TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#hazine ve maliye bakanı

İLKHABER-Gazetesi - hazine ve maliye bakanı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, hazine ve maliye bakanı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Bakan Mehmet Şimşek: Suudi Arabistan'a turist götürebiliriz Haber

Bakan Mehmet Şimşek: Suudi Arabistan'a turist götürebiliriz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye-Suudi Arabistan Yatırım ve İş Forumu sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şimşek, Suudi Arabistan'ın turizmde iddialı hedefleri olduğunu belirterek, Türkiye'nin bu hedeflere katkı sağlayabileceğini ifade etti. Özellikle mevsimlerin örtüşmemesi nedeniyle Türkiye'nin yaz ve sonbahar aylarında turizm için ideal bir destinasyon olduğunu vurguladı. Bakan Şimşek, Türkiye'nin inşaat sektöründe büyük birikime sahip olduğunu ve Suudi Arabistan'ın turizm tesislerinin yapımı ve işletmesine katkıda bulunabileceğini dile getirdi. Ayrıca Türk tur operatörlerinin Suudi Arabistan'a turist götürerek işbirliği yapabileceğini belirtti. Şimşek, Türkiye'nin hizmet ihracatını büyütmeyi amaçladıklarını ve bu alanda güçlü destek verdiklerini ifade ederek, hizmet ihracatında matrah indirimi sağladıklarını belirtti. Bakan Şimşek, Türkiye-Suudi Arabistan Yatırım ve İş Forumu'nda açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin inşaat sektöründe çok muazzam birikimi olduğuna işaret eden Şimşek. “Türkiye, Suudi Arabistan'ın turizm hedeflerine yardımcı olabilir. Çünkü bizim mevsimler örtüşmüyor; onların turizm mevsimi kış, bizimki genelde yaz ve sonbahardır. Oradaki tesislerin yapılmasına, tesislerinin işletmesine katkıda bulunabiliriz. Oraya tur operatörlerimiz ile turist götürmeye de katkıda bulunabiliriz.Tur operatörlerimiz yazın buraya nasıl turist getiriyorlarsa, para kazanarak, oraya da turist götürebilirler. Biz artık turizmde dünyada ilk 5'teyiz. Yani 2022'de turist sayısında 4. sıradaydık. Bizim 2023 rakamlarımız belli. Dünya rakamları belli olunca belki muhtemelen yine 3. veya 4. sırada olabiliriz. Dolayısıyla Türkiye'nin bu konuda çok ciddi birikimi var. 100 milyar doların üzerine ulaştık. Şimdi bunu daha da büyütmek istiyoruz. Hizmet ihracatına Maliye olarak çok güçlü destek veriyoruz. Yüzde 80 matrah indirimi sağladık. Yani diyelim ki; Türkiye'den siz herhangi bir ülkeye belli alanlarda hizmet ihracatında bulunursanız fiilen ödeyeceğiniz vergi çok çok düşük düzeyde olacak. Yüzde 80 oranlı bir matrah indirimi var, o da önemli." diye konuştu.

Bakan Nebati: “Bankacılık sektörümüz son derece sağlıklı bir görünüme sahip” Haber

Bakan Nebati: “Bankacılık sektörümüz son derece sağlıklı bir görünüme sahip”

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Bankacılık sektörümüzün güçlü sermaye yapısı, yüksek aktif kalitesi ve karlılık oranlarıyla son derece sağlıklı bir görünüme sahip olduğunu teyit eder niteliktedir” dedi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından bu hafta açıklanan şubat ayı bankacılık verilerini değerlendirdi. Bakan Nebati açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “BDDK’nin verileri, bankacılık sektörümüzün güçlü sermaye yapısı, yüksek aktif kalitesi ve karlılık oranlarıyla son derece sağlıklı bir görünüme sahip olduğunu teyit eder niteliktedir. Unutulmamalıdır ki bankacılık sektörümüz sağlıklı görünümünü, küresel piyasalarda yakın zamanda uygulanan kerameti kendinden menkul sıkı para politikalarının bir neticesi olarak finansal sistemin içine düştüğü zorlu koşullar altında elde etmeyi başarmıştır. Ayrıca, bankacılık sektörümüzün küresel finansal piyasalarla entegre yapısı, kalifiye insan kaynağı ve teknolojik uygulamalardaki öncü aksiyonları ülkemizi bu alanda giderek daha da ön plana çıkarmıştır. Tüm dünyanın içinden geçtiği mevcut zorlu küresel koşullara rağmen, bankacılık sektörümüzün ortaya koymayı başardığı sağlıklı gelişimi de arkasına alan ülkemiz, Türkiye Yüzyılı hedeflerine doğru sağlam ve kararlı adımlarla ilerlemeye devam ediyor.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.