TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#hizmet

İLKHABER-Gazetesi - hizmet haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, hizmet haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Karalar ilçe ilçe geziyor Haber

Karalar ilçe ilçe geziyor

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, merkez ve kırsal ilçelerde, mahallelerde, köylerde hemşehrileriyle buluşmaya, esnaf ve sivil toplum kuruluşları ziyaretlerinde bulunmaya devam ediyor. Hafta sonu Adana Kabzımallar Esnaf Odası’nı ziyaret ederek oda yöneticileriyle bir araya gelen Başkan Zeydan Karalar. Sebze Meyve Hali’nde faaliyet gösteren esnaf ve çalışanlara “hayırlı işler” diledi. Sahil ilçesi Karataş’ta çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunan Başkan Zeydan Karalar, CHP Karataş Belediye Başkan Adayı Ali Bedrettin Karataş ile limanda Karataş Halkı’na seslendi. Karataş’ta çeşitli noktalarda halkla buluşan Başkan Zeydan Karalar; Karataş Minibüsçüler Kooperatifi’nde minibüsçülerle, Karataş Muhtarlar Derneği’nde de muhtarlarla bir araya geldi. TOPLANTILAR, MİTİNGLER VE İFTAR PROGRAMLARI Başkan Zeydan Karalar; Karataş programının ardından Çukurova İlçesi Belediye Evleri Mahallesi’nde gerçekleştirilen mahalle toplantısına katıldı ve CHP Çukurova Belediye Başkan Adayı Emray Kozay’la birlikte bölge sakinlerine hitap etti. Adana Demirspor taraftarlarıyla Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda bir araya gelen Başkan Zeydan Karalar, Seyhan İlçesi Akkapı Mahallesi’nde bölge sakinleriyle buluştu. CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Av. Oya Tekin’in de katıldığı ve coşkulu kalabalığın mitinge çevirdiği Akkapı toplantısında halka seslenen Başkan Zeydan Karalar, Yüreğir İlçesi Atakent, Dervişler, Sarıçam ve Özgür mahallelerini kapsayan Büyükşehir iftarında oruç açtı, dua etti. Kiremithana ve Yenidoğan’da düzenlenen mahalle toplantılarına, CHP Yüreğir Belediye Başkan Adayı Ali Demirçalı ile katılan Başkan, daha sonra düzenlenen Kozan İlçesi’ndeki mitingde büyük coşku ve ilgiyle karşılandı. “SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR” CHP Kozan Belediye Başkan Adayı Av. Sude Gizem Aksoylu ile birlikte Kozanlılara hitap eden Başkan Zeydan Karalar, 21 Mart 2024 seçimlerinde Adana ve ilçelerinde büyük başarı elde edileceğini ve Adanalılara yoğun hizmete devam edeceklerini bildirdi. “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” diyen Başkan Zeydan Karalar, halka hitap ettiği her noktada geride kalan sürede yapılanları ve önümüzdeki dönemde yapılacakları anlattı.  HER KESİME EŞİT HİZMET Adana Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet ederken siyasi parti, ideoloji ayrımı, oy hesabı yapmadığını belirten Başkan Zeydan Karalar, her kesime eşit hizmet vermeye devam edeceklerini kaydetti 

Mardin'de 80 yaş ve üzeri yaşlılara yerinde hizmet Haber

Mardin'de 80 yaş ve üzeri yaşlılara yerinde hizmet

Sağlık Bakanlığı’nca, 80 yaş ve üzeri yaşlıların aktif, üretken ve sağlıklı yaşam sürmelerini desteklemek amacıyla hayata geçirilen Sağlıklı Yaş Alma Merkezi (YAŞAM) Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde açıldı. Doktor, hemşire ve sağlık personelinden oluşan ekip, her ay düzenli olarak 80 yaş ve üzeri bireyleri evinde ziyaret ederek gerekli durumlarda tedavisini yapacak. Evde tedavisi yapılamayan yaşlılar ise, randevu alınıp hastanede muayenesi gerçekleştirildikten sonra tekrar evine götürülecek. Evde Sağlık Uzmanı Doktor Emre Arslan, sağlıklı yaşama birimi artık aktif olarak görev almakta olduğunu belirterek, uzman olarak bulunduğunu, mobil hizmette pratisyen hekim, hemşireler ve gerontolog çalışmakta olduğunu söyledi. 80 yaş üstü hastalara hizmet ettiklerini belirten Arslan, "Burada çalışmamızdaki prensibimiz 80 yaş üstü hastaların primer bakımını sağlayarak sağlıklı bir şekilde yaşlanmalarını ve hayatını sürdürmelerini sağlamak. Evde bakım hizmetlerinden farkımız tam bağımlı hale gelmemiş hastaları değerlendirmektir. Buradaki önem, giderek yaşlanan nüfusta yaşlı hastalarımızı daha iyi takip edebilmek ve daha iyi yönetebilmektir. En uygun tedavi ve iyi şartlarda sağlayabilmek için bulunmaktayız" dedi. Pilot uygulama olarak bir mahallede başladıklarını ifade eden Dr. Arslan, "Kayıtlı 150 hastamız bulunmaktadır. Her birim olarak 300 hastaya bakım sağlıyoruz. Burada hastayı yerinde görüp yerinde muayene edip hastayı yerinde tanıyıp değerlendirip gerekli bulgularını sağlamaktayız. Gerekli fizik muayenesini yaptıktan sonra mobil olarak buraya getirip gerekli diğer muayenelerini sağladıktan sonra uygun gördüğümüz durumda fizyoterapi, diyetisyen veya psikolog hizmetlerini sağlıyoruz. İleri tetkik ve tedavilerini uyguluyor ve gerekli durumlarda da ileri birimlere sevkini sağlıyoruz" diye konuştu. Tedavi gören 80 yaşındaki Halise Karakaş, bu uygulamadan çok memnun olduklarını dile getirdi. Karakaş, "Eskiden hastaneye gidene kadar çok zorlanıyordum, ama şimdi gelip beni evden alıyorlar. Uygulamadan çok memnunum. Dün yine gelip beni hastaneye götürdüler. Gerekli tedavilerimi yaptılar. Hepsine teşekkür ederim" şeklinde konuştu.  

Türkiye Havalimanları, Ağustos ayında yolcu rekoru kırdı Haber

Türkiye Havalimanları, Ağustos ayında yolcu rekoru kırdı

SERHAT AKARSU (İLKHABER) - Türkiye'nin havalimanları, Ağustos ayında oldukça etkileyici bir performans sergileyerek yolcu rekorlarına imza attı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye genelindeki havalimanlarında Ağustos ayında 24 milyon 689 bin 743 yolcuya hizmet verildi. Ayrıntılara inildiğinde, iç hat yolcu trafiği Ağustos ayında 9 milyon 317 bin 490 olarak kaydedildi. Dış hatlarda ise 15 milyon 344 bin 667 yolcu bulunuyordu.  Yolcu trafiği ile ilgili en dikkat çekici unsur, geçen yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında yaşanan büyüme. İç hat yolcu trafiği %15,7 artarken, dış hat yolcu trafiği %11,2 artış gösterdi. Toplam yolcu trafiği ise %12,8 arttı. Yolcu trafiğinin yanı sıra, havalimanları yük (kargo, posta ve bagaj) trafiği açısından da büyük bir faaliyet gösterdi. Toplamda 460.706 ton kargo, posta ve bagaj taşındı.  İstanbul Havalimanı, Türkiye'nin en büyük hava limanlarından biri olarak öne çıkıyor. Sadece Ağustos ayında 7.619.660 yolcu, bu havalimanını kullanarak seyahat etti. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ise 3.720.566 yolcuya hizmet verdi. İstanbul Atatürk Havalimanı ise genel havacılık faaliyetlerinin sürdüğü bir merkez olarak 2.499 uçak trafiği kaydetti. Turizm merkezlerindeki havalimanları da yoğun bir şekilde kullanıldı. İzmir Adnan Menderes Havalimanı, Antalya Havalimanı, Muğla Dalaman Havalimanı, Muğla Milas-Bodrum Havalimanı ve Gazipaşa Alanya Havalimanı, sekiz aylık dönemde toplamda 38 milyon 311 bin 851 yolcuya hizmet verdi. 

Defne Devlet Hastanesi eczane hizmetiyle de hastalara kolaylık sağlıyor Haber

Defne Devlet Hastanesi eczane hizmetiyle de hastalara kolaylık sağlıyor

HATAY (AA) - LALE KÖKLÜ/SALİM TAŞ - Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Hatay'da 60 günde yapımı tamamlanan Defne Devlet Hastanesi bünyesinde açılan eczaneden hastalar ilaçlarını ücretsiz temin edebiliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 24 Mart'ta temeli atılan ve 21 Mayıs'ta açılışı yapılan 300 yataklı Defne Devlet Hastanesinde polikliniklerin olduğu alanda eczane kuruldu. Haftanın her günü 24 saat açık olan eczanede hastalar, muayene olduktan sonra hekimlerinin yazdığı ilaçları ücretsiz alabiliyor. Her türlü sağlık hizmetinin sunulduğu hastanede, hastalara ilaca ulaşma kolaylığı da sağlanıyor. - "Eczanemizde bedelsiz olarak ilaçlarımızı verebiliyoruz" Defne Devlet Hastanesi Başhekimi İmadettin Alpay Özkaya, AA muhabirine, kesintisiz sağlık hizmetlerinde hastanın doktoruna ulaşmasının birinci adım olduğunu söyledi. Muayenenin ise ikinci adım olduğunu anlatan Özkaya, "Üçüncü adım reçetenin yazılması, dördüncü adım da o reçetenin alınması. Vatandaş geliyor, muayene olabiliyor, tetkiklerini yapabiliyor, tanısı konuluyor, reçetesini alıyor. Ama etrafta eczaneye ulaşmakta sorun çıkabileceğini tahmin ettiğimiz için hastanemizin bünyesinde bir eczane oluşturduk." dedi. Hastaların bu durumdan memnuniyet duyduğunu belirten Özkaya, şunları kaydetti: "Çünkü nöbetçi eczane arama problemi ortadan kalkıyor. Birçok eczane artık daha önceki mevcut yerlerinde değil. Onları bulma, ilacın olup olmadığını tespit etme, gecenin bir yarısında acile ya da gündüz polikliniğine gelen hastalar için ciddi bir problemdi. Şu anda o problemi ciddi olarak ortadan kaldırdık. Reçetemiz polikliniğimizden yazılıyor. Aynı polikliniğimizin koridorunda 3-5 adım ileride kendi eczanemizde bedelsiz olarak ilaçlarımızı verebiliyoruz."

Yüreğir Belediyesinden Pratik Çözüm; ‘Konteyner PTT’ Haber

Yüreğir Belediyesinden Pratik Çözüm; ‘Konteyner PTT’

EMRE EKİCİ ADANA (İLKHABER)- Yüreğir Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir’in talimatıyla merkeze uzak ya da kırsal mahallerde yaşayan vatandaşların il veya ilçe merkezine gitmek zorunda kalmadan PTT hizmetlerinden yararlanabilmesi için ‘Konteyner PTT’ hizmeti tasarlandı. konteynerler, şubeleri olarak hizmet verecek. Yüreğir Belediyesi’nin PTT Adana Başmüdürlüğü ile yaptığı iş birliğiyle tasarlanan ve belediye şantiyesinde üretilen ‘Konteyner PTT’, merkeze uzak yaşayan vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak. İlk olarak Yakapınar ve Solaklı mahallelerinde hizmet verecek. Bir konteyner de emeklilerin keyifle vakit geçirdiği Kışla Emekli Kütüphanesi yanına yerleştirilecek. ‘Küçük PTT merkezi’ olarak nitelendirilen ve her türlü tahsilat, para yatırma, posta, kargo gönderme gibi işlemleri yapacak şekilde dizayn edilen konteyner şubelerde, sigorta ve askerlik borçlanmasına kadar tüm işlemler yapılabilecek. Çözüm üreten bir anlayışla hizmet sunduklarını kaydeden Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Konteyner PTT şubelerimiz vatandaşlarımız için büyük kolaylık sağlayacak. Kırsal mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımız artık şehir merkezine gitmeden PTT ile ilgili bütün işlemlerini kolaylıkla yapabilecek. Çözüm üreten bir belediye olarak hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Mahalle sakinlerimize şimdiden hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.