#Hatay Orman Bölge Müdürlüğü

İLKHABER-Gazetesi - Hatay Orman Bölge Müdürlüğü haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Hatay Orman Bölge Müdürlüğü haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Hatay’da doğaya nefes olmak için yüzlerce kişi bir araya geldi Haber

Hatay’da doğaya nefes olmak için yüzlerce kişi bir araya geldi

Her yıl 11 Kasım’da kutlanan Milli Ağaçlandırma Günü etkinliklerine Hatay’dan da güçlü bir destek geldi. Hatay Tabiatı Koruma Derneği, Hatay Kayıboyu Yörük Türkmen Derneği, Kırıkhan Kültür Sanat Derneği ve Kırıkhan 100. Yıl İlkokulu ile birlikte, İskenderun Orman İşletme Müdürlüğü koordinasyonunda İskenderun Bekbele Yaylası’ndaki ormanlık alanda fidan dikimi gerçekleştirildi. Gelecek nesillere daha sağlıklı ve temiz bir çevre bırakma sorumluluğuyla hareket ettiklerini belirten Hatay Tabiatı Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Öğünç, “Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında yaklaşık 250 kişiyle bir araya gelerek fidanlarımızı toprakla buluşturduk. Bugün diktiğimiz her fidan, yarının nefesi olacak” dedi. Öğünç, etkinliğe katkı sağlayan kişi ve kurumların yöneticilerine teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı: “Bizlere lojistik destek sağlayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Öntürk’e, Kırıkhan Belediye Başkanı Ömer Erdal Çelik’e, etkinlik boyunca misafirperverliğiyle bizleri ağırlayan İskenderun Orman İşletme Müdürü Harun Boz’a ve Müdür Muavini Mehmet Karakaya’ya teşekkür ediyorum. Ayrıca organizasyonda sorumluluk üstlenen Arsuz temsilcimiz Sayın Mehmet Atıcı’ya, İskenderun temsilcimiz Seyfettin Dingil’e, Hatay Kayıboyu Yörük Türkmen Derneği Başkanı Recep Göğebakan’a, Kırıkhan Kültür ve Sanat Derneği Başkan Yardımcısı Mahmut Ateş’e, Kırıkhan 100. Yıl İlkokulu yöneticileri Ahmet Aymaz ve Adem Askerden’e, derneğimizin çalışmalarına emek veren tüm üye, gönüllü ve destekçilerimize şükranlarımı sunuyorum.” Abdullah Öğünç, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Milli Ağaçlandırma Günü’nde hep birlikte attığımız bu adımlar sayesinde, ülkemizde kişi başına düşen ormanlık alanlar büyümeye devam edecek. Doğa için bir fidan, gelecek için bir umuttur.”

'Yeşil Vatan' nöbetçilerine moral desteği Haber

'Yeşil Vatan' nöbetçilerine moral desteği

Orman Genel Müdür Yardımcısı Kenan Akduman, Adana’dan sonra beraberindeki heyetle birlikte, Orman Genel Müdürlüğü tarafından Hatay’ın ilçeleri Samandağ Batıayaz ve İskenderun Sahil Deposu’nda konuşlandırılan yangın helikopter üslerine giderek ekiplerle buluştu. Ziyaret sırasında görevli personelle bir araya gelen Akduman, yangınla mücadele kapsamında sürdürülen çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı. Yangın sezonunun en kritik dönemine girildiğine dikkat çeken Akduman, orman teşkilatının sahada gösterdiği özverili ve fedakâr çalışmalardan dolayı personele teşekkür etti. “Ormanlarımızı korumak için gece gündüz demeden görev yapan tüm ekiplerimize minnettarız” diyen Akduman, tüm personele başarılar diledi. Akduman, Orman Genel Müdürlüğü olarak ülke genelinde olası yangınlara karşı hem teknik altyapı hem de insan kaynağını güçlendirerek mücadeleyi kararlılıkla sürdürecekleri mesajı verdi. Akduman, Havacılık Daire Başkanı Mahmut Okudan ve İnşaat ve İkmal Daire Başkanı İrfan Filik ile Hatay Orman Bölge Müdürlüğünü de ziyaret etti. Akduman, inşası devam eden yeni Bölge Müdürlüğü hizmet binası ve lojmanlarda incelemelerde de bulunarak süreci yerinde değerlendirdi. Hatay Orman Bölge Müdürü Sayın İlkay Günay ise şunları söyledi: "Yeni hizmet binamız ve lojmanlarımız tamamlandığında, hem fiziksel koşullarımız iyileşecek hem de daha etkin ve kaliteli hizmet sunma imkânı doğacak. Güçlenen altyapımızla, orman teşkilatımızın hizmet kalitesini geleceğe taşıyoruz."

Hatay'da ormanların baş düşmanı yangınlara karşı mücadele hazırlığı sürüyor Haber

Hatay'da ormanların baş düşmanı yangınlara karşı mücadele hazırlığı sürüyor

Hatay Orman Bölge Müdürlüğü'nün, hava, su, toprak ve biyoçeşitlilik gibi temel yaşam öğelerinin korunmasında ve dengesinde hayati bir rol oynayan ormanların, olası yangınlara karşı koruması amacıyla yaz ayları öncesi başlayan hazırlık çalışmaları sürüyor. Orman yangınları, Türkiye'nin doğal güzellikleri ve biyoçeşitliliği için büyük bir tehdit oluşturuyor. Bu nedenle, yangınlarla mücadele ve önleme çalışmaları her yıl büyük önem taşıyor. Ülkemizde orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Orman Genel Müdürlüğü'ne birimler tarafından da her yangın sezonu öncesi çalışmalar yürütülüyor. Bu çalışmaların temelini önleme, söndürme ve rehabilitasyon faaliyetleri oluşturuyor. Olası orman yangınlarını önleme çalışmaları kapsamında, yangın riskini artırabilecek faktörlerin belirlenmesi ve bu risklerin minimize edilmesi sağlanıyor. Son yıllarda orman yangınlarıyla mücadele kapsamında önemli adımlar atılan Türkiye'de Orman Bölge Müdürlükleri ve bağlı işletmeler tarafından orman yangını sezonu öncesi gerekli tedbirler alınıyor. Hatay Orman Bölge Müdürlüğü de bağlı işletmelerde de Orman Yangınlarıyla Mücadele Ekiplerinin son hazırlıkları gözden geçiriliyor. Ekipler denetleniyor ve işbaşı eğitimleri veriliyor. Bu kapsamda, ekiplerin başta koruyucu giyim ve teçhizatları olmak üzere kullandıkları arozözlerin, ilk müdahale araçlarının tüm ekipmanlarının tek tek gözden geçirildiği, varsa eksikliklerinin tamamlandığı belirtildi. Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında il sınırları içerisindeki ormanlık alanlara girişlerin 01 Mayıs 2024 - 30 Kasım 2024 tarihleri arasında yasaklandığı Hatay'da, Antakya Orman İşletme Müdürlüğünde görevli orman yangınları ile mücadele ekiplerini kapsayan denetlemelerin, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Tolga Yılmaz ve Şube mühendisleri tarafından yapıldığı kaydedildi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.