TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Göksun

İLKHABER-Gazetesi - Göksun haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Göksun haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Kahramanmaraş'ta depremler sonrası bir evin bodrumundan çıkan su her geçen gün artıyor Haber

Kahramanmaraş'ta depremler sonrası bir evin bodrumundan çıkan su her geçen gün artıyor

KAHRAMANMARAŞ (AA) - ZAFER GÖDER/ORHAN KUZU - Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından bir evin bodrum katından çıkan su her geçen gün artıyor.Depremlerin ardından, Göksun ilçesi Yeni Mahalle Çağrı Caddesi'nde Özer ailesine ait 3 katlı apartmanın bahçesinden ve bodrum katından su çıktı.Bahçeden çıkan su bir süre sonra kesildi, bodrumdaki su ise duvarların arasından bulduğu boşluktan yer altında akmaya devam etti. Evlerinin bahçesinden ve bodrumundan çıkan su nedeniyle endişelenen Fatih Mehmet Özer ve ailesi, yetkililerden yardım istedi.Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü yetkilileri tarafından incelenen bölgede zemin sıvılaşması olduğu ve suyun bu nedenle çıktığı raporlandı.AA muhabirine, depremle birlikte evlerinin bahçesi ve bodrumundan su çıktığını belirten Özer, "O günden bugüne dek hala su akmakta. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından yapılan incelemelerde oluşturulan raporda zemin sıvılaşması olduğu tespit edildi." dedi.Özer, suyun kalitesiyle ilgili analiz yaptırdığını anlatarak, "Suyla ilgili bölgede bulunan bir firmada analiz yaptırdım. Suyun içilebilir değerinin olduğu belirtildi. Yaklaşık 2 ay oldu tahlili yaptıralı. Şu andaki durumu ne bilmiyoruz. Bahçede sondaj kullanıyorduk. Onda da herhangi bir sıkıntı ve problem yok. Şu anda mevcut durumu nedir, bilmiyoruz. Bu konuda endişeliyiz." ifadesini kullandı.Bahçeden çıkan suyun ilk anlarda yaklaşık 1,5 metre yüksekliğe fışkırdığını dile getiren Özer, ancak şu anda bahçeden su çıkmadığını kaydetti.Özer, evlerinin bodrum katından çıkan suyun hiç azalmadığını vurgulayarak, "Bodrumdaki su devam ediyor ama bahçede su yok. Artçı depremlerden dolayı su seviyesi gittikçe artıyor. Bu da bizi bina konusunda endişelendiriyor. Bununla ilgili en kısa sürede bir çalışma yapılmasını istiyoruz. Suyun çıktığı yerde bir çökme var. Temel oynatma riski var. Bazı taşlarda göçükler oluşmuş. Önümüzdeki süreçte ne olacağını bilmiyoruz." diye konuştu.Suyun belediyenin içme suyu şebekesi ya da kanalizasyondan çıkıp çıkmadığı konusunda da araştırma yaptığını anlatan Özer, sözlerini şöyle tamamladı:"KASKİ (Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi) ile görüştük. Bu bölgede oradan geçen herhangi bir şebeke suyu ya da başka bir hat yok. Yıllar önce bahçedeki sondajı açmak için yapılan çalışmada o bölgede yoğun bir su olduğunu söylemişlerdi. O suyun zemine vurduğunu düşünüyorum."

Kahramanmaraş'ta depremzedeler açılan kurslarla acılarını unutmaya çalışıyor Haber

Kahramanmaraş'ta depremzedeler açılan kurslarla acılarını unutmaya çalışıyor

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde depremzedeler, halk eğitim merkezi kurslarına giderek acılarını hafifletmeye çalışıyor.Göksun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, "asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerden etkilenen afetzedelerin hayata tutunmaları ve yaşadıkları acıdan uzaklaşmaları için çeşitli kurslar düzenliyor.Merkez tarafından 6 Şubat'tan itibaren her gün en az 12 saat açık olan kurslara 7'den 70'e yüzlerce depremzede katılıyor.İlçenin farklı noktalarında açılan kurslarda çocuklar ve yetişkinler için farklı etkinlikler ve eğitimler düzenleniyor.- "İnsanlarımıza destek olmak adına birçok faaliyet yaptık"Göksun Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bilal Akoğlu, AA muhabirine, depremlerin ardından sahaya indiklerini, insanlara destek olup depremin acılarını unutturmak için birçok faaliyet gerçekleştirdiklerini belirtti.Akoğlu, farklı yaş gruplarındaki çocuklara etkinlikler düzenlediklerini, diğer depremzedeler için de mesleklerine ve ilgi alanlarına göre kurslar açtıklarını dile getirerek şöyle konuştu:"Tüm kesimlere yönelik hızlı bir şekilde programlarımızı yaptık ve uygulama aşamasına geçtik. Her güne ayrı bir etkinlik yaptık. Küçük çocuklarımıza yönelik zumba etkinliklerimiz haftanın 2 günü devam etti. Cimmastik kurslarımız oldu. Akıl-zeka oyunları kursu verdik. Kadınlarımıza, annelerimize yönelik el sanatları kursları düzenledik. Sadece eğitim maksatlı değil, vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda faaliyet gösterdik."Akoğlu, Göksun Halk Eğitim Merkezi olarak tüm çadırlarını ve imkanlarını depremzedelerin hizmetine sunduklarını ifade ederek, "Depremin ilk gününden bugüne kadar her an, her dakika vatandaşlarımızla, çocuklarımızla iç içe olduk. Depremin ilk günden itibaren ve günümüze kadar toplamda şu an 22 kursumuz aktif bir şekilde devam ediyor. Şu aşamada 375 vatandaşımız kurslarımızdan faydalanıyor. Vatandaşlarımızın ilk başlardaki o gözlerindeki deprem korkusunun artık ağırdan ağıra gülümsemeye, yeni bir ışımaya doğru gittiğini bizzat gördüm. Vatandaşlarımız bu noktada çok mutlular. Çocuklarımız, annelerimiz ve babalarımız çok mutlu." ifadelerini kullandı.- "Stresimizi atıyoruz"Dikiş kursuna katılan 41 yaşındaki Sevda Gişi, kurslara katıldıktan sonra depremin etkisinden biraz kurtulduğunu, farklı insanlarla tanışıp güzel arkadaşlıklar edindiklerini söyledi.Gişi, "Dikiş kursuna gitmeyi çok seviyorum. Burada boş vaktimizi değerlendiriyoruz. Stresimizi atıyoruz. En azından sohbetimiz oluyor. Sürekli çadırın içinde değiliz. Buraya gelip aynı ortamda bir şeyler yapıyoruz. Rahatlıyoruz." diye konuştu.Melisa Yorucu da kursun kendilerine çok iyi geldiğini ifade ederek, "Burası bize iyi oldu. Psikolojimiz düzeliyor. Nevresim süslüyoruz, yastık kılıfı dikiyoruz. Yorgan, seccade dikiyoruz. Ne ürün varsa onları yapıyoruz. Arkadaşlarla bir arada hep beraber vakit geçiriyoruz." dedi.

Göksun'da depremzedelerin yaptığı 30 bin çağrıdan 29 bin 500'ü çözüme kavuşturuldu Haber

Göksun'da depremzedelerin yaptığı 30 bin çağrıdan 29 bin 500'ü çözüme kavuşturuldu

KAHRAMANMARAŞ (AA) - "Asrın felaketi" olarak nitelenen 6 Şubat'ta yaşanan depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde oluşturulan çağrı merkezine, depremin ilk gününden bu yana 55 bin çağrı yapıldı.Göksun'da vatandaşlara hizmet sunulması ve sorunlarına hızlı çözüm bulunması için kaymakamlık bünyesinde çağrı merkezi oluşturuldu.Depremzedelerin birçok ihtiyaç ve talebinin daha koordineli yerine getirilmesi için oluşturulan çağrı merkezinde görevlendirilen 5 kişi, 24 saat esasına göre görev yaparak vatandaşların taleplerini dinliyor.Özellikle yaşlı ve merkeze gelmeye imkanı olmayan depremzedeler için oluşturulan ekip, buraya gelen çağrılardan aldıkları talepleri imkanlar dahilinde hızlıca çözüme kavuşturmaya çalıştırıyor.Yine kaymakamlık bünyesinde Arslanbey Millet Konağı yanında kurulan konteynerlerde vatandaşlar, ihtiyaç ve sorunları buradaki personellere bildirip sisteme kayıt yaptırıyor.Çağrı merkezi görevlileri 73 mahalle, 103 mezradaki yaklaşık 50 bin nüfusa hizmet vermeye çalışıyor.- 88 günde 55 bin çağrıÇağrı merkezinde görev yapan ekipler, depremin ilk gününden beri ihtiyaçları karşılamak için gecesini gündüzüne katıyor.Merkeze yapılan toplam 55 bin çağrı ekipler tarafından cevaplanırken, talebe dönüşen 30 bin çağrıdan 29 bin 500'üzü ise çözüme kavuşturuldu.Taleplerden aciliyeti olmayan ya da yapılan hizmetlerden dolayı karşılık bulmayan 500'ü ise beklemeye alındı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.