#Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş

İLKHABER-Gazetesi - Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Lütfi Savaş: Hatay bizim canımız Türkiye bedenimiz, korkmayacağız yılmayacağız Haber

Lütfi Savaş: Hatay bizim canımız Türkiye bedenimiz, korkmayacağız yılmayacağız

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş, Kahramanmaraş merkezli depremin yıl dönümünde hayatlarını kaybeden vatandaşlar için düzenlenen anma töreninde kendisine yönelik tepkilere karşı cevap verdi. Başkan Savaş, “Hatay bizim canımız Türkiye bedenimiz, korkmayacağız yılmayacağız” dedi. Başkan Lütfi Savaş, düzenlendiği basın toplantısında, Hatay'da oynanmak istenen oyunları ve Hatay’ı Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı tarafından yönetilmesini istenmeyeni bildiklerini söyledi. Hatay'da sığınmacı işgaline karşı asla sessiz kalmayacağını herkese beyan etmek istediğini dile getiren Başkan Savaş, “Hatay'da imar rantına izin vermeyeceğimi herkesle paylaşmak istiyorum. Hatay'ı tehditlere asla teslim etmeyeceğimizi de sizlerle paylaşmak istiyorum. Sonuç itibariyle korkmayacağım, sinmeyeceğim. Hatay bizim canımız, Türkiye bedenimiz. Bu can, bu bedenden çıkarsa nice olur halimiz.” dedi. Başkan Savaş, bir gazetecinin Gökhan Zan ile ilgili sorusuna ise şöyle cevap verdi: “Ben 6 Şubat'tan 4-5 gün önce bir gazeteci arkadaşım tarafından provokasyon konusunda uyarıldım. Ben her gün Hatay'da hemşerilerimin içerisinde geziyorum. Hatay'da deprem sonrası insanların beklentisine zaman zaman cevap veremediğimiz olabilir. Eksiğimiz de olabilir. Biz, hemşerilerimizin bize sitemini emir sayarız. O sitemler neyse, o sitemlerin karşılığında sıkıntıları tahmin ederiz, hiçbir problem yok. Biz hemşerilerimizle 15 yıldır birlikte çalışıyoruz ve ben hemşerilerimizin bu konudaki iyi niyetine, Hatay'a sayıp çıkma arzusuna gerçekten de çok teşekkür ediyorum. Tören alanına son yaklaşık 300 metrede bu protestolar başladı. Baksanız 200 civarında kişi beni protesto etti. Biz bunların kim olduğunu da biliyoruz. Kimler tarafından yönetildiğini de biliyoruz. Orada Sayın Sağlık Bakanımız vardı, Sayın Genel Başkanımız vardı. Genel Başkan Yardımcılarımız vardı. Grup Başkanlarımız vardı, milletvekillerimiz vardı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız vardı. Orada en az yüz katı Sayın Bakanımızın konuşturmayan bir kitle vardı. O kitleyle hareketi geçirmek için çaba sağlayan bir kardeşimiz vardı. Gökhan Zan'ı bir tarafa bırakalım. Burada bana karşı bir kumpas vardı. O kumpası yapanlar yaklaşık belki iki yüz kişi falandı. Biz bunları biliyoruz. Niçin yapıldığını da biliyoruz.” Başkan Savaş, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı konusunda da “Sayın Genel Başkanımızla dün akşam konuştum. Adayımız Lütfi Savaş ve bu seçimi biz kazanacağız diyor.” ifadelerini kullandı.

Hatay Büyükşehir E-ticaret Merkezi ile imkân kapıları aralanacak Haber

Hatay Büyükşehir E-ticaret Merkezi ile imkân kapıları aralanacak

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş'ın girişimleriyle başlatılan çalışma kapsamında oluşturulan E-Ticaret Merkezi ile il genelinde imkân kapıları aralanacak. Kahramanmaraş merkezli depremlerde zarar gören Hatay'da Büyükşehir Belediyesi tarafından küçük esnaftan tüccara, çiftçiden kadın kooperatiflerine, el emeğiyle ürünler ortaya koyan ev kadınlardan gençlere kadar ekonomik anlamda birçok imkân yaratacak e-ticaret konusunda önemli adım atıldı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş'ın girişimleriyle başlatılan çalışma kapsamında, oturdugunyerdenal.com E-ticaret Platformları A.Ş. iş birliği ile Hatay'da E-Ticaret Merkezi oluşturuldu. Başkan Savaş, konuya ilişkin açıklamasında, "Hataylı esnafımıza, tüccarımıza, çiftçilerimize, üreticilerimize, kadın kooperatiflerimize, çalışanlara, el emeğiyle ürünler ortaya koyan kadın ve gençlerimize ekonomik olarak birçok imkân yaratacak Hatay E-Ticaret Merkezi'ni yarın hizmetinize sunuyoruz." dedi. Savaş, Hatay Büyükşehir Belediyesi Yerleşkesi B Blok EXPO alanında saat 13.00’te açılış yapacaklarını duyurarak, "Hep birlikte sitemizin açılışını yapmak üzere Hataylı hemşerilerimizi bekliyoruz. Hatay’ımıza hayırlı olsun." ifadesi kullandı. Kaybolmaya yüz tutan ata tohumlarını 2018 yılında başlattıkları projeyle çiftçilere ücretsiz ulaştırarak ekiminin yaygınlaştırılmasını ve hasadını sağlayan Hatay Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl 6 Şubat'taki yıkıcı depremden etkilenen il genelindeki üreticilere tohum ve fide desteğini de sürdürüyor. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş, yaptıkları ve hayata geçirecekleri projelerle çözüm odakları adımlar attıklarını, aynı zamanda Hatay’ın 15 ilçesine eşit ilkelerle hizmet etmeye de devam edeceklerini kaydetti.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.