#İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya

İLKHABER-Gazetesi - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Türkiye’de yapay zeka destekli ilk uyuşturucu operasyonu düzenlendi Haber

Türkiye’de yapay zeka destekli ilk uyuşturucu operasyonu düzenlendi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 14 ilde uyuşturucu madde ticaretine yönelik eş zamanlı operasyonlarda 305 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, uyuşturucuyla mücadelenin yalnızca bir iç güvenlik meselesi olmadığını, aynı zamanda küresel bir güvenlik mücadelesi olduğunu vurgulayarak, operasyonun detaylarını paylaştı. SİBER AĞLAR ÜZERİNDEN UYUŞTURUCU TİCARETİNE BÜYÜK DARBE Yerlikaya, uyuşturucuya topyekun savaş açtıklarını vurgulayarak şu ifadelere yer verdi: "İstanbul merkezli 14 ilde 'uyuşturucu madde ticaretine' yönelik bu sabah polisimiz tarafından eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarımızda 305 şüpheliyi yakaladık. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde; uyuşturucu madde ticareti yapan şüphelilere yönelik İstanbul genelinde 5 aydır yapılan çalışmalar sonucunda; anlık mesajlaşma programları ve sosyal medya paylaşım platformunda yapılan çalışmalarda; bu platformda uçtan uca şifreli gruplar kurarak, bu gruplar üzerinden güvene dayalı kurye sistemi ağıyla ya da bireysel olarak uyuşturucu madde arzı yapıldığı, uyuşturucu maddeleri özendirici birçok içeriğin bulunduğu, aynı uygulama üzerinden uyuşturucu madde ticaretine yönelik özel kişilere ait gruplar oluşturulduğu ve bu kapalı gruplara ancak özel bir davet ya da referansla girilebildiği, uyuşturucu madde satıcılarının, bu gruplarda deşifre olmamak amacıyla telefon numaralarını ve kimlik bilgilerini gizleyip siber devriye ekipleri başta olmak üzere polisiye tedbirlere karşı sık sık kullanıcı adlarını değiştirdiği, kapalı gruplar içerisinde gizlilik kurallarına çok fazla önem verildiği ve bu yüzden grubu oluşturan ve uyuşturucu madde ticareti yapan şahısların tespitinin oldukça zorlaştığı, nüfus yoğunluğu ve kullanıcı potansiyeline göre gece-gündüz arz-talep dengesine göre 24 saat uyuşturucu madde ticareti yaptıkları tespit edildi. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile yürütülen ortak çalışmalarda şüphelilerin; özel ve gizli üyelik sistemi ile oluşturdukları gruplar ve bu gruplardan paylaşılan mesajlaşmalara ulaşılması üzerine; Detaylandırılan çalışmalar sonucunda, söz konusu grup ve kanallarda yönetici/moderatör olarak faaliyet gösteren şahıslar belirlendi. Bu şahısların farklı kanal veya gruplar üzerinden de aktif şekilde suç paylaşımları yaparak uyuşturucu madde ticareti yaptıklarının tespit edilmesi üzerine İstanbul merkezli Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Konya, Sakarya, Tekirdağ, Hatay, Mardin, Adıyaman, Giresun, Kastamonu ve Muş'ta bu sabah eş zamanlı olarak operasyonlar düzenlendi. Uyuşturucuyla mücadele, yalnızca bir 'iç güvenlik meselesi' değildir; bu mücadele 'küresel bir güvenlik' mücadelesidir. Biz, uyuşturucuya topyekun savaş açtık! Bu savaşı da sadece ülkemiz adına değil, insanlık adına sürdürüyoruz. Cumhuriyet Başsavcılığımızı, Emniyet Müdürümüzü, kahraman polislerimizi ve emeği geçenleri tebrik ediyorum."

14 ilde düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 305 şüpheli yakalandı Haber

14 ilde düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 305 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, NSosyal'deki hesabından yaptığı paylaşımda, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, uyuşturucu ticareti yapan şüphelilere yönelik operasyon düzenlendiğini ve 305 şüphelinin yakalandığını belirtti. İstanbul genelinde 5 aydır yürütülen çalışmalar sonucunda mesajlaşma programları ve sosyal medya paylaşım platformunda uçtan uca şifreli gruplar kurarak, bu gruplar üzerinden güvene dayalı kurye sistemi ağıyla ya da bireysel olarak uyuşturucu satıldığının belirlendiği aktaran Yerlikaya, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile birlikte yürütülen ortak çalışmalarda, özel ve gizli üyelik sistemiyle oluşturulan gruplardan paylaşılan mesajlaşmalara ulaşılması üzerine bu mecralarda "yönetici", "moderatör" olarak faaliyet gösteren şüphelilerin tespit edildiğini kaydetti. Şüphelilerin farklı kanal veya gruplar üzerinden de aktif şekilde suç paylaşımları yaparak uyuşturucu ticareti yaptıklarının tespit edilmesi üzerine İstanbul merkezli Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Konya, Sakarya, Tekirdağ, Hatay, Mardin, Adıyaman, Giresun, Kastamonu ve Muş'ta bu sabah eş zamanlı olarak operasyonlar düzenlendiği bilgisini veren Yerlikaya, "Uyuşturucuyla mücadele, yalnızca bir iç güvenlik meselesi değildir. Bu mücadele, küresel bir güvenlik mücadelesidir. Biz, uyuşturucuya topyekun savaş açtık. Bu savaşı da, sadece ülkemiz adına değil, insanlık adına sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Otobanda 324 kilometre hız yapan motosikletli yakalandı Haber

Otobanda 324 kilometre hız yapan motosikletli yakalandı

Hatay'ın Erzin ilçesinde otoyolda motosikletle trafik güvenliğini hiçe sayarak akrobatik hareketler yapan, art arda şerit değiştiren n A.Ç. isimli motosiklet sürücüsü 324 km hıza ulaştığı anları sosyal medyada paylaştı. Görüntüler üzerine harekete geçen jandarma ekipleri şahsı tespit ederek gözaltına aldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'da görüntüleri sosyal medya üzerinden ‘Gereği Yapıldı' notuyla paylaştı. Bakan Yerlikaya sosyal medya paylaşımında; "Motosiklet sürücüsü hakkında; TCK'nın 179/2 maddesinden adli işlem yapıldı. Ayrıca idari para cezası uygulandı. Yeni Trafik Kanunu Teklifine göre bu trafik kurallarını hiçe sayan sürücüye; makas atması nedeniyle, 90 bin? idari para cezası uygulayacağız, sürücü belgesini 60 gün süreyle geri alacağız, aracını 60 gün süreyle trafikten men edeceğiz. Akrobatik hareketler yapan sürücüye, 46 bin? idari para cezası uygulayacağız, sürücü belgesini 60 gün süreyle geri alacağız, araçlarını 60 gün süreyle trafikten men edeceğiz, geriye doğru 5 yıl içinde ikinci defa geri alınanların sürücü belgelerini iptal edeceğiz. Yerleşim yeri dışında mevcut hız sınırını 71 km/sa ve üzeri aşan sürücülere 30 bin TL idari para cezası uygulayacağız ve sürücü belgesi 90 gün süreyle geri alacağız. Trafik ihlalinin meydana geldiği otoyol güzergahında bu motosikletin hız sınırının 100 km olmasına rağmen motosiklet 324 km hız yapmaktadır. 324 km süratle giden bu sürücünün motosikleti, Yeni Trafik Kanunu Teklifinin kanunlaşmasıyla birlikte 120 gün trafikten men edilecek. Sürücünün ehliyeti de 150 gün geri alınacak. Tek bir amacımız var: Trafik kazalarında canlarımızı yitirmeyelim" ifadelerini kullandı.

Emekli Polis Mehmet Ali Genç için Bakan Yerlikaya’dan taziye mesajı Haber

Emekli Polis Mehmet Ali Genç için Bakan Yerlikaya’dan taziye mesajı

Geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden emekli Polis Memuru Mehmet Ali Genç için İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya taziye mesajı yayımladı. Genç’in ailesi ise mesaj dolayısıyla Bakan Yerlikaya’ya teşekkür etti.1963 yılında Türk Polis Teşkilatında göreve başlayan ve uzun yıllar devlete hizmet eden emekli Polis Memuru Mehmet Ali Genç, geçtiğimiz hafta Mersin’in Silifke ilçesinde hayatını kaybetti. Merhum Genç’in vefatı, ailesi ve meslektaşlarını yasa boğdu. Türk Polis Teşkilatının 180’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla paylaşılan videoda da yer alan Mehmet Ali Genç için İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya taziye mesajı yayımladı. Bakan Yerlikaya mesajında, "Türk Polis Teşkilatımızın 180’inci kuruluş yıl dönümü vesilesiyle paylaştığımız videoda; 1963 yılında o asil üniformayı giyip göreve başlamış, ömrünü devletine ve milletine adamış emekli Polis Memurumuz Mehmet Ali amcamızı geçen hafta kaybettik. Merhum Mehmet Ali Genç amcamıza Allah’tan rahmet; kıymetli ailesine, yakınlarına ve Emniyet Teşkilatımıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.Merhumun eşi Ayşe Genç, yayımlanan taziye mesajı dolayısıyla İçişleri Bakanı Yerlikaya’ya teşekkür ederek, "İçişleri Bakanımıza taziye mesajları için çok teşekkür ederim" dedi. Oğlu emekli Polis Memuru Mesut Genç ise "Bakanımızın Emniyet Teşkilatının 180’inci yılı dolayısıyla paylaştığı video hepimizi gururlandırdı. Babam da bu gururu yaşadı. Vefatından sonra yayımlanan taziye mesajı da bizleri onurlandırdı. Allah hepsinden razı olsun" diye konuştu. Kızı Fatma Kırıt da "Taziye mesajında bulunan bakanımıza teşekkür ederiz. Babamızın anısını yaşattığı için minnettarız" ifadelerini kullandı.Merhumun ailesi, taziye süresince kendilerini yalnız bırakmayan tüm dost, meslektaş ve vatandaşlara da teşekkür etti.Ömrünü vatana hizmetle geçiren emekli Polis Memuru Mehmet Ali Genç, geçtiğimiz hafta dualarla son yolculuğuna uğurlanmıştı.

Şanlıurfa'da kuyumcu soygunu gerçekleştiren zanlılar yakalandı Haber

Şanlıurfa'da kuyumcu soygunu gerçekleştiren zanlılar yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şanlıurfa’da gerçekleşen kuyumcu soygunu olayının faillerinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Karaköprü ilçesinde bir kuyumcuya yüzleri maskeli, ellerinde tabanca ve pompalı tüfek bulunan 3 şahıs tarafından düzenlenen soygunda yaklaşık 4 milyon TL değerindeki altınların gasp edildiğini, olay sırasında bir polis memurunun ayağından yaralandığını belirtti. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Bakan Yerlikaya, "Dün, Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde bulunan bir kuyumcuya yüzleri maskeli, ellerinde tabanca ve pompalı tüfek bulunan 3 şahıs tarafından yapılan soygunda yaklaşık 4 milyon TL değerindeki altın gasp edildi, olay sırasında kuyumcu dükkanında müşteri olarak bulunan Polis Memurumuz S.İ. ayağından yaralandı. Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve İstihbarat Şube Müdürlüklerimizce yapılan çalışmalar sonucunda; şüphelilere yönelik 6 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. M.A., E.A., İ.D., E.Ç., H.A. ve A.A. isimli şahıslar yakalandı. Şahıslar hakkında ‘Nitelikli Yağma ve Silahlı Kasten Yaralama' suçlarından adli işlem başlatıldı. Operasyonda; olayda kullanılan otomobil, 2 adet ruhsatsız pompalı tüfek, 2 adet ruhsatsız tabanca ile gasp edilen altınlar ele geçirildi" ifadelerine yer verdi.

MLKP silahlı terör örgütüne yönelik operasyonlarda 96 şüpheli yakalandı Haber

MLKP silahlı terör örgütüne yönelik operasyonlarda 96 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, NSosyal'deki hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat şube müdürlüklerinin, silahlı terör örgütünün basın ve gençlik yapılanmaları üzerinden faaliyet yürüten şüphelilere yönelik çalışmaları sonucunda, aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir'in de bulunduğu 22 ilde operasyonlar düzenlendiğini belirtti. Yerlikaya, operasyonlarda 96 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Örgütün gençlik yapılanmaları, basın ve propaganda yapılanmaları içerisinde faaliyet yürüttükleri, örgütün üst düzey yöneticilerinin de katıldığı çevrim içi toplantılar aracılığıyla talimatlar aldıkları, örgütün 30. kuruluş yıl dönümü etkinliklerine ve örgüt talimatları doğrultusunda gerçekleştirilen sözde anma faaliyetleri ile çeşitli organizasyonlara katıldıkları, örgüt propagandası içeren paylaşımlar yaptıkları tespit edilen şüpheliler hakkında soruşturma başlatıldığını aktaran Yerlikaya, şunları kaydetti: "Terörle mücadelemiz, yalnızca kolluk kuvvetlerimizin sahadaki operasyonlarıyla sınırlı olmayan; güvenlik, istihbarat, iletişim ve uluslararası işbirliğini kapsayan çok boyutlu bir çalışmaya dayanır. Ülkemizin her bölgesinde huzuru ve istikrarı sağlamak için mücadelemizi sürdürüyoruz Cumhuriyet Başsavcılığımızı, Emniyet Müdürlüğümüzü, kahraman polislerimizi ve emeği geçenleri tebrik ediyorum." OPERASYONUN DETAYLARINA ULAŞILDI İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, MLKP silahlı terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilerek engellenmesine yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışma yürüttü. Örgütün sözde basın ve gençlik yapılanmaları başta olmak üzere farklı yapılanmalarına yönelik, 24 Şubat 2025'ten itibaren teknik ve fiziki takibe başlayan ekipler, aralıksız çalışmalarını sürdürerek MASAK raporları, HTS kayıtları ve dijital materyallerin incelenmesi neticesinde çok sayıda tespitte bulundu. Ekipler gençlik, kadın, basın ve propaganda, kültür sanat ve hukuk yapılanmaları içerisinde örgütün faaliyet yürüttüğünü, üst düzey yöneticilerinin de katıldığı çevrim içi toplantılar aracılığıyla talimatlar verildiğini ortaya çıkardı. Örgütün 30. kuruluş yıl dönümü etkinliklerine ve örgüt talimatları doğrultusunda gerçekleştirilen sözde anma faaliyetleri ile çeşitli organizasyonlara katıldıkları, örgüt propagandası içeren paylaşımlar yaptıkları tespit edilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik ekipler, İstanbul merkezli 22 ilde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 96 şüpheli yakalanırken, adreslerdeki aramalarda 2 kuru sıkı tabanca, 3 av tüfeği, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyaller ele geçirildi. Şüpheliler, işlemleri için emniyete götürüldü.

Antalya ve Burdur’da feci trafik kazaları: 16 kişi hayatını kaybetti Haber

Antalya ve Burdur’da feci trafik kazaları: 16 kişi hayatını kaybetti

Antalya ve Burdur’da sabah saatlerinde peş peşe meydana gelen trafik kazalarında toplam 16 kişi yaşamını yitirdi. Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde bir yolcu otobüsü virajı alamayarak şarampole devrildi, kazada 9 kişi hayatını kaybetti, 21 kişi yaralandı. Aynı saatlerde Burdur’un Ağlasun ilçesi yakınlarında iki otomobil kafa kafaya çarpıştı; 7 kişi yaşamını yitirdi, yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi. Olay yerinde kurtarma çalışmaları devam ederken, her iki kazayla ilgili adli soruşturma başlatıldı. ANTALYA’DA OTOBÜS DEVRİLDİ Döşemealtı ilçesi yakınlarındaki Antalya Kuzey Çevre Yolu’nda, Tekirdağ’dan Antalya’ya gelen Buzlu Turizm’e ait yolcu otobüsü, saat 10.30 sıralarında virajı alamayarak bariyerlere çarptı ve şarampole devrildi. Kazada 9 kişi yaşamını yitirdi, 21 kişi ağır yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı. Antalya Valisi Hulusi Şahin olay yerinde incelemelerde bulundu, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1 başsavcı vekili ve 2 cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini açıkladı. BURDUR’DA İKİ OTOMOBİL ÇARPIŞTI Antalya-Isparta kara yolunda, Burdur’un Ağlasun ilçesi yakınlarında saat 11.00 sıralarında iki otomobil kafa kafaya çarpıştı. İlk belirlemelere göre 6 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan biri kurtarılamadı, ölü sayısı 7’ye yükseldi. Burdur’daki kazayla ilgili de soruşturma başlatıldı. BAKANLARDAN AÇIKLAMA İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, her iki kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi. Bakan Yerlikaya, Antalya ve Burdur’daki kazaların tüm ülkeyi derinden üzdüğünü belirtti.Kazalar sonrası bölgeye çok sayıda sağlık, itfaiye ve AFAD ekibi sevk edildi. Olay yerinden görüntüler, kazaların şiddetini gözler önüne serdi.Toplamda 16 kişinin yaşamını yitirdiği kazalar, trafikte dikkat ve tedbiri bir kez daha gündeme getirdi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.