TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#İddia

İLKHABER-Gazetesi - İddia haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İddia haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Lütfü Savaş'ın tefecilerden 32 Milyon TL aldığı iddiası gündeme bomba gibi düştü Haber

Lütfü Savaş'ın tefecilerden 32 Milyon TL aldığı iddiası gündeme bomba gibi düştü

Hatay'da 6 Şubat depremleri sonrasında büyük zarar gören şehir, yerel seçimlerde de sarsıcı bir olayla gündeme geldi. Seçimlerde AK Parti'nin adayı Mehmet Öntürk, yüzde 44,48 oy alarak Hatay Belediye Başkanı oldu. Ancak seçim sonrası ortaya çıkan belgelere göre, önceki başkan Lüftü Savaş'ın seçim kampanyası için tefeciden 32 milyon TL para aldığı öne sürüldü. Bu iddia, Hatay'da büyük bir şok etkisi yarattı. MEHMET ÖNTÜRK, ''Artık bu aile şirketi devri sona erdi'' Başkan Mehmet Öntürk, "Seçim çalışmaları için 15 gün önce bir tefeciden 32 milyon TL para aldılar. Belgeleri inceledik ve kamuoyuyla paylaşacağız. Artık bu aile şirketi devri sona erdi" dedi. Belgelerin ortaya çıkmasıyla, Hatay'da iş insanı olarak tanınan bir kişi, belediyeye 8-13 Şubat tarihleri arasında "imar harcı bedeli" adı altında toplam 32 milyon TL havale yaptı. Ancak daha sonra bu kişi, parayı yanlışlıkla gönderdiğini iddia ederek belediyeden geri istedi. Yazılı bir talep sonrasında, belediye 32 milyon TL'yi 29 Şubat'ta iade etti. İddialara göre, bu para asfalt çalışması yapan müteahhit firmalara ödendi. Ayrıca Başkan Mehmet Öntürk'ün önümüzdeki günlerde CHP'li Lütfü Savaş döneminde yaşanan yolsuzluklarla ilgili açıklama yapacağı belirtildi. Eski Başkan Lütfü Savaş o iddiaları yalanlayarak sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı o iddiaları yalanladı Haber

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı o iddiaları yalanladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bazı basın yayın organlarındaki "araç kiralama" ile ilgili iddialar üzerine, "bakanlığın hizmetindeki kiralık araçlara yönelik sözleşmenin süresinin dolması nedeniyle yeni sözleşme imzalandığını, kullanım süresi dolan araçların daha düşük donanımlı olanlarıyla değiştirildiğini" bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "bazı basın yayın organlarında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına ait araç kiralama işlemine ilişkin kamuoyunu yanlış yönlendirmeyi amaçlayan çeşitli iddialara yer verildiği" belirtildi. "Bakanlığımızın hizmetindeki kiralık araçlara yönelik daha önceki yıllarda yapılan sözleşmenin süresinin dolması nedeniyle yeni bir sözleşme imzalanmasına gerek duyulmuştur" bilgisi verilen açıklamada, tamamen şeffaf ve usulüne uygun gerçekleştirilen ihale sürecinin ardından, kullanım süresi dolan araçların yerel üretimi önceleyen ve mevcut araçların daha düşük donanımlı olanlarıyla değiştirildiği bildirildi. Ek yeni bir unsur taşımayan ve geçmiş sürecin devamı niteliğindeki sözleşmede, kamu kaynaklarının dikkatli kullanımı konusunda azami hassasiyet gösterildiği belirtilen açıklamada, "Bakanlık olarak tasarruf konusundaki hassasiyetimizi gerçekleştirdiğimiz şeffaf ve usulüne uygun uygulamalarımızı kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. Oluşturulmak istenen algının tamamen gerçek dışı olduğunu kamuoyuna saygıyla duyururuz." ifadesine yer verildi.

Karabük Üniversitesinden HIV iddialarına yalanlama Haber

Karabük Üniversitesinden HIV iddialarına yalanlama

KBÜ’den yapılan yazılı açıklamada, sosyal medya başta olmak üzere çeşitli medya araçlarında birçok üniversite ile birlikte Karabük Üniversitesine ilişkin de gerçek dışı paylaşımlar yapıldığı belirtilerek, Karabük İl Sağlık Müdürlüğünün de açıkladığı üzere şehirde hastanelere HPV ve HIV şüphesiyle başvuran sayısında bir artışın yaşanmadığı kaydedildi. Yapılan açıklamada, "Ayrıca asayiş açısından da Karabük ili son derece güvenli bir şehirdir. Öğrencilerimiz Karabük’te eğitim-öğretimlerine huzurlu bir şekilde devam etmektedir. Son günlerde ortaya atılan iddiaların gerçekle ilgisi olmayıp, tamamen asılsız ve uydurmadır. Söz konusu paylaşımların içeriklerinin üniversitemiz öğrencileri ve Karabüklü vatandaşlarımızı rencide edici duruma ulaşması kabul edilemez bir durumdur. Karabük Üniversitesi, kurulduğu günden bugüne akademik çalışmalar başta olmak üzere araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve uluslararası çalışmaları ile dünyadaki üniversiteler arasında saygın bir konuma yükselmiştir. Öğrencilerimiz de akademik gelişimleri ve girdikleri pek çok yarışmada elde ettikleri başarıları ile Türkiye ve dünya çapında öne çıkmaktadır" denildi. Karabük Üniversitesinin Türkiye yükseköğretiminin uluslararasılaşma politikasına uygun şekilde hareket ederek uluslararası bir üniversite olma başarısı gösterdiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Bu kapsamda Amerika'dan Avrupa'ya, Afrika'dan Türk Devletleri'ne, Ortadoğu’dan Uzakdoğu’ya dünyanın her tarafından 104 ülkeden en başarılı öğrenciler seçilerek üniversitemizde okumaları sağlanmaktadır. Bu öğrencilerimiz Türkçe öğrenmekte, Türk kültürünü öğrenmekte, Türkiye'nin gönüllü elçileri olarak ülkelerine dönmektedir. Karabük Üniversitesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da milletimize, devletimize, insanlığa faydalı hizmetler üretmeye, ülkemizi bilimde öncü kılacak çalışmalar yapmaya kararlılıkla devam edeceğiz.” Paylaşım yapanlar hakkında yasal süreç başlatıldı Yapılan paylaşımlarla ilgili yasal sürecin başlatıldığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi: “Üniversitemiz, öğrencilerimiz, üniversite personelimiz ve huzur kenti Karabük ile ilgili yapılan paylaşımlarda gerekli hassasiyetin gösterilmesi, bilgi ve belgeye dayanmayan iddialara itibar edilmemesi, ayrıca bu asılsız paylaşımları yapan failler hakkında ‘halkı yanıltıcı bilgileri alenen yayma suçu’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçları’ gibi adli suçlar kapsamında gerekli cezai ve idari yaptırım süreçleri başlatılmış olup, bu süreçlerin takipçisi olacağımız hususu kamuoyunun takdirlerine saygı ile duyurulur.”

Fenerbahçe, Abdülkadir Selvi'yi hedef alan iddiaları yalanladı Haber

Fenerbahçe, Abdülkadir Selvi'yi hedef alan iddiaları yalanladı

Fenerbahçe Kulübü resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Abdulkadir Selvi'nin iddialarının yalan ve iftira olduğu belirtilerek, "Bu şahıs, Süper Kupa iptal gündemi doğrultusunda kendisine bir misyon belirlemiş, gerçekleri manipüle ederek, konuyu farklı bir zemine çekmeye çalışmaktadır" denildi. Açıklamada, Selvi'nin iddialarının tamamının gerçek dışı olduğu belirtilerek, "Maçın Suudi Arabistan'da oynanmasını Ali Koç teklif etti" iddiasının doğru olmadığı, "Maçın oynanacağı son gün Fenerbahçe tişört ve pankart talebi ile protokolü bozdu, süreci gerdi" iddiasının da gerçeği yansıtmadığı kaydedildi. "Fenerbahçe Atatürk'ün 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' sözü ile FETÖ mesajı vermeye çalıştı" iddiasının da asılsız olduğu, "Futbol üzerinden siyasi mühendislik hedefledi" iddiasının da gerçek dışı olduğu vurgulandı. Selvi'nin "Larnaka maçında da Türk bayrağı ve pankart olmaması yönünde bir protokol imzaladı" iddiasının da gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, "Bu şahıs, sporla alakası olmayan, gazetecilik etiğinden nasibini almamış, konulardan bihaber şekilde aldığı talimatlar ve servis edilen bilgiler ile gazetecilik yaptığını sanan bir şahıstır" denildi. "Fenerbahçe Spor Kulübü'nün ve Başkanımız Ali Koç'un ne geçmişte ne bugün siyasetle ilgisinin olmadığı net ve sarihtir" ifadelerine yer verildi. "Pek çok maçımızda kullandığımız Atamızın 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' sözünün, İsrail-Filistin savaşına yönelik olarak tüm dünyaya barış çağrısı yapma hedefinden başka hiçbir anlam taşımadığı" vurgulandı. "Yaşanan bu sürecin ne sebep ne sonuçları itibarıyla sadece Fenerbahçe Spor Kulübü ile ilgisi olmadığı, ortalama zekaya sahip herkesin anlayabileceği gerçeklerdir" denildi. "FETÖ söylemleriyle Türk futbolunu, asırlık kulübümüzü yan yana getirme cüretinde bulunan bu şahsın FETÖ ile ilgili gerçek duruş ve duygularını kamuoyunun daha iyi anlaması için Yeni Şafak gazetesindeki 9.12.2013 tarihli köşe yazısını özellikle hatırlatmak istiyoruz" ifadelerine yer verildi. "Bu şahısla ilgili hukuki adımların başlatıldığını kamuoyunun bilgisine sunuyoruz" denildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.