TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#İŞKUR

İLKHABER-Gazetesi - İŞKUR haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İŞKUR haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İŞKUR'un Canlı Yayınıyla Sağlık Bakanlığı İşçi Alımı Kura Çekimi: Adaylar Heyecanla Sonuçları Bekliyor Haber

İŞKUR'un Canlı Yayınıyla Sağlık Bakanlığı İşçi Alımı Kura Çekimi: Adaylar Heyecanla Sonuçları Bekliyor

Sağlık Bakanlığı'nın İŞKUR aracılığıyla gerçekleştirdiği 8 bin işçi alımı süreci, kura çekimi ile devam ediyor. Bu süreçte adaylar, kura sonuçlarını ve işe kabul edilme durumlarını merakla bekliyorlar. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da belirttiği gibi, kura çekilişi noter huzurunda gerçekleştirilecek ve İŞKUR'un Youtube kanalı üzerinden canlı olarak yayınlanacak. Adaylar için kritik olan bu süreci ve detaylarını haberimizde bulabilirsiniz. İŞKUR'un Canlı Yayınıyla Sağlık Bakanlığı İşçi Alımı Kura Çekimi 2024 Sağlık Bakanlığı, toplamda 8 bin işçi alımı için başvuruları İŞKUR üzerinden kabul etmişti ve şimdi kura çekimi aşamasına gelindi. İşte bu kura çekimi ile ilgili detaylar: İŞKUR Kura Çekimi Saat ve Kanal Bilgisi: Tarih ve Saat: Kura çekimi 3-4 Nisan 2024 tarihlerinde gerçekleşecek. Saat aralığı 09:00 - 18:00 olarak belirlenmiştir. Yer: Ankara'da yapılacak olan kura çekimi noter huzurunda gerçekleştirilecek. Kanal: Kura çekimi, Sağlık Bakanlığı'nın Youtube hesabı üzerinden canlı olarak yayınlanacak. Kura Sonuçlarının Açıklanma Zamanı ve Yeri: Kura sonuçlarının açıklanması, çekilişin gerçekleştirildiği 3-4 Nisan günlerinde beklenmektedir. Sonuçlar, Sağlık Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden yayınlanacaktır. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, işçi alımıyla ilgili olarak İŞKUR'a başvuran adaylar arasından kura ile 8 bin işçi alımı yapılacağını ve kura çekilişinin kısa süre içinde noter huzurunda ve Youtube üzerinden canlı olarak gerçekleştirileceğini belirtmiştir. Ayrıca, kura çekilişinin ardından mülakat yapılmadan yerleştirme işlemlerinin yakın zamanda tamamlanacağı ifade edilmiştir.

İŞKUR'un Yeni Hamlesi: Kadın İstihdamına 25 Bin Lira Desteği Haber

İŞKUR'un Yeni Hamlesi: Kadın İstihdamına 25 Bin Lira Desteği

Kadın istihdamı, ekonomik kalkınmanın ve toplumsal refahın temel unsurlarından biridir. Türkiye'de kadınların iş gücüne katılımını artırmak ve ekonomik bağımsızlıklarını güçlendirmek amacıyla İŞKUR'un yeni bir projesi devreye alındı. Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi (KİPAP) ile işletmelere, kadın çalışanlarını istihdam etmeleri durumunda önemli bir maddi destek sağlanacak. Bu projenin hayata geçirilmesiyle, işverenler kadın istihdamına teşvik edilirken, kadınların iş gücüne katılımı ve ekonomik bağımsızlığına olanak tanınmış olacak. İŞKUR'un bu adımı, Türkiye'de kadınların iş piyasasındaki varlığını güçlendirmeye ve toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik önemli bir adım olarak nitelendiriliyor. İŞKUR'dan İlk Kez Uygulanan 25 Bin Liralık Proje İŞKUR, aktif işgücü programları kapsamında kadın istihdamını artırmaya yönelik yeni bir projeyi başlattı. Bu proje olan "Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi (KİPAP)" ile işverenlere, ihtiyaç duydukları iş gücünü yetiştirmeleri için maliyet katlanmadan destek sunulacak. Proje, pilot illerden biri olan Bursa'da hayata geçirildi. Projenin detayları şu şekildedir: Proje kapsamında, 18-35 yaş aralığında olan kadın çalışanlara iş imkanı sunan imalat sektöründeki işyerlerine, istihdam edilen her kadın çalışan için 3 ay boyunca aylık 25 bin liraya kadar destek verilecek. Destekten yararlanacak işyerlerinin en az 2 sigortalı çalışana sahip olması gerekmektedir.KİPAP'tan yararlanan işyerleri, destek alınan süre boyunca en az 2 katı kadar süreyle kadın çalışan istihdam etmeyi taahhüt etmelidir. İşyerleri, çalıştırdıkları sigortalı sayısının 'una kadar katılımcı talep edebilir. Ayrıca, projenin bir parçası olarak, çalışan kadın işçilere 0-66 ay aralığında çocuk sahibi olmaları durumunda aylık 3 bin lira çocuk bakım desteği sağlanacaktır. Başvuru şartlarını sağlayan tüm işverenlerin, İŞKUR e-şube üzerinden başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Bu projeyle işverenlere iş gücü ihtiyaçlarını karşılamada önemli bir destek sağlanırken, kadın istihdamının artırılması hedeflenmektedir.

Kadın işçi çalıştırana 25 bin lira destek verilecek Haber

Kadın işçi çalıştırana 25 bin lira destek verilecek

Türkiye yüzyılı vizyonu doğrultusunda, kadınların işgücüne katılımlarını teşvik etmek ve üretimde daha fazla kadın istihdamını sağlamak gayesiyle İŞKUR, yeni bir argümanı hayata geçirdi. İşverenlere ihtiyaç duydukları iş gücünü herhangi bir maliyete katlanma zorunluluğu olmadan yetiştirme imkânı sunan 'Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi (KİPAP)', pilot iller arasında yer alan Bursa'da başladı. Program çerçevesinde 18-35 yaş arasındaki kadın çalışana iş imkânı sağlayan imalat sektöründeki işyerlerine, istihdam ettiği kadın çalışan için 3 ay süreyle aylık 25 bin liraya kadar destek sağlanmaktadır. Destekten yararlanacak işyerinin, imalat sektöründe, en az 2 sigortalı çalışanı olmalıdır. KİPAP'dan yararlanan işyerlerinin destek ödemesi yapılan sürenin en az 2 katı kadar süreyle kadın çalışanı istihdam etmeyi taahhüt etmesi gerekmektedir. İşyerleri, çalıştırdıkları sigortalı sayısının yüzde 10’una kadar katılımcı talep edebilmektedir. Ayrıca, proje çerçevesinde çalışan kadın işçiye 0-66 ay aralığında çocuk sahibi olması halinde aylık 3 bin lira çocuk bakım desteği verilecek. Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesine başvuru şartlarını sağlayan tüm işverenler, İŞKUR e-şube üzerinden başvuruda bulunmaları istenirken, projeye uygunluk ve detaylı bilgi konusunda Bursa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Hizmet Merkezlerinde iş ve meslek danışmanlarımız yardımcı olacaktır.

İşsizlik sigortası fonu varlığı Şubat ayında arttı Haber

İşsizlik sigortası fonu varlığı Şubat ayında arttı

İŞKUR'un verilerine göre, İşsizlik Sigortası Fonu'nun toplam varlığı Şubat ayında önceki aya kıyasla önemli bir artış göstererek yükseldi. İşsizlik Sigortası Fonu, Şubat ayında toplam varlığını bir önceki aya göre 5 milyar 748,9 milyon TL artırarak 212 milyar 511,2 milyon TL seviyesine yükseltti. İŞKUR'un "İşsizlik Sigortası Fonu Bülteni"ne göre, Ocak sonunda 206 milyar 762,3 milyon TL olan fonun menkul kıymet ve nakit varlığı, Şubat sonunda 212 milyar 511,2 milyon TL olarak kaydedildi. Fon varlığının yüzde 70,24'ü tahvilde, yüzde 28,29'u mevduatta ve yüzde 1,47'si Takasbank Para Piyasasında değerlendirildi. FON VARLIĞI 208 MİLYAR 670 MİLYON TL 8 Mart 2024 itibarıyla Fon Varlığı'nın 208 milyar 670 milyon 31 bin TL olduğu belirtilirken, fonun portföy dağılımında tahvil oranının yüzde 70,24, mevduat oranının yüzde 28,29 ve Takasbank Para Piyasasında değerlendirilen oranın yüzde 1,47 olduğu ifade edildi. Önceki ayın verilerine göre tahvil oranı yüzde 69,09, mevduat oranı yüzde 28,29 ve Takasbank Para Piyasasında değerlendirilen oran yüzde 1,47 olarak kaydedilmişti. Mart 2002'den bu yana işsizlik ödeneğine başvuran kişi sayısı 19 milyon 371 bin 273 olurken, ödeneğe hak kazanan kişi sayısı 10 milyon 561 bin 291 olarak belirlendi. Bu kapsamda hak eden kişilere toplamda 74,25 milyar TL ödeme yapıldı. Şubat ayında ise önceki dönemden ödemesi devam edenlerle birlikte 402 bin 105 kişiye 2 milyar 410,2 milyon TL ödeme gerçekleştirildi.

Niğde Patates Araştırma Enstitüsü'nde iş ilanı, 15 kişilik sürekli işçi alımı başvuruları başladı Haber

Niğde Patates Araştırma Enstitüsü'nde iş ilanı, 15 kişilik sürekli işçi alımı başvuruları başladı

Başvurular 13-19 Şubat tarihleri arasında İŞKUR sitesi, ALO-170 ve e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Alım yapılacak işçilerde aranan şartlar ise şöyle; "10 tarım işçisi için aranan özel şartlar; en az ilköğretim mezunu olmak. Niğde’de ikamet etmek. Başvuru tarihinin ilk günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak." 4 laboratuvar temizlik İşçisi için aranan özel şartlar; En az ilköğretim mezunu olmak. Niğde’de ikamet etmek. Başvuru tarihinin ilk günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak. MEB veya yükseköğretim kurumları onaylı "Gıda ve su sektöründe çalışanlar için Hijyen Eğitimi" ve MEB veya yükseköğretim kurumları onaylı "Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon Eğitimi" Sertifikalarına sahip olmak. 1 Sıhhi Tesisatçı için aranan özel şartlar; en az ilköğretim mezunu olmak. Niğde’de ikamet etmek. Başvuru tarihinin ilk günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak. En az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak. Mesleki ve Teknik Eğitim Liselerinin Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme alanının Isıtma ve Sıhhı Tesisat Sistemleri, Yapı Tesisat Sistemleri dallarından birinden ya da üniversitelerin Doğalgaz, Isıtma Ve Sıhhi Tesisat bölümünden mezun olmak veya ilanın yayımlanmasından önce alınmış Mesleki Yeterlilik Kurumu, MEB veya yükseköğretim kurumları onaylı Sıhhı Tesisat ustalık belgesine sahip olmak veya ilanın yayımlanmasından önce en az 3 yıl sıhhi tesisat işlerinde çalıştığını barkotlu SGK dökümü ile belgelemek gerekiyor. Daimi işçi alımı için kura tarihi 27 Şubat 2024’te 09.00 ve 18.00 saatleri arasında olacak şekilde belirlenirken kura yeri  internet adresinde ilan edilecek.

İŞKUR, işsiz gençlere ulaşarak iş sahibi yapacak Haber

İŞKUR, işsiz gençlere ulaşarak iş sahibi yapacak

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Samet Güneş, genç nüfustaki işsizlik oranını azaltmak amacıyla iş ve meslek danışmanlarının gençlere ulaşarak uygun işlere yönlendireceklerini bildirdi. Antalya'da düzenlenen Dünya Kamu İstihdam Kurumları Birliğinin (WAPES) Avrupa Bölge Konferansı'na katılan Güneş, AA muhabirine, İŞKUR'un iş gücü piyasasının ihtiyaçlarını tespit ederek istihdamın korunması ve artırılması, işsizliğin ise azaltılmasına yönelik çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Yılbaşından bu yana 1 milyon 2 bin 419 kişinin işe yerleştirilmesine aracılık ettiklerini aktaran Güneş, yüzde 9,1 oranla işsizlik seviyesinde son 10 yılın en düşük rakamına ulaştıklarını bildirdi. İŞKUR olarak genç nüfusu çok önemsediklerini dile getiren Güneş, "taşı sıksa suyunu çıkaracak" nitelikteki gençleri heba etmemek, daha fazla iş gücü piyasasına ve eğitime dahil etme niyetinde olduklarını belirtti. İŞKUR olarak da bu anlamda önemli politikalar uyguladıklarını aktaran Güneş, "Genç işsizlikte ciddi iyileşmelerimiz var. 2020 yılında yüzde 24,9 olan genç işsizlik oranını yüzde 16,7 seviyesine kadar çekebildik. Tabii bunları yeterli görmüyoruz." dedi. - "Niteliksiz işleri bulan kurum' imajını kaldırıyoruz" Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın da özellikle genç nüfusa odaklandığını ifade eden Güneş, kendisinin talimatları doğrultusunda genç işsizliği azaltmak amacıyla eğitim programları uyguladıklarını söyledi. Savunma Sanayi Başkanlığı, YÖK, sanayi ve ticaret odaları, teknoparklar, üniversitelerle önemli işbirlikleri yaptıklarını belirten Güneş, şunları söyledi: "Bir yandan gençlerin 'geleceğin meslekleri' adını verdiğimiz mesleklerde niteliklerini artırmaya çalışırken, bir yandan da açık iş ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. İŞKUR denilince sanki sadece 'mavi yaka' diye tabir ettiğimiz kesime iş bulan, niteliksiz işleri bulan bir kurum imajı vardı. Yavaş yavaş bunu ortadan kaldırıyoruz. İşte Savunma Sanayi Başkanlığı, TOGG otomobilimiz, YÖK, üniversitelerle yaptığımız işbirliğinin ana çerçevesini bu oluşturuyor. Daha fazla gençleri İŞKUR'a çekmeye çalışıyoruz." - İŞKUR, işsiz gençlere ulaşacak Güneş, daha fazla işsiz gence ulaşmak amacıyla yeni bir proje daha başlatacaklarını bildirdi. Projenin detayları üzerinde çalıştıklarını, çok yakın zamanda kamuoyuyla paylaşacaklarını aktaran Güneş, şu değerlendirmede bulundu: "Artık gençleri beklemeyeceğiz, ayağına gideceğiz. Yoğun bulundukları AVM'lere, stadyumlara, konser alanlarına, kent meydanlarına, camilere gençlere gidip, ihtiyaçlarını dinleyeceğiz, onları, uygun işlere bizzat iş ve meslek danışmanlarımız iletişime geçerek yönlendirecek. Türkiye İş Kurumu yaklaşık 10 bin çalışanı olan bir kurum. Bunun 4 bin 500'ü iş ve meslek danışmanlarımız, bu alanda uzmanlaşmış genç arkadaşlar, çok rahat iletişim kurabileceklerini düşünüyoruz. Güzel de bir sloganımız var, 'İŞKUR'da iş var' diyoruz. Gelsinler, onlara uygun işleri bulacağız. Nitelikleri uygun değilse onları mesleki eğitimden geçirerek nitelik kazandıracağız. Bir mesleği var ama tecrübesi olmayanları iş başı eğitim programı ile işlere ısındırıp istihdam edilmelerini sağlayacağız. Bu konuda kendimize güveniyoruz." Güneş, gençlerin yoğun olduğu yerlerde açtıkları stantlara kendilerini davet edeceklerini kaydetti. Bu tür çalışmalarla işsizlik oranını yüzde 9,1'den yüzde 7,5 seviyesine çekmek istediklerini söyleyen Güneş, hem iş gücü katılım oranını artırmak hem de işsizliği azaltmayı hedeflediklerini vurguladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.