TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#güneş paneli

İLKHABER-Gazetesi - güneş paneli haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, güneş paneli haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

38 göçer aileye güneş paneli verildi Haber

38 göçer aileye güneş paneli verildi

ADANA(İLKHABER)- Proje çerçevesinde üreticilere güneş enerji panelleri Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde düzenlenen törenle verildi. İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu konuşmasında kırsal alanlarda yaşamanın zorluğuna değinerek, “Bu zor şartlarda üretim yapmak da sizler adına diğer bölgelere göre daha zor. Sizlerin yaşadığı bu zorlukları ortadan kaldırabilmek için de gerek bakanlığımız bütçesinden gerekse bakanlığımızın paydaşı olduğu projeler kapsamında sizlere destek vererek sizlerin dezavantajlı olduğunuz pozisyonu avantajlı hale çevirerek, biraz daha üretime katkı sunmanız için çalışıyoruz.” dedi. Hayvancılığın gelişmesi için ülke olarak kişi başına bir adet küçükbaş hayvan yetiştirme hedefi ortaya koyan Kökçüoğlu, “Ne kadar nüfusumuz var 85 milyon. O halde 85 milyon küçükbaş hayvan. Adana özelinde 2,5 milyon nüfusumuz var. 2,5 milyon adet küçükbaş yetiştirirsek hayvancılık noktasında, hem et, hem süt noktasında daha iyi noktada oluruz. Bunu elele vererek başaracağız. Büyük işletmelerin dışında küçükbaş işletmeler de üretimlerini hem geçimlerini sağlama hem de ülke ekonomisine katkı koyma anlamında ele alırsa bunu başarmış olacağız.” şeklinde konuştu. Saimbeyli ilçesi Gökmenler Köyünde yaşayan ve güneş enerjisi paneli verilen Yaşar Çağan 16 yıldır hayvancılık yaptığını ve 250 civarında küçükbaş hayvanı bulunduğunu belirterek, “Hayvanlarımızı 2500 metre rakımlı yerlere götürüyoruz. Orada bu paneller bizim elektrik ihtiyacımızı karşılayacak. Çok işimize yarayacak.” dedi. Karaisalı Barakdağı Mahallesinden Adem Boran ise en az 6 ayı elektriksiz bölgede geçirdiğini ifade ederek, “Verilen güneş panelleri ışık ihtiyacımızı karşılayacak, bizi karanlıktan kurtaracak. Ürünleri koyduğumu dolapları çalıştıracak, ürünü bozulmaktan kurtaracak.” şeklinde konuştu. Törende konuşmaların ardından Karaisalı ilçesinden 18, Aladağ ilçesinden 10 ve Saimbeyli ilçesinden 10 olmak üzere toplam 38 göçer aileye güneş enerjisi panel sistemleri İl Müdürü Kökçüoğlu tarafından teslim edildi. Aynı ailelere önümüzdeki günlerde konaklamada kullanacakları yaşam çadırları da dağıtılacak. Proje çerçevesinde üreticilere toplam 1 milyon 426 bin lira değerinde güneş paneli verildi.

Rhofa Enerji güneş paneli üretimini iki katına çıkaracak Haber

Rhofa Enerji güneş paneli üretimini iki katına çıkaracak

ANKARA (AA) - Rhofa Enerji, Çerkezköy'deki güneş paneli fabrikasının yıllık 350 megavat olan kurulu gücünü bu yıl yapılacak yeni yatırımlarla 700 megavata çıkarmayı hedefliyor.Şirketten yapılan açıklamaya göre, "Herkes İçin Temiz Enerji" sloganıyla hareket eden Rhofa Enerji, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde, 15 bin metrekare kapalı alanda kurulu entegre tesisinde, uluslararası standartlara uygun güneş paneli üretimi gerçekleştiriyor.Rhofa Grup iştiraklerinden olan ve 2020'de faaliyete geçen şirket, yüksek verimli fotovoltaik (PV) panelleri ile yılda 350 megavat kurulu güç kapasitesini 2023 yılı içerisinde yapacağı yeni yatırımlarla 700 megavata çıkaracak. Bu da yaklaşık 550 bin PV panel imalatının iki katına çıkarılması anlamına geliyor.Rhofa Enerji bünyesinde geliştirilen ürünler, ISO, CE, TUV ve IEC dahil olmak üzere, tüm önde gelen test kuruluşlarınca detaylı şekilde kontrol ediliyor ve bu sürecin ardından sertifikalandırılıyor.Açıklamada görüşlerine yer verilen Rhofa Grup ve Rhofa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Hazreti Akdemir, köklü sanayi deneyimlerinin "önemli bir avantaj" olduğunu kaydetti.Akdemir, şu ifadeleri kullandı:"Global çapta müteahhitlik ve proje geliştirme becerilerinin yanı sıra, yurt içinde de yaygın, sürdürülebilir ticari ilişkilere sahibiz. Var olan altyapımız, gücümüze güç katacak. Esnek yapımız ve üretimde derinleşme de ön plana çıkan değerlerimizden. Türkiye sektörde, Çin'in ardından en büyük merkez haline gelecek. Bu noktada Rhofa Enerji olarak biz de, güneş panellerimiz ile satış sonrası hizmette sınırsız güvence veriyoruz. Geri bildirim ve kalite konusunda çok hassasız. Ürünlerimiz bütün coğrafyalarda çeşitli testlerden geçiriliyor. Her türlü iklim koşuluna göre, -50, +50 sıcaklık derecisine dahi uygun modifiye yapabiliyoruz."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.