TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#hibe

İLKHABER-Gazetesi - hibe haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, hibe haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Savunma Sanayi Başkanlığı: BAYKAR, finansal teşvik ve destek programlarından faydalanmadı Haber

Savunma Sanayi Başkanlığı: BAYKAR, finansal teşvik ve destek programlarından faydalanmadı

Türk Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “ Türk savunma sanayi; Başkanlığımız koordinasyonunda tasarımdan seri üretime Ar-Ge ve inovasyondan sanayileşmeye yürüttüğü proje faaliyetleri ile tüm güvenlik birimlerimizin ihtiyaçlarını yerli ve milli imkanlarla en etkin biçimde karşılamak için sürdürmekte, 12 milyar doları aşkın sektör cirosu 2 milyar doları aşkın Ar-Ge harcaması 850'yi aşkın projesi ve 90 milyar dolarlık proje hacmi ile bu kutsal ve hayati amaç için çalışmalarını yürütmektedir. Ancak gösterilen bu büyük başarı karşısında sektörümüz nezdinde faaliyet gösteren şirketlere direkt ya da dolaylı olarak hedef alan başkanlığımızı ve sektörümüzü töhmet altında bırakan dezenformasyon maksadıyla uzun zamandır üretilen içerikleri üzülerek takip etmekteyiz. Başkanlığımız tarafından sektörümüze yönelik olarak verilen çeşitli finansal teşvik ve hibe destek programları bulunmaktadır” denildi. Türk savunma sanayinin gündelik siyasete malzeme edilmeyecek kadar önemli bir devlet ve bekâ meselesi olduğunun kaydedildiği açıklamada “Savunma Sanayi Yatırım Ve Geliştirme Faaliyetlerini Destekleme Programı, Nitelikli Ürün Kredisi Genel Maksat Helikopteri Projesi Yatırım Kredisi Endüstriyel Etkinlik Değerlendirme Ve Destekleme Programı, Kategori C ve Teknoloji Ürün Kazanımı Destek Programlarımız kapsamında bugüne deyin 500'ü aşkın firmaya ve 400'ü aşkın tedarik projesine 6 milyar TL'ye yakın hibe ve proje desteği sağlanmıştır” ifadelerine yer verildi. “BAYKAR, herhangi bir teşvik hibe ve destek unsurundan faydalanmamıştır” BAYKAR'ın bugüne dek yukarıda anılan finansal teşvik hibe ve destek programlarından hiçbirisine başvuruda bulunmadığının bilgisinin verildiği açıklamanın devamı şöyle: “BAYKAR herhangi bir teşvik hibe ve destek unsurundan faydalanmamıştır. Her gün yeni ihracat rekorları kıran ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sağlayan sektörümüzün önemli kuruluşlarından BAYKAR’a yönelik yürütülen art niyeti görmekteyiz. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı olarak yarınlarımız için bu ülkenin evlatları ile sektörümüze değer katan firmalarımızın yanında olmaya devam edecek güçlenen Türkiye'nin yükselen yıldızı olmaya yeni ihracat rekorlarını kırmaya ve savunma sanayinde tam bağımsız olana dek durmadan durmadan çalışmaya devam edeceğiz.”

Tarım Bakanlığı Adana'da üreticilere 528 ton tohum desteği sağladı Haber

Tarım Bakanlığı Adana'da üreticilere 528 ton tohum desteği sağladı

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nce yürütülen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında Adana’daki üreticilere 528 ton hibeli tohum dağıtımı yapıldı. Boş veya nadasa bırakılan ya da atıl durumdaki arazileri tarımsal üretime kazandırmak amacıyla başlatılan TAKE Projesi kapsamında Adanalı üreticilere ayçiçeği, soya, nohut ve fasulye tohumu verilmesi kararlaştırıldı. Tarım topraklarının hem dünyada hem de ülkemizde etkin ve verimli kullanılmasından hareketle yola çıkan Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü soya ve ayçiçek tohumlarını yüzde 50 hibe ile nohut ve kuru fasulye tohumlarını da yüzde 75 hibe ile üreticilerle buluşturdu. İmamoğlu ilçesinde üreticilere soya tohumu dağıtımı programına katılan Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, üreticinin üreterek 85 milyonu doyurma gibi bir sorumluluğu olduğunu belirterek Tarım ve Orman Bakanlığı’nın üreticiden üretmesini isterken yaptığı desteklerle de her zaman yanında olduğunu kaydetti. Kökçüoğlu, “Adana’da soya, ayçiçek, fasulye, nohut tohumları dağıtarak üreticimize destek oluyoruz. Sadece tohum dağıtarak değil sulama, kırsal kalkınma yatırımları gibi konularda da destekçiyiz. Bütün bunları yaparken tek bir amacımız var bir karış toprağımız boş kalmasın. Dağıtımını yaptığımız soyaya da ülkemizin hem yem hem de yağ anlamında ihtiyacı var. Üretici olarak sizler yetiştireceksiniz. Arz açığının olduğu bu ürünün ürün deseni içinde daha çok yer almasını sağlayacağız. Desteklerimiz gelecek yıllarda da devam edecek.” dedi. İl Müdürü Kökçüoğlu ve İmamoğlu Kaymakamı Osman Şahin daha sonra üreticilere soya tohumlarını dağıttı. Üreticilerden  Seyyare Korkmaz da Koyunevi Mahallesinde üreticilik yaptığını belirterek mahallesine basınçlı sulama sisteminin gelmesiyle gelirlerinin arttığını verilen tohumların da  girdi maliyetini azalttığı için memnun olduklarını söyledi.  Ufacıkören Mahallesinden Ergün Alıç ise 200 dekar soya ektiğini belirterek tohum desteği sebebiyle Tarım ve Orman Bakanlığına teşekkür etti.  Adana’da TAKE Projesi çerçevesinde 9 ilçede 400 ton soya ile 34,6 ton ayçiçeği, 4 ilçede de 40 ton kuru fasulye ile 53,8 ton nohut tohumu dağıtıldı. Tohum dağıtılan üretici sayısı 3186 olurken dağıtılan tohum miktarı ise 528,4 ton oldu.ilerinin verimli kullanımını destekledi.

Hayvan çadırına yüzde 50 hibe Haber

Hayvan çadırına yüzde 50 hibe

Konu ile ilgili yapılan açıklamada; “Tarım ve Orman Bakanlığı’nca Kırsal kalkınma destekleri kapsamında tarıma dayalı ekonomik yatırımlar ile kırsal ekonomik altyapı yatırımlarında hayvan yetiştiriciliğine yönelik tarımsal sabit yatırım konularında izoleli portatif hayvan barınağı amaçlı bir adet çadır alımına yüzde 50 hibe desteği verilecektir. Hibe desteği verilecek hayvan barınağı amaçlı çadırlar tüm zeminlere kurulabilir, yan yüksekliği en az 2 metre ve orta yüksekliği en fazla 5,30 metre, metal aksamın tamamı demonte iskelet geçmeli (kilit) sistemli olarak imal edilmiş, bağlantılı, makaslı ve iki makas arası mesafesi en az 2 metre olan, makasları zemine çelik dübeller ile sabitlenebilen özellikte, dış brandası birinci kalitede en az bin 100 denye ve metrekare ağırlığı en az 650 gram, alev-yürümez, anti bakteriyel, UV katkılı ve su, nem, rutubet gibi olumsuz şartlardan uzun süre etkilenmeyen, astarı hava ve nem geçiren özellikte, bir yüzü folyolu mineral şilte yalıtım, sudan ve nemden etkilenmeyen demontede kopma ve dağılma yapmayan termal yalıtım, bizofol hava kabarcıklı (aba) yalıtım veya yay teknolojisi ile üretilmiş 500 keçe yalıtım malzemelerinden birisi iklim ve coğrafya şartlarına uygun, her 10 metrede 1 adet mahya baca sistemi veya metal baca havalandırması, traktör giriş-çıkışları için önde ve arkada, en az 2,5x3,0 metre boyutlarında, geniş kelebek kapılara veya sürgülü kapılara sahip, çadır ölçeklerine uygun sayıda, çadırın ön ve arka kısmında veya yan kısımlarında sineklikli branda kapaklı pencereler olmalıdır. Çadır alımlarında hibeye esas yatırım bedeli 1 metrekare çadırın referans fiyatı 950 Türk Lirası olarak hesaplanmalıdır. Başvuru yapılacak yatırım yerinin kırsal alanda, mülkiyeti başvuru sahibine ait veya başvurunun yapıldığı tarihten itibaren en az 7 yıl süreyle kiralanmış olmalıdır. Kırsal ekonomik altyapı yatırımlarında 100 bin liradan 3 milyon liraya kadar, tarıma dayalı ekonomik yatırımlar kapsamında yapılacak başvurularda 3 milyon liradan 14 milyon liraya kadar hazırlanabilecek projelere yüzde 50 hibe desteği verilecektir” denildi.

Yüzde 20’lik hibe ve geri kalanı 5 ila yedi yıl vadeli faizsiz kredi Haber

Yüzde 20’lik hibe ve geri kalanı 5 ila yedi yıl vadeli faizsiz kredi

Ahmet Akdeniz ADANA (İLKHABER)-Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, ORKÖY kredilerinin yüzde 20’sinin hibe olduğunu geri kalanının ise 5 ila 7 yıl arasındaki sürede faizsiz olarak geri ödendiğini söyledi. Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından orman köylülerine yönelik üretimi arttırma projelerinden biri olan Orman ve Köy İlişkileri (ORKÖY) Projesi ile orman köylüleri desteklenmeye devam ediyor. Proje kapsamında köylülere kredi desteği sağlanıyor. Köylüleri rahatlatan proje halk tarafından tam not alıyor. Adana Orman Bölge Müdürlüğü ORKÖY faaliyetleri kapsamında üreten orman köylülerine maddi destekte bulunmaya devam etti.. Bu kapsamda 2023 yılında Kadirli Orman İşletme Müdürlüğün’de 108 aileye, 19 milyon TL kredi desteği sağlandı. Sumbas ilçesi dahilindeki orman köylerine üretim mekanizasyonu konusunda 11 adet 4×4 traktör düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi. Düzenlenen teslim törenine Sumbas Kaymakamı Mehmet Furkan Taşkıran ve Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz katıldı. Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, yapılan desteklerin yüzde 20’sinin hibe olduğunu söyledi. Geri kalanının ise 5 ila 7 yıl arasında  faizsiz geri ödemesinin olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Orman Genel Müdürlüğü olarak kırsalda bulunan köylülerimizi desteklemeye devam etmekteyiz. Bu desteklerin yüzde 20'si hibe olup, 5-7 yılda faizsiz geri ödeme şeklindedir. Traktör alan köylülerimize hayırlı olsun, kazasız belasız kullanmak nasip olsun” dedi. Daha sonra traktör kredisi verilen vatandaşlara sertifikaları verildi.  Krediden faydalanan orman köylülerimiz, memnuniyetlerini dile getirerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Pozantı Belediyesi'nden 111 bin avro hibeli proje başarısı Haber

Pozantı Belediyesi'nden 111 bin avro hibeli proje başarısı

ALİ GÜRELİ ADANA (İLKHABER) - Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Çukurova Üniversitesi ve Karaisali Belediyesi ortaklığında hazırlanan "Orman Koruma ve Yangınlara karşı Yerel Yönetimlerin Dayanıklılığını Artırma" projesi ile 111 bin avroluk hibe sağladı. Çukurova'dan Anadolu'ya geçiş noktasında bulunan ve özellikle doğa turizmi açısından görülmeye değer doğal güzelliklere sahip Adana'nın Pozantı ilçesi için yeni proje daha geliştirildi.  Projenin mimarı olan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, yaptığı açıklamada, Türkiye ve AB arasında Şehir Eşleştirme-2 "Yeşil Gelecek İçin Şehir Eşleştirme" Hibe Proğramı kapsamında sundukları "Orman Koruma ve Yangınlara karşı Yerel Yönetimlerin Dayanıklılığını Artırma" başlıklı projelerinin hibe almaya hak kazandığını söyledi. Projeyi, Hazine ve Maliye Bakanlığı Merkezi Finans ve İhale  Birimi temsilcileri nezdinde imzaladıklarını ifade eden Mustafa Çay, "Toplam 111.773.27 avro desteklemeli Yunanistan’ın Rafina-Pikermi Belediyesi ile yürüteceğimiz proje, ülkemize, ilimiz ve ilçemize hayırlı olsun. Her alanda ilçemizi tanıtmaya ve geliştirmeye gayret ediyoruz. Proje ortaklarımız Çukurova Üniversitesi ve Karaisali Belediyesi'ne de katkıları için teşekkür ediyorum." dedi.  Başkan Mustafa Çay, Pozantı ve Karaisalı'da proje içeriği ile ilgili vatandaşların bilgilendirileceği toplantılar gerçekleştireceklerini kaydetti.

Kozan’da yüksek rakımlı bölgedeki üreticilere çapa motoru dağıtıldı Haber

Kozan’da yüksek rakımlı bölgedeki üreticilere çapa motoru dağıtıldı

ADANA (İLKHABER)- Adana’nın Kozan ilçesinde 600 rakımdan yüksek mahallelerdeki üreticilere yüzde 70’i hibe destekli 23 çapa motoru dağıtıldı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) çerçevesinde, Kozan ilçesine bağlı 600 rakım üstünde yaşayan mahalleler için yüzde 70 hibe desteği ile motorlu çapa makinesi alımı yaptı. Alınan çapa makineleri 23 üreticiye teslim edildi. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ömer Erdoğan, “Proje çerçevesinde çiftçilerimize teslim ettiğimiz yüzde 70 Devlet destekli motorlu çapa makinesi ile çiftçilerimize teknik destek sağlama ve modern tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması hedefliyoruz. Çiftçilerimizin üretim yaparken toprak işleme, gübreleme, ekim ve dikim öncesi hazırlık işlerini daha kolay yapabilmelerini ve yabancı otlarla mücadele etmek amacıyla motorlu çapa makinesi hibe programı ile desteklenmesi sağlanmaktadır. Sürekli üretimde bulunan çiftçilerin üretkenliklerini artırmak ve çiftçilerin gelirlerini artırmak için birçok destek ve projeyle çiftçinin yanındayız” dedi. Çapa makinesi alan üreticilerden Fatma Avcı “Önce çapa motoruna başvurumuzu yaptık. Bugünde çapa motorumuzu teslim aldık. Köyümüzde daha verimli ürünler yetiştirmek için çapa motorumuzu kullanıp tarla ve bahçelerimizi aktif şekilde işleyeceğiz” diye konuştu. Üreticilerden Osman Yüksel de “Köyümüzde traktör ile sürmesi sıkıntı olan yerlerimiz var. Bunun için çapa motoruna başvuru yaptık ve çıktı. Bundan sonra işlemeyen bağ ve bahçelerimizi işleyerek ürünlerimizi yetiştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Antalya'da hibe edilen 20 ton ata tohumu toprakla buluşturuldu Haber

Antalya'da hibe edilen 20 ton ata tohumu toprakla buluşturuldu

ANTALYA (AA) - Antalya'da çiftçilere hibe edilen 20 ton ata tohumu, 1000 dekarlık alana ekildi.Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, tarımda girdi maliyetlerinin artmasıyla ekilemeyen alanların tarıma kazandırılması ve ata tohumunun gelecek nesillere aktarılması amacıyla ilçelerde çiftçilere ata tohumu desteği veriliyor. Destek sonrası ziraat mühendislerince ekimden hasada kadar geçen süreç yakından takip ediliyor.Açıklamada görüşlerine yer verilen Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim ve Eğitim Şube Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Hatice Parlak, üreticilere 20 ton ata tohumu hibe desteğinde bulunulduğunu belirtti. Bölgeye özgü 7 çeşit tohum belirlendiğini aktaran Parlak, "1000 dekar alanda ata tohumu hibesi yaptık. Aynı zamanda gübre desteğimiz de olacak. Elmalı, Korkuteli, Serik, Manavgat, Kumluca, Döşemealtı, Konyaaltı, İbradı yaylalarında ekimler yapıldı. Atalarımızdan gelen besin değeri yüksek, glüten oranı düşük, hibrit olmayan ata tohumu mirasını gelecek nesillere bozulmadan aktarmak istiyoruz." ifadelerini kullandı. Parlak, çiftçilerin projeden çok memnun olduğunu ve bu tür desteklerin artmasını talep ettiğini kaydetti. Elmalı Kızılca Mahalle Muhtarı Kaan Koçoğlu da ihtiyaç sahibi vatandaşları tespit ederek ata tohumu desteğiyle tarlalarını ekmelerini sağladıklarını anlattı. Çiftçilerden Mustafa Uysal ise tohum desteğinden memnuniyet duyduklarını belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.