TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Göçmen Kaçakçılığı

İLKHABER-Gazetesi - Göçmen Kaçakçılığı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Göçmen Kaçakçılığı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İçişleri Bakanı Yerlikaya: "Kalkan-22" operasyonunda 40 şüpheli yakalandı Haber

İçişleri Bakanı Yerlikaya: "Kalkan-22" operasyonunda 40 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 14 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik düzenlenen “Kalkan-22” operasyonlarında 40 şüphelinin yakalandığını, 37’sinin ise tutuklandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; insan kaçakçılığı yaparak, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceğiz. Ülkemizin her bölgesinde kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız aralıksız devam edecek” ifadelerine yer verdi. Bakan Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre Göç İdaresi Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı koordinesinde Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; Kocaeli merkezli Kayseri, Manisa, Mersin, Eskişehir, Isparta, İstanbul ve Uşak’ta göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik düzenlenen operasyonlarda 25 şüpheli yakalandı ve 25’i de tutuklandı. 86 düzensiz göçmen ise yakalandı. Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce düzenlenen operasyonda ise 7 şüpheli yakalanırken 4’ü tutuklandı. 3’ünün işlemleri devam ediyor. 106 düzensiz göçmen yakalandı. Ankara merkezli Bursa, Adana, Gaziantep ve Şanlıurfa’da düzenlenen operasyonlarda da yakalanan 8 şüpheli de tutuklandı. Yakalanan düzensiz göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildi ve sınır dışı işlemleri başlatıldı. Operasyonlar sonucu, suçta kullanıldığı tespit edilen 14 adet araç ile çok miktarda dövize el konuldu.

Niğde Valisi Cahit Çelik: Emniyet ve jandarma verilerini değerlendirdi Haber

Niğde Valisi Cahit Çelik: Emniyet ve jandarma verilerini değerlendirdi

Niğde İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir ve İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Gürol Okyar’la birlikte basın mensuplarına kentin 4 aylık bilançosunu açıklayan Vali Çelik Niğde’de bin 294 emniyet ve 741 jandarma mensubu olmak üzere toplam 2 bin 35 personelin görev yaptığını ifade etti. Vali Çelik açıklamasında; "2024 yılı ilk 4 aylık geçen sürede ilimizde meydana gelen terör, kaçakçılık ve organize suçlar, narkotik, göçmen kaçakçılığı, siber suçlar, asayiş suçları ve trafik kontrollerine yönelik çalışmalara baktığımız zaman, 4 ayda terör örgütlerine yönelik yapılan çalışmalarda 19 operasyon düzenlenmiş, 19 şahıs yakalanmış, 1 şahıs tutuklamış,1 şahıs adli kontrol almış, 17 şahıs serbest bırakılmıştır. Terörden aranması olan 5 şahıs yakalanmış olup 4 şahıs tutuklanmış, 1 şahıs sınır dışı işlemleri için il göç idaresine teslim edilmiştir. Kaçakçılık ve organize suçlarla mücadelede 69 operasyon düzenlenmiş, 94 şahıs yakalanmış, 2 şahıs tutuklanmıştır. Bu operasyonlarda 103 adet tabanca, 50 adet fişek, 195 bin 199 paket kaçak sigara, 8 milyon 875 bin adet makaron, 110 adet cep telefonu, bin 77 adet emtia, 222 adet tarihi eser ve 147 şişe içki ele geçirilmiştir. Narkotik suçlarla mücadelede ise 305 operasyon düzenlenmiş, 352 şahıs yakalanmış, 57 şahıs tutuklanmış, 21 şahıs adli kontrol şartıyla, 274 şahıs ise serbest bırakılmıştır" dedi. Göçmen kaçakçılığı ile mücadele çerçevesinde Niğde’de 2024 yılının ilk 4 ayında yapılan 30 operasyonda 24 şahsın yakalandığını belirten Vali Çelik, bu süreçte 108 düzensiz göçmenin yakalanarak Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildiğini de belirtti. "Siber suçlar çerçevesinde ise ilk 4 ayda Niğde’de 5 operasyon düzenlenirken bu operasyonlarda 16 şahıs yakalandı, 3 şahıs tutuklandı, 4 şahıs ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı" diyen Vali Çelik; Niğde’de gerçekleşen 3 bin 746 asayiş olayının 3 bin 513’ünün aydınlatıldığını, olayların aydınlatılma oranının ortalamasının yüzde 94 olduğunu söyledi. Kentte ilk 4 aydaki 865 trafik kazasının meydana geldiğini belirten Vali Çelik bu kazalar neticesinde 601 kişinin yaralandığını, 12 kişinin ise hayatını kaybettiğini ifade etti.

Adana'da üç ülke arasında organ ticareti şebekesine operasyon Haber

Adana'da üç ülke arasında organ ticareti şebekesine operasyon

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık bir ay önce sağlık turizmi için İsrail’den ülkeye gelen 7 kişinin pasaportunda yaptığı incelemede, 2’sinin sahte olduğunu tespit etti. Adana Havalimanı’ndan alınan güvenlik kameralarından detaylı görüntü ve fotoğraf incelemesi yapan ekipler, İsrailli gibi gösterilen 2 kişinin aslında Suriye uyruklu Z.M.Z. (21) ve A.S. (20) olduğunu tespit etti. Soruşturma derinleştirildi Bunun üzerine soruşturmayı derinleştiren polis, Suriye uyruklu şüphelilerin böbreklerini para karşılığı sattığını, nakil işleminin gerçekleşebilmesi için de alıcı İsrailli E.A.M. (28) ve S.A.S.’nin (68) akrabası gibi gösterilerek sahte pasaport düzenlendiğini tespit etti. Organ ticareti deşifre oldu Bu bilgiler doğrultusunda ekiplerin başlattığı teknik ve fiziki takibin ardından Türkiye, İsrail ve Suriye üçgenindeki ‘organ ticareti’ şebekesi deşifre oldu. Organizatör turizm acentesi patronu çıktı Ayrıca polisin yaptığı incelemede 7 şüphelinin yanı sıra Türkiye’deki organizatörlerin de turizm acentesi patronu M.A.U. (58), A.K. (31) ile E.D. (51) ve F.Ö. (49) isimli kadınlar olduğu belirlendi. Şebekenin İsrail ayağını ise M.A.S.’nin (32) yönettiği tespit edildi. Bu bilgiler üzerine harekete geçen polis, belirlenen çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Baskınlarda 11 şüpheli gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramalarda ise 65 bin dolar, 10 bin 400 TL, 994 İsrail Şekeli, çok sayıda sahte pasaport ile dijital materyal ele geçirildi. Düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 11 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 11 şüpheliden M.A.M. ile E.D. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken 9 kişi tutuklandı. Adli kontrol şartı alan İsrailli M.A.M.'nin yargılama bitene kadar Türkiye'de kalacağı, E.D.'nin ise tercüman olduğu öğrenildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.