TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Hassa

İLKHABER-Gazetesi - Hassa haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Hassa haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Hassa Belediye Başkanı Selahattin Çolak'ın skandal açıklamalarına, Mehmet Öntürk'ten tepki Haber

Hassa Belediye Başkanı Selahattin Çolak'ın skandal açıklamalarına, Mehmet Öntürk'ten tepki

Hassa Belediye Başkanı seçilen Selahattin Çolak 31 Mart seçim akşamı yaptığı konuşmada tepki çeken sözler sarf etti. Selahattin Çolak'ın bir kesimi hedef alarak yaptığı açıklama sosyal medyada gündeme oturdu. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, Çolak'ın sözlerini sert bir dille kınayarak Ak parti tarafından disiplin kuruluna sevk edildiğini duyurdu. Mehmet Öntürk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ''Seçim akşamı Hassa’da yaptığı bir konuşmada Belediye Başkan Adayı Selahattin Çolak’ın sarf ettiği talihsiz ve kastı aşan sözler asla kabul edilemez. Hatay’ımızın ve ülkemizin tüm kesimlerini kucaklayan ve kardeş kabul eden inancımızdan, anlayışımızdan, duruşumuzdan ve dilimizden asla taviz vermeyeceğiz. Vatandaşlarımızı ötekileştiren, ayırt eden ve ayrıştıran her türlü sözü, davranışı, uygulamayı hatta imayı dahi en şiddetli şekilde kınıyorum.'' "Hatay’ımız için Farklılıkları Kucaklayarak Yola Çıktık" ''Kampanya döneminde hep vurguladığım gibi; bizler Hatay’ımız için hangi dilden, dinden, mezhepten, kökenden, dünya görüşünden, yaşam tarzından olursa olsun tüm aziz hemşehrilerimizi bir ve beraber kabul ederek yola çıktık. Seçim akşamı ilk verdiğim mesajda da üstüne basa basa söyledim; tek hedefimiz ve gündemimiz, oy veren vermeyen tüm hemşehrilerimize ve memleketimizin her köşesine eşitlik ve adaletle hizmet etmektir. Parti disiplin kurulumuz başta olmak üzere tüm yetkili kurullarımız bu konuda hassasiyetle harekete geçmiştir ve gereken yapılacaktır. Kardeşliğimiz, birliğimiz, Hatay’ımız var olsun. Hemşehrilerimize ve kamuoyuna saygılarımla.''  ÖZÜR DİLEDİ Açıklamalarıyla gündem olan Hassa Belediye Başkanı Selahattin Çolak: "Seçim akşamı Hassa’da yaptığım bir konuşmamda kastı aşan talihsiz beyanlarım yüzünden çok üzgünüm. Bu sözlerimden dolayı Samandağlı hemşerilerim başta olmak üzere tüm Alevi kardeşlerimizden çok özür dilerim" dedi. (Selahattin Çolak)

Hassa’da afet konutların teslimine yıl başında başlanacak Haber

Hassa’da afet konutların teslimine yıl başında başlanacak

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan Hatay’da afet konutlarının inşası gece gündüz demeden devam ediyor. Enkaz kentte; TOKİ tarafından ihale edilen ve ihale aşamasında olan konut sayısı 34 bin 793’u buldu. TOKİ tarafından bölgeye 73 bin 710 afet konutunun yapımı planlanıyor. Hatay Valiliği koordinesinde Hassa ilçesinde de 3878 afet konutunun inşaatı devam ediyor. Ekiplerin aralıksız sürdürdüğü çalışmalar sonucunda afet konutlarının yıl başında depremzede vatandaşlara teslim edilmesi planlanıyor. Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş, yapımı tamamlanan konutların yılbaşı itibariyle teslim edilmesinin planlandığını ifade ederek, ”Hassa ilçemizde TOKİ 4 bine yakın ev yapıyor. Afet konutları; yeni Hassa eski Hassa diye adlandırıp ismini depremden önce koyduğumuz bölgeye yapılıyor. Böyle yeni bir güzel yerleşim yeri olsun dediğimiz bir yer vardı ve afet konutları o bölgeye yapılıyor. 4 bine yakın TOKİ evlerinden yapımı tamamlananların yılbaşına doğru dağıtılması planlanıyor. Şu an inşaat üç ayrı firma tarafından devam ediyor. Onun için toplu konut evlerinde Hassa olarak yapılımda sıkıntımız yok. Vatandaşlarımız, yapılan işleri gördükleri zaman Cumhurbaşkanımıza hem güveniyor hem inanıyor. Onun için vatandaşlarımız rahat. Biz vatandaşımızın yanındayız zaten” dedi. “En kısa zamanda en mükemmelini yapmaya çalışıyorlar” Depremzede vatandaş Zeki Parlak, ekiplerin çalışmalarını gece gündüz sürdürdüklerini ifade ederek, “TOKİ çalışması gece gündüz devam ediyor. Biz en yakın komşusu olarak çok çalışmadan memnunuz. Yani ancak bu kadar olur diyebilirim. En kısa zamanda en mükemmelini yapmaya çalışıyorlar. Evlerin duruşu çok mükemmel. İşçileri de çalışan arkadaşlar da öyle diyor. Yani çok sağlıklı bir şekilde yapıldığını söylediler” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.