TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#glütensiz gıda

İLKHABER-Gazetesi - glütensiz gıda haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, glütensiz gıda haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Çölyak hastalarını mutlu eden destek Haber

Çölyak hastalarını mutlu eden destek

(Haber Merkezi) - Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı dışında da gıda kolisi desteği sunmaya başladı. Çölyak hastalığıyla mücadele eden vatandaşlar, ALO 185 ve Teksin üzerinden başvurarak gıda desteğinden yararlanabiliyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğü’nde Sosyolog olarak görev yapan Nurten Kılıç, çölyak hastalarına her yıl düzenli olarak gıda desteği verdiklerini belirterek, “Çölyak gıda paketinde hem çocuklara, hem de yetişkinlere yönelik ürünlerimiz oluyor. Glütensiz ürünler ekonomik nedenlerden dolayı çok pahalı. Vatandaşlarımız bunu tedarik etmekte çok zorlanıyordu. Hem onlara destek sağlamak, hem de çocukları mutlu etmek için böyle bir projeye başladık. Geçen yıl 500 koli dağıtıldı. Bu yıl 750’ye çıkardık ve kat kat bu şekilde gidecek diye umuyoruz” dedi. Çölyak hastası vatandaşların desteklerden çok memnun olduğunu belirten Kılıç, “Vatandaşlarımız çok memnun. Koliyi teslim alanlar; hem Teksin, hem ALO 185, hem de Whatsapp hatlarımızdan teşekkür mesajları gönderiyorlar. Biz de onlarla birlikte mutlu oluyoruz” diye konuştu. Destek ve hizmetlerden yararlanmak isteyen Çölyak hastalarının, Teksin uygulaması üzerinden ya da ALO 185’i arayıp başvuru yapabileceklerini söyleyen Kılıç, “Biz vatandaşlarımızın her anında, hastalığında ve sağlığında yardımcı olmak için buradayız. İstedikleri zaman ALO 185 hattından veya Teksin uygulaması üzerinden bizlere ulaşabilirler” ifadelerine yer verdi. Büyükşehir’in glütensiz gıda kolisi ulaştırdığı vatandaşlardan 71 yaşındaki Çölyak hastası Fatih Barışan, “Dört senedir Çölyak hastasıyım. Belediye Başkanımıza bizleri düşündüğü ve yardımcı olduğu için teşekkür ediyoruz. Glütensiz ekmekleri ve kolileri alıyoruz” dedi.

Türk Kızılay ve Çölyak Derneği depremzedelere glütensiz gıda ulaştırıyor Haber

Türk Kızılay ve Çölyak Derneği depremzedelere glütensiz gıda ulaştırıyor

KAHRAMANMARAŞ (AA) - CİHAN DEMİRCİ / ÖZGÜN TİRAN - Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde çölyak hastalarına glütensiz ürünler ulaştırılıyor.Türk Kızılay gönüllüleri, Kahramanmaraş Çölyak Derneği işbirliğiyle yürütülen çalışma kapsamında glütensiz ürünler, çölyak hastası depremzedelerin barındıkları çadır, konteyner kent ve evlerine kadar ulaştırılıyor.Kahramanmaraş Çölyak Derneği Başkanı Nesrin Yaş, AA muhabirine, Kahramanmaraş, Elbistan ve Pazarcık'taki depolara Türkiye'nin dört bir yanından glütensiz gıda ürünleri gönderildiğini söyledi.Türk Kızılay sayesinde hastalara kuru gıda ulaştırdıklarını anlatan Yaş, "Depremzedelere kaldıkları çadır ya da konteynerde kendi tüketebilecekleri yemekleri yapabilmeleri için tencere ve tüp de sağladık. Diğer dernek başkanları ile 11 ilimizdeki tüm çölyak hastalarına yardımlarımız sürüyor. Depolarımızda tüm ürünlerimiz mevcut." dedi.Depremzedelere glütensiz gıda ürünleri ulaştıran Türk Kızılay gönüllülerinden Buse Yıldız, Gaziantep'te depremi yaşadığını ve Kahramanmaraş'a destek için gönüllü geldiğini söyledi.Yıldız, Türk Kızılay olarak çölyak hastalarına gereken desteği sağladıklarını ifade ederek, "Burada olmak benim için çok değerli. Depremin ilk gününden bu yana bir şekilde fayda sağlamak ve insanlara yardımcı olmak istiyordum. Bu isteğimi Türk Kızılay ile gerçekleştirdim." diye konuştu.Sibel Kılıç da çadır kent ve konteynerlerde afetzedelere hem psikososyal destek hem de temel ihtiyaçları konusunda yardımcı olduklarını belirtti.Yusuf Can Karaman ise depremin ilk gününden bu yana Türk Kızılay gönüllüleri olarak deprem bölgesinde hizmet sunduklarını kaydetti.Depremzede Kifayet Sarı, 11 yaşındaki kardeşinin çölyak hastası olduğunu belirterek, Türk Kızılay ve Çölyak Derneği ekiplerine sundukları destek için teşekkür etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.