TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#İskenderun

İLKHABER-Gazetesi - İskenderun haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İskenderun haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Depremzede İskenderun esnafı, müşterisini prefabrik çarşıda ağırlıyor Haber

Depremzede İskenderun esnafı, müşterisini prefabrik çarşıda ağırlıyor

AFAD ve İskenderun Kaymakamlığı iş birliğiyle Dumlupınar Mahallesi'ne kurulan Eski Lunapark Çarşı, 3 aydır bölge halkına hizmet veriyor.Çarşıdaki 110 prefabrik iş yerine kurayla yerleştirilen esnaf, burada ticari faaliyetlerini sürdürme imkânı buluyor.Vatandaşların sıkça ziyaret ettiği çarşıda, giyim, teknoloji, gıda ve kuaför gibi farklı alanlarda hizmet sunan işletmeler yer alıyor. Deprem nedeniyle uzak kaldıkları müşterilerini yeniden ağırlayan işletme sahipleri, geleceğe daha umutla bakıyor.  "İskenderun halkının küçük esnafa destek olmasını temenni ediyorum" Prefabrik çarşıda hazır giyim ve tekstil üzerine faaliyet yürüten 46 yaşındaki Ejder Gök, 6 Şubat'taki depremde Çay Mahallesi'ndeki işletmesinin yıkıldığını söyledi. Gök, devletin elinden tutmasıyla yeniden kazanç sağlamaya başladığını ifade ederek, "İskenderun halkının küçük esnafa destek olmasını temenni ediyorum çünkü bu süreçte çok mağdur olduk. Çalışamadık, evimize ekmek götüremedik. Yer tahsisi için bize imkan sağlayanlara teşekkür ediyorum." dedi. Tatlıcılık yapan 43 yaşındaki Ahmet Kaya da dede mesleğini sürdürdüğünü belirtti. Afet nedeniyle zor günler geçirdiğini dile getiren Kaya, "Depremde iş yerim tamamen yıkıldı. Yaklaşık 1 sene işsiz kaldım. Şu anda burada toparlanmaya çalışıyoruz. Yeni iş yerime kavuştum ve yine sevdiğim işi yapıyorum, mutluyum." diye konuştu. Kuaför Murat Atar ise Mustafa Kemal Mahallesi'ndeki dükkanının yıkılmasından sonra çarşı sayesinde işbaşı yapabildiğini kaydetti.

İskenderun Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı Nerede? Haber

İskenderun Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı Nerede?

İskenderun Deniz Er Eğitim Alayı, askerlik görevini Deniz Kuvvetlerine bağlı bir şekilde bahriyeli olarak tamamlayacak olan er ve erbaşların eğitilmesi amacıyla Türkiye genelinde açılmış olan 3 birlikten bir tanesidir. Denizci erlerin eğitime tabi tutulduğu en büyük eğitim alayı olan İskenderun Deniz Er Eğitim Alayı Komutanlığı, Akdeniz’e kıyısı bulunan güzide ilimiz Hatay’ın İskenderun ilçesinde bulunmaktadır. İskenderun, ülkemizin en önemli limanlarından birini bulundurması sebebiyle denizci erlerin eğitimleri açısından da önemli bir merkez olarak görülmektedir. Denizci erlerin eğitim süreçlerinin diğer birliklere kıyasla daha kolay olduğu söylenebilir. Eğitimlerini tamamlayan denizci erler genellikle TSK bünyesindeki kıyı bölge komutanlıklarında ya da TSK’nın askeri gemilerinde görev alırlar. İskenderun Deniz Er Eğitim Alayı Komutanlığında Askerlik Yapacakların Dikkat Etmesi Gerekenler Öncelikle İskenderun Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığında er olarak bulunacak yükümlüler burada bulunduklar süre boyunca askerliklerini deniz olarak icra edecekler. Denizciler eğitim süreleri boyunca postal yerine ayakkabı giyiyor. Bu çoğu kişi için büyük bir artı olsa da askeriyede verilen bu ayakkabının burnunun demir ve eğitim sırasında yorucu olduğunu belirtelim. Yine diğer birliklerin aksine burada kamuflaj giyilmiyor. Askerlerin kıyafetleri kum rengi keten pantolon ve gömlek şeklinde. İskenderun iklimine alışık olmayanlar, özellikle burada yaz aylarında bulunuyorlarsa ilk birkaç gün alışmakta güçlük çekebilirler. Hatay İskenderun Deniz Er Eğitim Alayı Usta Birliğine Nereye Gönderir? Acemi birliğini burada geçiren askerlerin usta birliklerinde aynı yer yazsa da büyük bir çoğunluk dağıtılır. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, dağıtımı kendi içinde yapıyor. Burada askerlik yapan erlerin yemin töreninden yaklaşık 10 gün kadar önce komutanlarına Ankara’dan liste gelir. Bu liste acemi erlerle paylaşıldıktan sonra bölüğe asılır. Büyük bir çoğunluk çeşitli yerlere dağıtılırken, İskenderun’da kalanlar ise bir sonraki celp döneminde İskenderun’a gelecek askerleri eğitmek için talim öğretmeni olur. Bu öğretmenler genellikle BESYO mezunları arasından seçilir. İskenderun’da acemi eğitimi aldıktan sonra usta birliği eğitimine denize kıyısı olan illerde devam edilir. Bu illerden bazıları aşağıdaki gibi sıralanabilir:

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.