TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#hatıra

İLKHABER-Gazetesi - hatıra haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, hatıra haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Babalar Gününde Alınacak En Anlamlı Hediyeler Haber

Babalar Gününde Alınacak En Anlamlı Hediyeler

İbrahim Baysal (İLKHABER)- Babalar Günü, babaların sevgi ve takdirle onurlandırıldığı özel bir gün olarak kutlanır. Bu anlamlı günde babalara alınacak hediyeler, sevgimizi ve minnettarlığımızı en iyi şekilde ifade etmeyi amaçlar. İşte, Babalar Gününde alınabilecek en anlamlı hediyelerden bazıları: El Yapımı Hediye: Birçok baba, el yapımı ve kişisel dokunuşları olan hediyelerden büyük bir memnuniyet duyar. Bu nedenle, Babalar Günü için kendi ellerinizle hazırlayacağınız bir hediye, babanıza özel ve anlamlı bir jest olabilir. Örneğin, bir fotoğraf albümü, özel bir el yapımı kart veya babanızın ilgi alanlarına yönelik bir el işi hediye hazırlayabilirsiniz. Babanın İlgi Alanlarına Yönelik Hediyeler: Babalar, genellikle belirli ilgi alanlarına sahiptir. Babanızın hobilerini veya tutkularını düşünerek, ona yönelik özel bir hediye seçebilirsiniz. Örneğin, bir kitapsever bir baba için sevdiği yazarların kitapları veya bir müziksever bir baba için favori sanatçısının albümü gibi hediyeler düşünebilirsiniz. Bu şekilde, babanızın ilgi alanlarına hitap eden bir hediye vererek onu mutlu edebilirsiniz. Kişiselleştirilmiş Eşyalar: Kişiselleştirilmiş hediyeler, Babalar Günü için anlamlı seçenekler arasında yer alır. Örneğin, babanızın adını veya inisyalini taşıyan bir cüzdan, anahtarlık veya kupa gibi eşyaları tercih edebilirsiniz. Bu tür hediyeler, babanıza özel olduğunu hissettirir ve her kullandığında sizi hatırlamasını sağlar. Babanızla Geçireceğiniz Zaman: Babalar Günü, sadece hediyelerin verildiği bir gün değil, aynı zamanda birlikte geçirilen zamanın da önemli olduğu bir gün olarak kutlanır. Babanızla yapacağınız bir etkinlik veya deneyim, onun için unutulmaz bir hediye olabilir. Örneğin, birlikte piknik yapmak, bir spor etkinliğine gitmek, balık tutmak veya birlikte bir yemek pişirmek gibi etkinliklerle bir araya gelebilirsiniz. Bu şekilde, anlamlı anılar oluşturarak ilişkinizi güçlendirebilirsiniz. Duygusal Mesajlar ve Mektuplar: Babanıza yazacağınız bir mektup veya duygusal bir mesaj, duygusal bağınızı güçlendirecek ve ona olan sevginizi açıkça ifade edecektir. Babalar Günü'nde babanıza içten bir mektup yazarak duygularınızı aktarabilir ve ona olan minnettarlığınızı dile getirebilirsiniz. Bu şekilde, hislerinizi doğrudan ifade etmenin gücünü kullanabilirsiniz. Babalar Günü, babalarımıza olan sevgimizi ve minnettarlığımızı göstermenin önemli bir günüdür. Her babanın farklı ilgi ve beğenilere sahip olduğunu unutmamak önemlidir. Babanızı anlamaya çalışarak, onun için en anlamlı ve özel hediyeyi seçebilirsiniz.

Hataylı fotoğrafçı müşterilerinin anılarını kurtarmak için enkaz başında bekliyor Haber

Hataylı fotoğrafçı müşterilerinin anılarını kurtarmak için enkaz başında bekliyor

HATAY (AA) - BEKİR BEKTAŞ / YALÇIN ÇELEN - Hatay'da 14 yıldır stüdyo fotoğrafçılığı yapan ve Kahramanmaraş merkezli depremlerde iş yeri yıkılan Erkan Aslan, müşterilerinin mutlu anılarını yansıtan fotoğrafları kurtarabilmek ümidiyle enkaz kaldırma çalışmalarını takip ediyor.Pazarcık ve Elbistan merkezli 6 Şubat'taki depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Hatay kent merkezinde ağır hasarlı binaların yıkımı ve enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor.Bazı kent sakinleri ayakta kalan evlerinden, kimileri ise yıkılan evlerinin enkazından manevi değeri olan eşyalarını kurtarmaya çalışıyor. Bir kısmı da iş makinelerinin çalıştığı enkazdan çıkabilecek anı değerindeki eşyalarını bekliyor.Stüdyo fotoğrafçısı Erkan Aslan'ın, müşterilerine ait fotoğraf ve videoların yer aldığı dijital arşivi de yıkılan iş yerinin enkazı altında kaldı.Aslan, kaybettikleri yakınlarının depremden önce fotoğraflarının çekildiğini bilen ve bunları almak isteyenleri kıramadı.Müşterilerinin belki de son mutlu anlarına ait fotoğraf ve videoları kurtarmak isteyen Aslan, dükkanının da bulunduğu Antakya ilçesi Odabaşı Mahallesi Atatürk Bulvarı'ndaki Aşkaroğlu Apartmanı'nın enkazı önünde bekleyişini sürdürüyor.- "Çekerken son mutlu anılarını kaydettiğimizin farkında değildim"Erkan Aslan, AA muhabirine, dükkanının Pazarcık merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremde yıkıldığını, evinin de ağır hasar gördüğünü söyledi.Genellikle düğün, gelin ve damat çekimleri yaptığını belirten Aslan, depremden birkaç ay önce evlenip afette hayatını kaybeden çiftler arasında tanıdıklarının da bulunduğunu dile getirdi.Bu çiftlerden bazılarının en mutlu anlarını fotoğrafladığını anlatan Aslan, şöyle konuştu:"Aileler bu son mutlu anılarını istiyor. Aslında daha önce vermiş oluyoruz ama yıkılan evlerin altında kaldığı için insanlar tekrar istiyor. O görüntüleri kurtarabilir miyiz diye başında duruyoruz. Kurtarıp da insanları bir nebze de olsa sevindirebilirsek, çocuklarından bir hatıra kurtarabilirsek belki acılarını biraz da olsa hafifletir. Belki de son mutlu anılarını kaydettik. Yeni evlenen insanlar, 3 aylık, 6 aylık evli olanlar vardı. Çekerken son mutlu anılarını kaydettiğimizin farkında değildim."

Enkazda oğlundan geriye kalan hatıraları arıyor Haber

Enkazda oğlundan geriye kalan hatıraları arıyor

KAHRAMANMARAŞ (AA) - CİHAN DEMİRCİ / ÖZGÜN TİRAN - Depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta enkaz başından ayrılmayan Esra Doğar, yitirdiği oğluna ait eşyaları arıyor.Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 6 Şubat'taki depremde birçok binanın yıkıldığı Adnan Menderes Bulvarı'nda ikamet eden 24 yaşındaki İngilizce öğretmeni Meteson Ustamazman, kaldığı apartmanın enkazında babasıyla yaşamını yitirdi.Depremin 11. gününde oğlunun cansız bedenine ulaşılan 47 yaşındaki anne, binanın yıkıntıları arasında yavrusundan kendisine hatıra kalacak eşyaları bulmak için çabalıyor.Esra Doğar, AA muhabirine, Seda Apartmanı'nda oğlunun da aralarında bulunduğu 7 kişinin hayatını kaybettiğini anlattı.Depremin 11. gününde oğlunun cenazesinin ekiplerce çıkarıldığını aktaran Doğar, o günden bu yana enkazda evladından geriye kalan hatıra niteliğindeki eşyaları aradığını belirtti.- "Oğluma ait bir iz arıyorum burada"İş makinelerinin başından ayrılmadığını anlatan Doğar, "Oğluma ait ufak bir iz, hatıra arıyorum. Yaşadıklarımız çok kötü, anlatılır gibi değil, acısı çok büyük ama mecburuz Allah'tan geldi, yapabileceğimiz bir şey yok. Mecburen oğlumun hatıralarıyla avunup duracağız." diye konuştu.Doğar, oğluyla en son depremden 1 gün önce görüştüğüne değinerek, "Kendi elimle bıraktım onu o gün buraya. Beraber yemek yedik, konuştuk ve sabaha karşı her şey çok değişti. Geldik buraya, 11 gün oğlumun cenazesini bekledim." diye konuştu.Oğlundan geriye hiçbir şey kalmadığını dile getiren Doğar, "Telefonunu bulduk.' dediler. Karakola gittim ona ait bir şey yoktu. 'Çanta bulundu.' dediler, oğluma ait değil. Yani oğluma ait bir iz arıyorum burada." dedi.Doğar, oğlunun oturduğu binanın giriş katının iş yeri olduğunu ve kolonların kesilmesi nedeniyle apartmanın yıkıldığını savundu.

Kanserden ölen eşinden kalan hatıraları için enkaz başında bekliyor Haber

Kanserden ölen eşinden kalan hatıraları için enkaz başında bekliyor

HATAY (AA) - SİNAN BALCIKOCA/SERGEN SEZGİN - Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'ın Antakya ilçesinde evi yıkılan Münevver Paç, geçen yıl kanser nedeniyle kaybettiği eşinden kalan hatıraları bulmak için enkaz başında bekliyor."Asrın felaketi" olarak nitelenen 6 Şubat'taki depremlerde büyük yıkıma uğrayan Antakya'da enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. İş makineleri bir yandan yıkılan evlerin molozlarını kamyonlara yüklerken diğer yandan da ağır hasarlı binaların yıkımı gerçekleştiriliyor.Depremlerde evi yıkılan vatandaşlardan bazıları enkaz başında değerli eşyalarını ararken bazıları da yakınlarından kalan hatıraları bulmaya çalışıyor.Depreme Akevler Mahallesi Rüstem Tümer Caddesi'nde Umut Apartmanı'ndaki evinde yakalanan bir kız çocuğu annesi Münevver Paç da ağır hasar aldığı için ekiplerce yıkılan evinin enkazı başında, geçen yıl kanserden kaybettiği eşinden kalan eşyaları bulmak için umutla bekliyor.- "Apartmandan 8 komşumuzu kaybettik"Münevver Paç, AA muhabirine, depremde ilk 3 katı çöken 9 katlı binanın 5. katından kızı ve yakınlarıyla kurtulduklarını söyledi.Paç, Reyhanlı'dan kardeşlerinin bile kendilerini almaya 4 saatte geldiğini dile getirerek, "İtfaiye, belediye, herkes enkaz altındaydı. Herkeste bir can havli vardı. O gece mahşer günü gibiydi. Depremde yakınlarımı kaybetmedim ama apartmandan 8 komşumuzu kaybettik." ifadesini kullandı.Depremin ardından Reyhanlı'ya annesinin yanına sığındığını anlatan Paç, şöyle konuştu:"Şu an binamızın enkazı kaldırılıyor. Burada hatıralarımızı bulmak için bekliyoruz. Kızım ve rahmetli eşime ait eşyalar vardı, onları çıkarabilirsek ne mutlu bana. Pasaportlarımız, özel eşyalarımız, saati ve fotoğrafları vardı. Eşim kanser hastasıydı. 20 Şubat 2022'de vefat etti. Bir yıl yeni doldu. Çok zor bir acı. Rabbim kimseye yaşatmasın."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.