Hakkari'de düğünlere polis baskını: "Siyasi şarkı" söylendiği iddiasıyla 4 kişi tutuklandı
Hakkari'de Sümbül mahallesinde gerçekleşen bir düğünde, polis ekiplerinin "siyasi şarkı söyledikleri" gerekçesiyle baskın düzenlediği ve yerel sanatçılar ile düğün sahibini gözaltına aldığı öne sürüldü. Edinilen bilgilere göre, düğünde yerel sanatçılar ve düğün sahibi "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla gözaltına alınırken, sabah saatlerinde düğün çekimi yapan kameramanlar ifadeye çağrıldı.
Hakkari İl Emniyet Müdürlüğünde ifadeleri alınan 7 kişiden düğün sahibi K.D. ve çekim yapan kameramanlar ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Ancak, "Koma Özgün" müzik grubunun üyeleri savcılık ifadeleri alınmak üzere adliyeye sevk edildi.
Savcılık, grup üyeleri N.T., B.U., İ.A. ve A.O.T.'yi tutuklama talebiyle Hakkari Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti. Hakimlik, sorgularının ardından grup üyeleri N.T., B.U., İ.A. ve A.O.T.'yi "örgüt propagandası" yaptıkları iddiasıyla tutukladı.