TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#işçi

İLKHABER-Gazetesi - işçi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, işçi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Trabzon'da göçük altında kalan işçiler son yolculuğuna uğurlanacak Haber

Trabzon'da göçük altında kalan işçiler son yolculuğuna uğurlanacak

Hayrat ilçesinin Balaban Mahallesi'nde İller Bankası’nın yaptığı Trabzon Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (TİSKİ) içme suyu ana isale hattında arıza meydana gelince yeniden hat döşeme çalışması başlatıldı. Boru hattı döşeme çalışması sırasında kaynak yapan taşeron firma çalışanı işçilerin üzerine yamaçtan toprak geldi. Toprak altında kalan 3 işçinin kurtarılması için iş makineleri kurtarma çalışması başlatırken, bölgeye jandarma, AFAD ve İtfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin uzun süren çalışmaların ardından Mehmet Sultan Allahverdi, İbrahim Keskin ve Dinçer Uzunosmanoğlu isimli 3 işçinin cansız bedenleri toprak altından çıkartıldı. İşçilerin cansız bedenleri otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu’na kaldırılırken, otopsi işlemleri tamamlanan 3 işçiden 2’si bugün son yolculuklarına uğurlanacak. Hayatını kaybeden işçilerden İbrahim Keskin Trabzon’un Arsin ilçesindeki Yeniköy mahallesinde, Mehmet Sultan Allahverdi ise Rize’nin İyidere ilçesinde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Dinçer Uzunosmanoğlu ise yarın kılınacak cenaze namazı ile son yolculuğuna uğurlanacak. Öte yandan, Trabzon’un Hayrat ilçesi Balaban Mahallesi'nde meydana gelen ve 3 işçinin hayatını kaybettiği göçük ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Trabzon'un Hayrat ilçesi'nde göçük: 3 işçi hayatını kaybetti Haber

Trabzon'un Hayrat ilçesi'nde göçük: 3 işçi hayatını kaybetti

Trabzon’un Hayrat ilçesi Balaban Mahallesi'nde içme suyu isale hattı çalışması sırasında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden 3 işçinin cansız bedenleri Trabzon Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Alınan bilgiye göre, ilçenin Balaban Mahallesi'nde saat 13.30 sıralarında içme suyu isale hattı çalışması sırasında göçük meydana geldi. Göçük altında kalan taşeron firmaya bağlı 3 işçinin kurtarılması için AFAD ekipleri ve itfaiye ekipleri çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonrasında 3 işçinin cansız bedenine ulaşıldı. Hayatını kaybeden işçilerin isimlerinin Mehmet Mahmut Allahverdi, İbrahim Keskin ve Dinçer Uzunosmanoğlu olduğu öğrenilirken, işçilerin cansız bedenleri otopsi için cenaze aracı ve ambulansla Trabzon Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Olayla ilgili açıklama yapan Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu, “İller Bankası’nın yaptığı Trabzon Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (TİSKİ) içme suyu ana ishale hattında çalışan 3 işçimiz boruya kaynak yaparken üzerine gelen heyelanın altında kaldılar. Buraya daha önce hat döşenmişti. Borularda tekrar arıza olunca yeniden hat döşüyorlardı. Olay duyulur duyulmaz zaten burada ekskavatör-kato vardı. Hemen müdahale ettiler. 3 işçimiz rahmetli oldular. Cesetleri çıkartıldı. Üzerlerinde fazla da toprak yoktu ancak takdiri ilahi böyleymiş” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde işten çıkarılan işçilerden eylem: "Tazminatlarımızı İstiyoruz'' Haber

İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde işten çıkarılan işçilerden eylem: "Tazminatlarımızı İstiyoruz''

İBB’ye bağlı İSPARK’ta çalışırken 2019 yılında sebepsiz yere işten atıldıklarını iddia eden Birol Durmuş ve Ömer Çevik isimli iki işçi, Saraçhane’de bulunan belediye binası önünde eylem yaptı. Toplamda 21 bin işçinin işten çıkarıldığı iddiası üzerine işçiler, “İBB’de işten attığınız 21 bin ailenin ahı üzerinizde, kazanamayacaksınız” pankartı açarak seçime bir hafta kala duruma tepki gösterdi. Yaklaşık 5 yıldır süren davalarda hakkı olan tazminatların kendilerine ödenmediğini belirten Birol Durmuş ve Ömer Çevik, haklarının kendilerine geri verilmesini istiyor. “2019 yılında avukatlık bürosundaki paralar bizim paralarımızdır” 2019 yılında 12 senelik işinden kovulan Birol Durmuş, “Ekrem İmamoğlu başa geldikten sonra bizleri tazminatsız şekilde 25. maddeyi kullanarak işten çıkardı. İşsizlik maaşı ve tazminatlarımızı alamadık, hala alamayan arkadaşlarımız da var. 21 bin kişi oldu. Bu ailelerin içinde yıkılan yuvalar oldu. Ev alıp hacze giden ve arabasını satan oldu. Biz bir kamu dairesinde işe giremedik. 2019 yılında avukatlık bürosunda gösterilen paralar bizim paralarımızdır. Her birimizin tazminatı 300 bin lira. İmamoğlu, CHP’nin kapısının herkese açık olduğunu söylüyor. Ben zamanında yanına gittiğimde görüşeceğini söyleyerek beni sakinleştirdi. Numaramı aldıktan sonra arayan soran olmadı. Siz ancak algı ve reklam yapıyorsunuz. İnsanları a partisi, b partisi, c partisi diye ayırmışsınız. Bu şekilde belediyeyi değil, ülkeyi de yönetemezsiniz” dedi. “Recep Tayyip Erdoğan’ı paylaştığımız için ekmeğimizden olduk” 15 yıllık tazminatını alamadığını söyleyen Ömer Çevik, “2019 yılında Ekrem İmamoğlu, bizler tazminatsız şekilde işten attı. Sosyal meyda da Recep Tayyip Erdoğan’ı paylaştığımız için ekmeğimizden olduk. Bu süreçte bizden aldığı tazminatlarla şimdi papazlarla birlikte iftar yiyorlar. Şu ana kadar 21 bin işçi atıldı. 21 bin işçinin annelerinin ahı bunların üzerinde olacak. Belediyeye geldiklerinde namus sözü vererek kimsenin işten atılmayacağını söylediler. Ben o söze inanmıyorum. Namuslu insan olsalardı, biz bu zamana kadar işsiz kalmazdık. 10 bin lira emekli maaşına mahkum ettiler. Hiçbir şekilde kimsenin sana inancı kalmadı. İnsanları çok kötü bir şekilde mağdur etti. 15 yıllık tazminatımı vermedi” ifadesini kullandı.

Yusuf Kanlı: Zeydan Karalar hiç kimsenin gözünün yaşına bakmadı Haber

Yusuf Kanlı: Zeydan Karalar hiç kimsenin gözünün yaşına bakmadı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, “Sayın Zeydan Karalar, on binlerce hemşehrimizin gözyaşıyla bölücü çevrelere diyet borcunu ödedi, ödemeye devam ediyor.” dedi. MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, dönemin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 31 Mart 2019 tarihli Mahalli İdareler Seçimi sürecinde, belediyelerde hiçbir çalışanın ekmeğiyle oynanmayacağına dair namus şeref sözü verdiğini, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Zeydan Karalar’ın da “Belediye başkanı olduğum bir yerde hiçbir kardeşimizi işten atmayacağız.” şeklinde sözü bulunduğunu hatırlattı. “HİÇBİR SÖZ TUTULMADI” “Maalesef hiçbir söz tutulmadı” diyen Yusuf Kanlı, “Geçen beş yılda sözleşmeli statüde çalışanlar dâhil hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmadı, aileleriyle birlikte on binlerce vatandaşımız, kardeşimiz açlığa, yokluğa mahkûm edildi. Mahkemenin işe iade kararları uygulanmadı, çıkarılan işçilere ödenen tazminatlarla belediye zarara uğratıldı.” ifadesini kullandı. “HEMŞEHRİLERİMİZİN GÖZYAŞIYLA DİYET ÖDÜYOR” MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı şöyle devam etti: “Sayın Zeydan Karalar böylece gariban emekçi insanları ezmiş, onlara açlığı reva görmüş ama borçlu olduğu siyasi ve bölücü çevrelere sözünü yerine getirmiş oldu. Bir başka ifadeyle Zeydan Karalar, on binlerce hemşehrimizin gözyaşıyla bölücü çevrelere diyet borcunu ödedi, ödemeye devam ediyor.” “KARALAR, HÂLÂ İŞÇİ ALIYOR” Zeydan Karalar’ın içinde bulunduğumuz seçim sürecinde halen işçi alımı yapmaya devam ettiğini söyleyen Başkan Yusuf Kanlı “Sayın Karalar, ne giderayak yaptığın usulsüz ihaleler ne de garibanlardan boşalttığın kadroları şişirmen seni ve çevreni kurtaramayacak. On binlerin gözyaşı ve ahı yerde kalmaz, ah alan onmaz! Geldiğiniz gibi gideceksiniz!” dedi.

Lezita'da işçi hakkı mücadelesi: Patron Hindistan'dan işçi getirdi Haber

Lezita'da işçi hakkı mücadelesi: Patron Hindistan'dan işçi getirdi

İşçilerin 7 Mart'ta grev hazırlığı yaptığı Abalıoğlu Lezita'da patronun Hindistan'dan işçi getirmesi, sendikanın mücadelesinin önemini bir kez daha ortaya koydu. Sendika, toplu iş sözleşmesi için masaya oturmalarını istemesine rağmen işveren yanıt vermedi. 'Hintli garibanlara kimse dokunmasın, grev kırıcılığın hesabı şirketten sorulacak' Tepkilerinin Hintli işçilere değil, onları grev kırıcılığa zorlayan işverene olduğunun altını çizen sendika, Abalıoğlu Lezita yönetimine şu sözlerle seslendi: "Gelen işçilerin çalışma belgesi olduğu iddiası var ancak grev kararı öncesinde bu hamlenin yapılıyor olması çok açık ki grev kırıcılıktır. Sendikalı öncü işçileri işten çıkartırken ve Turgutlu'da, civar ilçelerde onlarca işsiz varken bölgeye neden Hintli işçi getirildiği şirket yetkililerince açıklanmak zorundadır. Bu işçileri getiren, varsa bu izinleri veren yetkililer derhal açıklama yapmak zorundadır. Grev kırıcılığına asla izin vermeyecek, hukuki olarak bu meselenin sonuna kadar gideceğiz. Derdimiz Hintli işçiler değil, onları grev kırıcılığına zorlayan Abalıoğlu Lezita yöneticileridir. Buraya getirilen Hintli garibanlara kimse yaklaşmasın ancak bunun hesabı bölge halkı tarafından şirket yetkililerine sorulmalıdır. Konu çok ciddidir tüm sorumluların biran önce açıklama yapması gerekmektedir. Burada işçinin örgütlü mücadelesinin ne kadar haklı olduğu, işverenin işçilere yaptığı biz bir aileyiz edebiyatının ne kadar boş olduğu ortadadır." Lezita'dan açıklama Duruma ilişkin soL'a açıklamada bulunan Lezita, yabancı işçi çalıştırmanın "işin sürdürülebilirliği ve üretimin devamlılığı açısından başvurulan bir yöntem" olduğunu ifade etti. Ramazan ayı öncesinde ürünlerine yönelik talebin yükselmesini beklediklerini belirten şirket, konuyla ilgili resmi makamlara yaptıkları başvurunun da Nisan 2023 tarihinde gerçekleştirildiğini aktardı. Şirketin açıklamasında önce çıkanlar şöyle: "Yerel kaynakların yetmediği noktada üretimin devamlılığını sağlamak amacıyla yabancı iş gücüne de kapı açmaktayız. Bu durum, her sektörde iş gücü temin edilmesinde zorluk çekildiği durumlarda işin sürdürülebilirliği ve üretimin devamlılığı açısından başvurulan bir yöntemdir. Şirketimiz de üretimin devamlılığını güvence altına almak amacıyla yaklaşık iki yıldır yabancı uyruklu iş gücü konusunda çalışma yürütmektedir. Tüm seçenekleri değerlendirmemizin ardından konuyla ilgili resmi makamlara başvurumuz ise Nisan 2023 tarihinde yapılmıştır. Ürünlerimize yönelik talebin yükselmesini beklediğimiz yaklaşan Ramazan ayı öncesinde fazla mesai yapılmamasını sağlamaya çalışmak, konunun bugünlerde gündeme gelmesine neden olmuştur."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.