TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Göçmen

İLKHABER-Gazetesi - Göçmen haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Göçmen haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Denizli'de kaçak göçmen operasyonu sırasında kadın doğum yaptı Haber

Denizli'de kaçak göçmen operasyonu sırasında kadın doğum yaptı

Denizli İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), Denizli’nin Pamukkale ilçesinde ve Muğla ilinde eş zamanlı olarak kaçak göçmen operasyonu başlattı. Jandarmanın dedektifleri olarak bilinen JASAT timleri Pamukkale’de bir pansiyonda 43 yabancı uyruklu kişi yakalandı. JASAT, Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Pamukkale İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerin kapsamlı araştırmaları sonucu göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti gerçekleştiren organizatör 13 kişi yakalandı. Sağlık kontrolüne götürülen göçmen doğum yaptı Yabancı uyruklu organizatör göçmen kaçakçısı kadın, girdiği markette önce çevresini kontrol etti. Ardından elinde bulunduğu torbayla alkollerin bulunduğu dolaptan şişeleri bir bir çaldı. Alkol çaldığının fark edilmemesi için ise 2 adet alkol satın alarak marketten ayrıldı. Kaçak göçmen operasyonu öncesinde marketten alkol hırsızlığından dolayı takip edilen 2 yabancı uyruklu kadından, 34 yaşındaki Blandenie N.L.’nin hamile olduğu ortaya çıktı. Adliye sevkinden önce sağlık kontrolüne götürülen yabancı uyruklu kadın, hastanede doğum yaptı. Doğumun ardından kadın bebeğinin ismini ajandasına, ‘Meva Ela’ ismini yazdıktan sonra dünyaca ünlü yazar Paulo Coelho’nun, "Doğru söyleyip birini ağlatmak, yalan söyleyerek güldürmekten iyidir” sözünü yazdı.

İtalya’ya gitmeye çalışan 270 göçmen  yakalandı Video Galeri

İtalya’ya gitmeye çalışan 270 göçmen yakalandı

Türkiye’nin farklı illerinden İtalya’ya gitmek için Manavgat’a gelen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Afganistan, İran, Irak ve Filistinli 270 göçmen, Jandarma ve Sahil Güvenlik ekiplerinin operasyonuyla Manavgat Irmağı'nda tekneye binerken ve saklandıkları ormanlık alanda yakalandı. Göçmenleri İtalya’ya götürecek olan teknede organizatör oldukları değerlendirilen 4 kişi yakalanırken, mültecilerin organizatör ile kişi başı 7 bin dolar ile 10 bin euro arasında değişen paralara anlaştığı öğrenildi. Mülteciler arasında bulunan aynı zamanda Türk vatandaşı da olan Afganistanlı İnşaat Mühendisi Nesar Ahmad Ahmadı, aynı organizatörün daha önce amcasının oğlunu götürdüğünü, organizatörle amcasının oğlu aracılığıyla irtibat kurduğunu söyledi. İhbarı değerlendiren Antalya İl Jandarma Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü, Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı ekipler İtalya’ya gitmek üzere Türkiye’nin değişik yerlerinden Manavgat’a gelen 100 Irak, 90 Afganistan, 70 İran ve 10 Filistinli Titreyengöl mevkiinden Manavgat Irmağı'ndaki tekneye binerken yakalandı. Göçmenlerin bir kısmının tekneye bindiği belirlenirken, bölgedeki ormanlık alanlara kaçan göçmenler jandarma ekipleri tarafından saklandıkları yerlerde yakalandı. Göçmenlerin bazılarının kovalamaca sonucunda yakalandığı belirlenirken, Titreyengöl’de bulunan Jandarma noktasında toplandı. Göçmenler buradan otobüslerle jandarma eşliğinde Sarılar’da bulunan spor salonuna götürüldü. Birçoğunda pasaport, uçak bileti ve Türk kimliği de bulunan göçmenlerin, işlemlerinin ardından Antalya Göç İdaresi Müdürlüğü’ne götürülerek teslim edileceği bildirildi. İtalya’ya gitmek üzereyken yakalananlar arasında bulunan Afganistanlı Nesar Ahmad Ahmadı’nın inşaat mühendisi olduğu, aynı zamanda Türk vatandaşı olduğu belirlendi. Eşiyle birlikte İtalya’ya oradan da Almanya’ya gitmek üzere anlaştığını belirten Nesar Ahmad Ahmadı, “Amcamın oğlu daha önce aynı kişiler tarafından İtalya’ya götürüldü. Şu an Almanya’da çalışıyor. Ben bizi götürecek olanlarla amcamın oğlu aracılığıyla görüştüm. 7 bin 200 euro karşılığında anlaştık. Param yetmediği için Almanya’daki amca oğlundan borç aldım” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.