TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#hokey

İLKHABER-Gazetesi - hokey haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, hokey haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Milli hokeyciler, Avrupa'da en üst seviyeye ulaşmak için çalışıyor Haber

Milli hokeyciler, Avrupa'da en üst seviyeye ulaşmak için çalışıyor

OSMANİYE (AA) - ÜMİT KAHRIMAN - Osmaniye'de kampa giren A Milli Erkek Hokey Takımı, 23-29 Temmuz'da İrlanda'da düzenlenecek Avrupa C2 Şampiyonası'nda birincilik hedefliyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tesislerinde kampa giren milli takım oyuncuları, günde çift idman yaparak şampiyona hazırlıklarını sürdürüyor. Milli Takım Başantrenörü Mahmut Yunus Cengiz, AA muhabirine, 8 ülkenin 16 takımla katılacağı şampiyonaya en iyi şekilde hazırlandıklarını anlattı. Çalışmalarının çok yoğun geçtiğini ifade eden Cengiz, "Bu yıl ilk defa C2 şampiyonasında mücadele edeceğiz. İnşallah ülkemizi en iyi şekilde temsil edip, ilk ikide yer alarak Avrupa'da en üst seviyeye çıkacağız." diye konuştu. Temmuz ayında da iki kamp yaparak şampiyonanın hazırlıklarını sürdüreceklerini aktaran Cengiz, şöyle devam etti: "Ülkemiz bu sene Avrupa'da ilk defa C2'de oynayacak. Burası Avrupa'nın en iyi 16 takımının bulunduğu yer, 8 ülke olacak. İlk ikiye giren Avrupa'da en üst seviyeye çıkacak. İnşallah bizimde hedefimiz oraya çıkabilmek. Onun için çok iyi bir hazırlık dönemi geçiriyoruz." Cengiz, hokeyde elde edilen başarıların tesisleşme sayesinde her geçen gün artmaya devam edeceğini dile getirdi. - "Olimpiyatlara gitmek istiyoruz" Türkiye'de hokeyin 2002'de federasyonlaştığını aktaran Cengiz, şöyle konuştu: "Tesis, sporcu ve altyapı anlamında önemli gelişmeler sağlanmakta. Alınan başarılarla zaten gösteriyor. Özellikle bu sene kadınlar salon 21 yaş altında Avrupa üçüncüsü olduk. Geçen yıl 21 Yaş Altı Açık Alan Hokeyi Avrupa Şampiyonası'nda en üst lige çıktık. Yani Avrupa'nın ilk 8 takımı arasına girdik. Aynı şekilde A Milli Takımda Avrupa'nın ikinci ligine yükseldi. Avrupa'da birinci ligine çıkmak ardından da olimpiyatlara gitmek istiyoruz. Bunlar kısa vadede gerçekleştirilebilecek işler değil. Tesis sayısı arttığında, altyapılarımızı geliştirdiğimizde inşallah uzun yıllara yayıldığı zaman olimpiyatlarda da bu branşı ülkemiz adına temsil edeceğiz." Milli takım oyuncularından Müslüm Ekinci, ilk kez katılacakları şampiyonaya iddialı hazırlandıklarını belirtti. Takımda tecrübeli sporcuların olduğuna dikkat çeken Müslüm, "Genç, dinamik bir ekibiz. İnşallah başarımıza bir yenisini daha ekleyeceğiz. Çalışma ortamımız güzel. Avrupa Şampiyonası'nda da güzel bir derece almayı düşünüyoruz." dedi Oyunculardan Ömer Faruk Özkan da geçen yıl 21 yaş altında milli takım düzeyinde Avrupa'nın en üst ligine yükseldiklerini, aynı başarıyı İrlanda da tekrarlamak için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Osmaniyeli çim hokeyi sporcuları antrenman sahasını depremzede ailelerle paylaştı Haber

Osmaniyeli çim hokeyi sporcuları antrenman sahasını depremzede ailelerle paylaştı

OSMANİYE (AA) - TAHİR TURAN EROĞLU/FİKRET KAVĞALI - Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye'de çim hokeyi sporcuları, geçici barınma merkezine dönüştürülerek çadır kent kurulan sahalarında hem gönüllü görev alıyor hem de bireysel antrenmanlarını sürdürüyor.Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait Fakıuşağı Mahallesi'ndeki hokey sahasının büyük bölümünde kurulan 179 çadırda 901 depremzede barınıyor.Sahada yıllardır antrenman yapan, müsabakalara çıkan, aralarında milli sporcuların da bulunduğu hokeyciler ise yemek ve su dağıtımında, yardım malzemelerinin araçlardan indirilmesi ve depremzedelere ulaştırılmasında gönüllü görev alıyor, çocuklarla oynuyor.Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu birinci sınıf öğrencisi 19 yaşındaki milli hokeyci Asya Gül, AA muhabirine, depreme Gaziantep'te yakalandığını, bulundukları semtte fazla yıkım olmadığını ancak çok korktuklarını söyledi.Depremin ardından Osmaniye'deki evine döndüğünü belirten Gül, müstakil olan ve az hasar gören bu binada yaşamaya devam ettiklerini dile getirdi.Çadır kent kurulan sahanın kalan bölümünde bireysel antrenmanlarına devam ettiklerini aktaran Gül, "Burada yemek ya da diğer yardım malzemelerinin dağıtımlarında çalışıyoruz. Çocuklar sıkılmasın diye onlarla oyunlar oynuyoruz. 21 yaş altı milli takım için çalışmalarımı sürdürüyorum. Depreme rağmen antrenmanlara devam ediyoruz." dedi.- Milli takım hedefiyle çalışmalarını sürdürüyorKuzenleri ve ağabeyi sayesinde hokeye 6 yıl önce başlayan 19 yaşındaki İbrahim Halil Polat ise evlerinin depremde hasar aldığını, ailesinin farklı bir çadır kentte barındığını bildirdi.İlk günden bu yana takım arkadaşlarıyla gönüllü görev yaptığını anlatan Polat, depremden önce 21 yaş altı milli takım kampına seçilebilmek için hazırlandığını kaydetti.Hedefinin milli takıma seçilerek ay yıldızlı formayı gururla taşımak olduğunu vurgulayan Polat, şöyle konuştu:"Depremden dolayı sportif faaliyetler durduruldu ancak arkadaşlarımla formdan düşmemek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaklaşık 1 ay sonra milli takım kampı vardı, ona hazırlanıyordum. Çalışmalarımı aksatmadım, şu anda da devam ediyor, hazırlanıyorum. Deprem olsa da çalışmalarımı sürdürüyorum. Depreme rağmen takımımla beraber antrenmanlarımıza devam ediyoruz."Polat, yıllardır antrenman yaptığı sahada depremzedelere hizmet etmekten mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.

Kadınlar Salon Hokeyi Süper Ligi 2. etap maçları, Alanya'da başladı Haber

Kadınlar Salon Hokeyi Süper Ligi 2. etap maçları, Alanya'da başladı

ANTALYA (AA) - Türkiye Hokey Federasyonu tarafından Alanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen Kadınlar Salon Hokeyi Süper Ligi 2. etap müsabakaları, 9 kulübün katılımıyla başladı.Atatürk Spor Salonu'nda 27 Ocak'a kadar sürecek müsabakalarda, Gaziantep Doruk, Kırıkkale Akademi, Gaziantep Polisgücü, Tempo 80 SK, Fethiye Ali Acar Spor Okulları, Zonguldak İli Gençlik Merkezleri, Adana Hokey, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Metpack Alanya Yıldızları takımları yer alıyor.İlk gün maçlarında Gaziantep Doruk, Kırıkkale Akademi'yi 5-2, Gaziantep Polisgücü, Tempo 80 SK'yi 17-2, Zonguldak İli Gençlik Merkezleri, Fethiye Ali Acar Spor Okulları'nı 3-2, Adana Hokey, Dokuz Eylül Üniversitesi'ni 6-3, Metpack Alanya Yıldızları, Tempo 80 SK'yi 14-3, Gaziantep Doruk, Zonguldak İli Gençlik Merkezleri'ni 6-1, Gaziantep Polisgücü, Dokuz Eylül Üniversitesi'ni 8-2, Fethiye Ali Acar Spor Okulları, Adana Hokey'i 7-1 yendi.Türkiye Hokey Federasyonu Kadın Milli Takımlar Antrenörü Yasin Yükseler, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, etap sonunda ilk 4'ün, play-off grubunda mücadele edeceğini söyledi.Kadın ve erkeklerde uluslararası alanda en üst ligde olduklarını belirten Yükseler, "Hokeyde genç bir ülke olmamız dolayısıyla Avrupa'da da başarılarımız çok ses getirdi. En kısa zamanda Avrupa'nın en üst grubunda yer aldık. Avrupa'nın ilk 6'sında yer aldık ve Dünya Kupası'na da katılma şansı elde ettik." diye konuştu.Yükseler, 100 yıllık ülkelerle yarıştıklarını kaydederek, "Türk hokeyi çok hızlı ilerliyor. Burada Gençlik ve Spor Bakanlığının yaptığı tesislerin önemi var. Geçen yıl ülkemizde 5 şampiyona yapıldı. Umarım bu tesisler daha da artar ve ülkemizin her yerine yayılır. Bu branşta umarım daha başarılı oluruz." ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.