınçaslan geçtiğimiz yıl, komşusu H.A.’nın oğlu A.A. ile ineklerin yolunu kestiği gerekçesiyle tartıştı. Tartışmasının büyümesiyle A.A., duruma tepki gösteren Fatma Kılınçarslan’a saldırdı. Omzundan yaralanan Kılınçaslan, A.A.’dan şikayetçi oldu. Aradan geçen bir yılın ardından A.A.’nın annesi H.A., otluk arazide Fatma Kılınçaslan ile karşılaştı. İki tarafın birbiriyle laf atışması kısa sürede kavgaya dönüştü. İddiaya göre, H.A., elinde bulunan sopa ile Fatma Kılınçaslan’a vurarak kafasından ve kollarından yaraladı. H.A.’nın elinden zor kurtulduğunu belirten Kılınçaslan, darp raporu alarak şikayetçi oldu. "Zor kurtuldum" Olayı anlatan Fatma Kılınçaslan, "İki gün önce ineklerimle araziden gelirken H.A. yolumu kesti. Selam verdi. Ben de yoluma devam ederek ‘Seninle işim yok’ dedim. Bu lafı söyledikten sonra doğrudan benim üzerime yürüyüp elinde bulunan sopayı başıma indirdi. Defalarca vurdu beni yıktı, altına aldı. Boğazımı, boğazlayıp ‘Seni öldüreceğim’ dedi. Ben zorlukla altından kurtulup, evimi kanlar içinde zor buldum. Geçen seneki olayların yüzünden dövdü. Geçen seneki mahkememiz devam ediyor” dedi. "Kavgaların sebebi hayvanlardan dolayı" Geçtiğimiz yıl da H.A.’nın oğlunun kendisine saldırdığını ileri süren Fatma Kılınçaslan, "Geçen yıl da H.A.’nın oğlu A.A. bana saldırmıştı. Onun devamını da annesi getirdi. Kavgaların sebebi hayvanlardan dolayı. Hayvancılığı bilinçli yapmadıklarından köyün kurallarına uymadıklarından dolayı bu hale geldik. Çeşme önünde bilerek hayvanlarını durduruyorlar. Bizim hayvanlarımız su içemiyor. Bizim ineklerin üstüne kendi ineklerini salıyorlar. Kapıdan hayvan çıkarmama müsaade etmiyorlar. Köyde de bir kural var. Bunları bilinçli yapıyorlar" diye konuştu. "İneklerimi gütmeye korkar oldum" Hayatının tehlikede olduğunu ifade eden Kılınçaslan, "Birkaç defa oldu böyle. Bizim hayati tehlikemiz var. Devletimizin bizi korumasını, bu duruma çözüm bulmasını istiyorum. Artık araziye gitmeye, ineklerimi gütmeye korkar oldum. Suç duyurusunda da bulunduk. Geçen sene de bulunmuştuk.Başımda 10 tane dikiş var. Sol elimde, bileğimde ezilme var. Sağ elimin parmağında da ezilme var. Sopayla başımı yaraladı" şeklinde konuştu. Fatma Kılınçaslan, kavga esnasında kanlar içerisinde kalan başörtüsünü göstererek duygulandı.

Kocasını odunla öldürüp dereye atmıştı: 24 yıl hapse çarptırıldı Haber

Kocasını odunla öldürüp dereye atmıştı: 24 yıl hapse çarptırıldı

Bolu’nun Gerede ilçesinde kocasını öldüren, cesedini de el arabasına koyup dereye atan kadının yargılandığı dava sonuçlandı. Edinilen bilgiye göre, Gerede ilçesine bağlı Hacılar köyünde 28 Aralık 2021 tarihinde kaybolan inşaat işçisi Metin Özalp’in (59), 31 Aralık’ta dere kenarında cesedi bulundu. Olayla ilgili Metin Özalp’in 25 yıllık eşi Mürüvet Özalp (54) gözaltına alınıp tutuklandı. Mürüvet Özalp, eşini çıkan tartışmada başına odunla vurup öldürdükten sonra, el arabasıyla taşıyıp dereye attığını itiraf etti. Özalp hakkında ’Eşi kasten öldürme’ suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Keşif yapıldı Haziran ayında cinayetin yaşandığı köyde mahkeme heyeti keşif yapıldı. Keşif için cinayetin yaşandığı Gerede ilçesine bağlı Hacılar köyüne mahkeme heyeti ile Mürüvet Özalp, cezaevinden jandarmanın güvenlik önlemleri altında köye getirildi. Keşifte, sanık Mürüvet Ö., olay günü yaşadıklarını uygulamalı olarak tek tek mahkeme heyetine aktardı. Son kez hakim karşısına çıktı Davanın karar duruşmasında tutuklu sanık Mürüvet Özalp son kez hakim karşısına çıktı. Son sözleri sorulan Özalp, "Kocam beni sürekli döverdi. Beni başka kadınlarla aldatırdı. Olay günü sedirin altından çıkarttığı tabanca ile beni öldürmek istediğini söyledi. Ben de kendimi korumak için kafasına odunla vurup öldürdüm. Sonra da el arabasıyla taşıdığım cesedi dereye attım. Vereceğiniz karara razıyım. Kararı, mahkemenin yüksek vicdanına bırakıyorum" dedi. Mahkemenin söz hakkı verdiği, Mürüvet Özalp’in üvey oğlu Celal Özalp, sanığın cezalandırılmasını istedi. Mürüvet Özalp’in öz oğlu İbrahim Özalp ise, "Annem suçlu değildir. Onun cezalandırılmasını istemiyorum" ifadesine yer verdi. Haksız tahrik indirimi Mahkeme heyeti, sanık Mürüvet Özalp’in akıl sağlığının yerinde olup olmadığıyla ilgili Ankara Adli Tıp Kurumu’ndan istedikleri raporun sonucunu okudu. Kurumdan yollanan raporda sanığın akıl sağlığının yerinde ve cezai ehliyetinin olduğu belirtildi. Mahkeme heyeti, suçun sabit olduğunu ancak olayı haksız tahrik altında gerçekleştirdiği gerekçesiyle indirim uygulayarak sanığı 24 yıl hapis cezasına çarptırdı. Olayın geçmişi Gerede ilçesine bağlı Hacılar köyünde yaşayan 59 yaşındaki inşaat işçisi Metin Ö., 28 Aralık 2021'de kaybolmuş, 31 Aralık'ta ise dere kenarında cansız bedeni bulunmuştu. Metin Ö.'nün evinde yapılan incelemelerde bir tahtada kan bulunmuş, cinayeti ise eşi Mürüvet Ö.'nün işlediği tespit edilmişti. Gözaltına alınan Mürüvet Ö., çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Mürüvet Ö.'nün 3'ü öz 2'si üvey 5 çocuk annesi olduğu, Metin Ö.'nün ikinci evliliği olduğu öğrenilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.