TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#GetirYemek

İLKHABER-Gazetesi - GetirYemek haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, GetirYemek haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

2024'ün Ramazan ayında iftarda ve sahurda en çok tercih edilen yemekler belli oldu Haber

2024'ün Ramazan ayında iftarda ve sahurda en çok tercih edilen yemekler belli oldu

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte iftar ve sahur sofraları, birbirinden lezzetli yemeklerle donatıldı. Türkiye'nin 81 ilinde hizmet veren online yemek siparişi platformu GetirYemek, Ramazan ayı boyunca kullanıcılarının tercihlerini inceledi. İşte iftar ve sahur vakitlerinde en çok tercih edilen yemekler: Tantuni ve Adana Kebap: Kullanıcılar, iftar saatlerinde en çok tavuk tantuni dürüm sipariş ediyor. Bu lezzetli dürümü, tavuk döner dürüm ve Adana dürüm izliyor. Fırın Sütlaç ve Künefe: Tatlı tercihinde ilk sırayı son iki yıldır zirvede bulunan fırın sütlaç alırken, künefe ikinciliğe yerleşti.Mercimek çorbası zirveyi kaptırmazken, ikinci sırada tavuk suyu çorba ve üçüncü sırada kelle paça çorbası yer aldı.yer aldı. Çorbada Favori: Mercimek Çorbası: İftar sofralarında en çok tercih edilen çorba, geleneksel lezzetiyle mercimek çorbası oldu. İkinci sırada tavuk suyu çorba ve üçüncü sırada kelle paça çorbası yer aldı. Sahurda en çok ne sipariş verildi? Sahurda en çok tercih edilen yemekler arasında ilk sırayı lahmacun aldı. Onu tavuk tantuni ve döner dürüm izliyor. Tatlılarda son yıllarda popüler olan soğuk baklava sahurda ilk sıraya yerleşerek, künefe ve fırın sütlacın önüne geçti. Sahur sofralarında da çorbaların popülerliği devam ediyor. Mercimek ve tavuk suyu çorba, ilk iki sırayı korurken, üçüncü sırada ise ezogelin çorbası tercih ediliyor.

GetirYemek’in 2023 birincisi tavuk döner dürüm Haber

GetirYemek’in 2023 birincisi tavuk döner dürüm

Türkiye’nin 81 ilinde, 60 binden fazla üye restoran ile hizmet veren online yemek siparişi platformu GetirYemek, kullanıcılarının 2023 yılındaki lezzet tercihlerini açıkladı. Tavuk döner dürüm, 2023'te en çok tercih edilen yemek olurken, lahmacun ve tavuk tantuni de ilk üç sırada yer aldı. Geçen yılın şampiyonu lahmacundu. 2023 yılında vegan tüketicilerin en çok tercih ettiği yemek ise ‘veggie pizza’ oldu. Çorba ve tatlı tercihleri bu sene de değişmedi ve mercimek çorbası ile fırın sütlaç liderliğini korudu. Bir kullanıcı 14 bin 320 TL’lik siparişle yılın rekorunu kırdı Bir kullanıcı, tek seferde 14 bin 320 TL’lik en yüksek tutarlı siparişi verdi. Bir günde tek kişinin en fazla verdiği sipariş sayısı 74 olurken, bir diğer kullanıcı da yıl boyunca 970 kez sipariş vererek bu senenin rekorunu kırdı. GetirYemek siparişlerinde İstanbul başı çekerken Ankara, İzmir, Mersin ve Antalya ilk beş şehir olarak sıralandı. Yıl boyunca en çok sipariş veren mahalle Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki Dumlupınar Mahallesi olurken, sipariş rekortmeni mahalleler arasında Mersin’den Yenişehir ve Çiftlikköy, İstanbul’dan Kadıköy ve Göztepe üst sıralarda yer aldı. En çok sipariş verilen üniversite yerleşkeleri sıralamasında, İzmir’den Dokuz Eylül Üniversitesi birinciliği aldı. Ankara’dan ODTÜ ikinciliğe, İstanbul’dan Boğaziçi Üniversitesi ise üçüncülüğe yerleşti. Maç severlerin ilk tercihi çiğ köfte Yılın en yoğun sipariş trafiğine sahne olan günü, 15 Ocak 2023 olarak kayıtlara geçti. Hafta genelinde pazar günleri kullanıcıların en çok sipariş verdiği gün olurken, siparişlerin en yoğun olduğu zaman dilimi öğle saatleriydi. Maç günlerinde ise spor tutkunlarının en çok tercih ettiği lezzetler arasında çiğköfte, lahmacun ve pizza öne çıktı. Kullanıcılar 1 milyar TL’den fazla indirim kazandı Platformdaki belirli restoranlardan online ödeme yöntemiyle yapılan her 3 siparişte 1 sipariş hediye kazandıran Müdavim fırsatlarından 5 milyondan fazla kullanıcı yararlandı. Tek bir siparişte sağlanan en yüksek indirim tutarı 2 bin TL olurken, toplamda kullanıcılara sağlanan indirim miktarı ise 1 milyar TL'yi buldu.

GetirYemek 2022'nin sipariş verilerini paylaştı Haber

GetirYemek 2022'nin sipariş verilerini paylaştı

İSTANBUL (AA) - GetirYemek üzerinden verilen siparişlerde en çok tercih edilen yemek bu yıl da lahmacun olurken, tatlılar arasında en çok fırın sütlaç siparişi verildi.Getir'den yapılan açıklamada, GetirYemek uygulaması üzerinden bu yıl verilen siparişlere ilişkin kullanıcıların yeme-içme tercihleri paylaşıldı.Sanatçı Oğuzhan Koç ile bu yıl başladığı "Acıktıysan GetirYemek" kampanyasıyla dikkati çeken GetirYemek üzerinden en çok tercih edilen yemek 2022'de de değişmeyerek "lahmacun" oldu. Vegan tüketiciler de en çok etsiz lahmacunu tercih etti.En çok sipariş edilen yemekler arasında Adana dürüm ikinci, tavuk döner dürüm üçüncü oldu. 2022'de GetirYemek'ten 19 milyon porsiyon döner, 6,5 milyon porsiyon çiğ köfte sipariş edildi.En çok sipariş edilen tatlılarda fırın sütlaç ilk sırada yer alırken, ikinciliğe kazandibi, üçüncülüğe ise profiterol yerleşti.- Ev yemeği kategorisinde kuru fasulye öne çıktıTürk mutfağı dışında ise en çok hamburger yendi. Ev yemeği kategorisinin en sevileni kuru fasulye olurken, onu, pirinç pilavı ve tavuk sote izledi.GetirYemek'ten İstanbul'da bir yılda 2,4 milyon adet pizza siparişi verildi. Bu pizzaların uzunluğu İstanbul-Marmaris arasındaki 720 kilometreyi buldu. Mercimek çorbası siparişleri ezogeline siparişlerinin 3,2 katı oldu.GetirYemek siparişlerinde ilk 5 sırayı İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa ve Mersin paylaştı. ​​​​​​​Kişi başı deniz ürünleri siparişinde İzmir zirvede yer aldı. İl nüfusuna oranla en çok kebabı Adanalılar yedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.