TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#İslam Memiş

İLKHABER-Gazetesi - İslam Memiş haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İslam Memiş haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İran-İsrail savaşı sonrası gram ve çeyrek altın bugün ne kadar? Haber

İran-İsrail savaşı sonrası gram ve çeyrek altın bugün ne kadar?

İran ile İsrail arasındaki tansiyonun yükselmesiyle birlikte altın fiyatları, haftanın ilk gününde yükselişe geçti. Ons altın, güvenli liman talebiyle birlikte yüzde 0,54 artışla 2 bin 357 dolara yakın seyretti. Gram altın fiyatları da ons altın ve Dolar/TL'deki gelişmelerden etkilenerek 2.457 Türk Lirası civarında alıcı buldu. Çeyrek altın ise 4.039 Türk Lirası'ndan el değiştirdi. Altın fiyatlarındaki bu artışta Çin ekonomisine yönelik endişelerin de etkili olduğu belirtiliyor. Önde gelen bankalardan Goldman Sachs, yıl sonu altın fiyatı tahminini ons başına 2 bin 300 dolardan 2 bin 700 dolara yükseltti. Altın fiyatlarındaki bu yükselişin devam edip etmeyeceği ise merakla bekleniyor. Altın piyasalarındaki gelişmeler ve tahminler, yatırımcıların yakından takip ettiği konular arasında bulunuyor. İran'ın İsrail'i Vurması Altın Piyasalarını Etkiliyor Finansal analist İslam Memiş, İran'ın İsrail'e yapabileceği olası saldırıların altın piyasalarını nasıl etkileyeceğine dair önemli bir değerlendirme yaptı. Memiş'e göre, İran-İsrail gerilimi, özellikle ons altın ve gram altın fiyatlarında belirgin bir yükselişe neden oluyor. Özellikle İran'ın İsrail'e saldırması veya fiziksel bir çatışma yaşanması durumunda altın fiyatlarının ciddi şekilde artabileceği öngörülüyor. Ancak Memiş, yatırımcılara panik yapmamaları ve birikimlerine sahip çıkmaları konusunda uyarıda bulunuyor. Ona göre, İran-İsrail gerilimi olsa da olmasa da altın için bu yıl hedeflenen fiyatlar belli. İran'ın saldırması durumunda ons altında 3.000 dolar, saldırmaması durumunda ise 2.200 dolarlık fiyatlar öngörülüyor. Memiş'in değerlendirmelerine göre, altın piyasalarında yaşanan dalgalanmaların ardından yatırımcılar kendilerine uygun pozisyonlar almalı ve panik yapmamalı.

Altın fiyatlarında ibre yeşile döndü! O iki seviyeye aman dikkat Haber

Altın fiyatlarında ibre yeşile döndü! O iki seviyeye aman dikkat

Altın piyasaları bu haftayı hızlı bir yükselişle tamamladı. Ons altın, 2300 dolarlık psikolojik direncin üzerinde seyrederken, iç piyasada altın gram fiyatı 2400 Türk Lirası civarında işlem gördü. Rekor seviyelerin ardından Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Ancak, Memiş, altının kar satışlarına maruz kalabileceğine dikkat çekti. Altın fiyatları son zamanlarda rekor seviyelere ulaştı. Ons altın 2330 dolar seviyelerinde işlem görürken, gram altın fiyatı ise 2400 Türk Lirası’na yaklaştı. Piyasalardaki bu hareketlilik sonrası, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altınla ilgili önemli yorumlarını paylaştı. İŞTE ALTIN YATIRIMCILARINA YAPILAN KRİTİK UYARILAR! Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altınla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu ve piyasalara dair çarpıcı yorumlarını paylaştı. “Ons altın, geçen haftayı 2320 dolar seviyesinde kapatarak yüzde 1.24’lük bir artış gösterdi. Bu durum, psikolojik direnç seviyesi olan 2300 doların üzerinde seyrettiğini gösteriyor. Öngörüm doğrultusunda, 100-150 dolar arası bir satış beklentisi içerisindeyim ve bu tahminim hala geçerli.” diyen Memiş, ons altındaki yükselişleri sağlıklı bulmadığını belirtti. “2320 dolar civarındaki ons altın fiyatı, 2350 dolar seviyesini hedefliyor. Ancak, bu yılın ikinci çeyreğinin başlarında bu seviyeye ulaşması sağlıksız bir durum.” şeklinde konuştu. Altının güvenli liman olduğunu vurgulayan Memiş, “Tabii ki yukarı yönlü hareketler devam edecektir. Gram altın Türk Lirası fiyatı, bu hafta içerisinde 2400 lira seviyesinin altına üç kez geriledi. 2425-2453 lira arasında dalgalı bir seyir izliyor. Alım-satımda yaklaşık 30 liralık bir fark var.” dedi. Altın için kritik iki seviyenin önemine dikkat çeken uzman, “Altın genel trendi yukarı yönlü. Ancak, 3000-3500 lira seviyelerini beklerken ons altına dikkat etmek gerekiyor. Ons altında yaşanacak kar satışları ve geri çekilmeler, gram altın tarafında da hissedilecektir.” şeklinde konuştu. Son olarak, “Gram altın Türk Lirası fiyatındaki olası düşüşler, orta ve uzun vadeli yatırımcılara alım fırsatları sunabilir.” diyen Memiş, yatırımcıların bu süreçleri yakından takip etmeleri gerektiğini vurguladı.

Gram Altında Sert Düşüş Haber

Gram Altında Sert Düşüş

Altın fiyatlarının tarihi rekor seviyelere ulaşması, yatırımcıların ilgisini çekiyor. Ancak Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, rekorların beklenen bir durum olduğunu belirtirken, altın piyasasında sağlıksız yükselişler ve teknik açıdan kırılan seviyelerin olduğunu ifade etti. Memiş, Cuma gününün kritik bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, altın fiyatlarının dün ulaştığı tarihi zirvenin ardından nasıl bir seyir izleyeceğinin henüz net olmadığını dile getirdi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, son YouTube videosunda, Fed'in haziran ayında faiz indirimi yapacağına dair beklentilerin etkisiyle dün ons altın fiyatının 2141 dolara kadar çıkarak rekor kırdığını, ancak bugün bir miktar geri çekildiğini belirtti. Ons altın, bugün 2130 dolara kadar yükseldikten sonra, saat 09.11 itibarıyla yüzde 0,15 azalışla 2125 dolarda seyrettiğini bildirdi. GRAM ALTIN TÜM ZAMANLARIN EN YÜKSEK SEVİYESİNDE Gram altın, saat 09.21’de yüzde 0,25 artışla 2168 liradan satılıyor ve tarihi rekorunu kırıyor; çeyrek altın 3.546,26 lira, yarım altın 7.092,52 lira, Cumhuriyet altını ise 14.142 lira seviyesinde işlem görüyor. Altın, hem ons hem de gram cinsinden rekor üstüne rekor kırarak yükselişini sürdürüyor. Bu rekorlar, beklentileri doğrultusunda gerçekleşiyor. Bu yılın sonunda 3 bin TL’nin üzerinde olması bekleniyor. ALTIN PİYASASINDA BEKLENEN GÜN GELDİ ABD’den cuma günü açıklanacak olan kritik veriler ve FED Başkanı’nın konuşması, 100 dolarlık bir satış baskısı yaratma olasılığı taşıyor. Gram altın bugün 2327 liraya kadar çıktı fakat sert düşüşler yaşanabileceği uyarısı yapılıyor. Kar satışlarının riskini göz önünde bulundurmak gerektiği, sağlıklı bir yükseliş olmadığı vurgulanıyor. Bant aralığı olarak 2170-2270 lira izlenecek, Haziran ayına kadar da 2500-2700 lira seviyeleri bekleniyor.

Troy kart nedir? Özellikleri neler? Nerede kullanılır? Haber

Troy kart nedir? Özellikleri neler? Nerede kullanılır?

İslam Memiş, TV100’de kaleme aldığı yazısında “Troy kart nedir?, Troy kart nerelerde kullanılır? Troy kartın özellikleri nelerdir?” Sorularını yanıtlayarak, Troy kart ile ilgili merak edilen soruları tek tek açıkladı. Memiş tarafından Troy kart ile ilgili kaleme alınan makaleyi haberimizin devamında bulabilirsiniz... TROY KART NEDİR? Türkiye’nin Ödeme Yöntemi (Troy), Bankalar Arası Kart Merkezi aracılığıyla kurulan ve işletilen kartlı ödeme sistemidir. Türkiye’nin ilk ve tek yerli ödeme sistemi de diyebiliriz. Diğer kartlar gibi kredi kartı, banka kartı ve ön ödemeli kart hizmeti  sunmaktadır. Türkiye’nin milli kartı da diyebiliriz. Tory kart son zamanlarda oldukça yaygın kullanıma sahip olup, olması bilmeyenler için merak konusu olmasına neden oldu. Ekonomist İslam Memiş, 2016’da faaliyete geçen Türkiye’nin Ödeme Yöntemi TROY ile ilgili açıklama yaparak, kendi sayfasında yayımladı. TROY’UN ÖZELLİKLERİ NELER? TV100’de kaleme aldığı yazısında geçen yılki köşe yazısına dikkat çeken Memiş, Troy kart konusu ile ilgili daha önce bilgilendirme yapmış olduğunu vurgulayarak konu ile ilgili şu bilgileri aktardı; “Kredi kartlarında açıklanması beklenen, yeni uygulamaların TROY kartı destekleyeceğini tahmin ediyorum. Milli bir kartımızın olması Türkiye için sevindirici bir durum. Fakat asıl önemli konu Troy kartın tanıtılma konusunda eksiklikler. Kısa bir süre sonra, Troy kartın bir çok avantajları olacak bu şimdiden haber vermek isterdim. Tam olarak bu nedenden dolayı da Troy kartı ile ilgili bilgi sahibi olmayanlar için tekrar kaleme almak istedim” “Teknolojisi Türkiye’de geliştirilen yerli kart Troy’a ilgi her geçen yıl talep artıyor. Milli kartı Troy, 2016’da faaliyete geçerek, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) 2020 yılında BKM’ye hakim ortak olarak hissedar olması, TROY’u daha güçlendirdi” Troy logolu yaklaşık 20 milyon kart bulunuyor. Türkiye logolu kartlar yurt içinde tüm ATM, POS ve e-ticaret işlemlerinde kullanılabilmektedir. Diğer kartlar gibi yaygın hizmet ağı sunuyor. Milli kart olması ise onu ayrıcalıklı kılıyor. Troy kart, banka ve elektronik para kuruluşlarına  başvurularak alınabilir” Diyerek açıklama yapan Memiş, kredi kartı, banka kartı ve ön ödemeli kart seçenekleri de mevcut olduğunu dikkat çekerek, “TROY kart, yine gündem olacak değişiklikler ile cebimizde olacak” dedi.

Gram altın fiyatlarında güç fiyatlar: Altın fiyatlarında düşme ya da yükselme durumu nedir, İslam Memiş açıklama yaptı Haber

Gram altın fiyatlarında güç fiyatlar: Altın fiyatlarında düşme ya da yükselme durumu nedir, İslam Memiş açıklama yaptı

Altın gram fiyatları haftanın ilk işlem günlerinde serbest piyasa içerisinde 2088 Türk Lirasını görüp yeni rekoruna yerleşti. Ons altın fiyatları içinde yükselişten destek bulan gram altınlar seyir durumunun ne olacağı yatırımcılar tarafından merak edildi. Altın gram fiyatları serbest piyasa içerisinde 2088 Türk Lira seviyesini test edip zirve yenilendi. Ons altın fiyatları tarafında yükseliş durumlarından destek bulan gram altın seyirlerinin ne olacağı yatırımcılar tarafından merak edilmekte. Altın ve Para Piyasa uzmanı bulunan İslam Memiş flaş açıklamalarda bulundu. İSLAM MEMİŞ TARAFINDAN ALTIN YORUMU YAPILDI Altın ve para piyasa uzmanlarından biri de İslam Memiş’tir. İslam Memiş altın tarafında yaşanacak olan beklentilerini paylaştı. İslam Memiş'in açıklamaları şöyle: Ons altın fiyatlarında baskılanma ve belirsizlik durumu devam ediyor. 1950 ila 2050 dolar geniş bandında bulunan aralık takip ediliyor. Şu an orta durumda fiyatlanıyor. Ons altın 2058 ila 2060 dolar denemeleri yapılıyor. Ancak bu bantlar arasında önemli olan 2058 dolar seviyesi kapanışlarıdır. ONS ALTIN AÇISINDAN 2000 DOLAR ALTI FİYATLAMALARI UCUZ OLUYOR ABD, FED kurulu altın fiyatlarını baskılıyor. Bu baskılanma durumu ne kadar ötelenirse FED açısından bu durum o kadar iyi olacak. Özellikle de 2000 dolar altına sarkma durumları görülmüş olduğunda fiyatlamalar ucuz oluyor. 2000 dolar altında rakamlar görülürse altın ucuz ve hatta bedava bir hale gelecektir. Jeopolitik olan gerilimler, küresel ekonomi belirsizlikleri ve merkez bankasının ikinci yarısı içinde uygulanan politikalar ons altınların bu yıl güçlü duruşlarını koruyacak. ALTIN GRAMI REKOR SEVİYEDE Gram altın Türk Lirası fiyatları piyasa içerisinde 2088 Türk Lirasına kadar yükselip rekora yerleşti. Gram altın 2070 Türk Lirası seviyesini gördükten sonrasında 2090 Türk Lira seviyesini göreceği konuşuluyor. Bu konu hakkında İslam Memiş 2090 Türk Lirası olacağını düşünüyor.

İslam Memiş'ten Piyasa Değerlendirmesi: "Uyanın ve İşinize Bakın!" Haber

İslam Memiş'ten Piyasa Değerlendirmesi: "Uyanın ve İşinize Bakın!"

Finans dünyasının önemli isimlerinden İslam Memiş, piyasalarda dikkat çeken bir uyarıda bulundu. "Sakin ama karışık bir haftaya başladık" diyen Memiş, yatırımcılara "Uyanın ve işinize bakın" çağrısında bulundu. Masal dinleyenlerin uyurken kaybedeceğini belirten Memiş, piyasalardaki hareketliliğe dikkat çekti. Piyasalar Hangi Seviyeleri Takip Etmeli? Bu hafta içinde içeride TCMB, dışarda Fed tutanakları ve Avrupa Enflasyon Verisi'nin takip edileceğini belirten Memiş, genel olarak sakin ancak karışık bir hafta geçireceklerini düşündüğünü ifade etti. Piyasalardaki Beklentiler İslam Memiş'in bu hafta piyasalardaki beklentileri ise şöyle: Borsa İstanbul 100 Endeksi: 9 bin 400 puan seviyesi üzerinde dikkatli olunması gerektiğini belirten Memiş, yeni girişlerin riskli olduğunu vurguladı. Dolar/TL Kur: Doların yukarı yönlü trendine dikkat çeken Memiş, Mart ayında 32 lira seviyesinin devam edebileceğini öngördü. Ancak şu an için herhangi bir değişiklik olmadığını şubat ayını da 31 TL ile kapatırız dedi. EUR/USD Paritesi: Euro'nun ucuz olduğunu ifade eden Memiş, paritede 1,09 seviyesinin hedeflenebileceğini belirtti. Yıl içerisinde 1,12 ile 1,15 arası hedefinin devam ettiğini söyledi. Ons Altın (XAU/USD): Altın için 1.950 - 2.050 dolar aralığının geçerliliğini koruduğunu dile getiren Memiş, 2 bin 50 dolar seviyesinin kırılmadıkça baskının devam edebileceğini söyledi. Ons Gümüş (XAG/USD): Gümüşün altına göre daha avantajlı hale geldiğini ifade eden Memiş, 22,80 - 23,80 dolar aralığını takip etmeye devam edeceğini belirtti. Bitcoin (BTC): Bitcoin'de 48 - 52 bin dolar aralığını takip edeceğini belirten Memiş, yatırımcılara "Uyanın ve işinize bakın" uyarısında bulundu. Burada iki yıldır herhangi bir kar olmadığını belirten Memiş, sadece zarar kurtarmak için beklediklerini belirtti. İslam Memiş'in piyasalardaki değerlendirmeleri, yatırımcıların bu haftaki işlemlerine ışık tutuyor. Not: Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’in şahsi görüşleridir. Lütfen yatırım tavsiyesi olarak değerlendirmeyiniz.

İslam Memiş açıkladı: Gram altında bu günü bekleyen kazanır Haber

İslam Memiş açıkladı: Gram altında bu günü bekleyen kazanır

(Haber Merkezi)-  Gram altının bin 700 TL, 1 Euro’nun ise 30 TL'nin üzerine çıkmasının ardından Fatih'te bulunan Kapalıçarşı'da hareketlilik yaşandı. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yılın ikinci yarısı için dolar, borsa, euro, gram altın, ons altın, bitcoin için öngörüsünü bir yazı ile açıkladı. "Yılın ikinci yarısında hangi seviyeler takip edilmeli? Dolar yükselişini sürdürecek mi? Bitcoin ve altında fiyatlar ne olacak?" sorularını soran Memiş, TV100'deki yazısında şöyle yanıt verdi. "Küresel piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon verisi açıklandı. ABD haziran ayı tüketici enflasyonu yıllık bazda yüzde 3, aylık bazda yüzde 0,2 oldu. Piyasaların genel beklentisi doğrultusunda düşük gelen enflasyon verisi, dolar karşısındaki varlıklarda yeni ralliye neden oldu. Dolar, uluslararası piyasalarda değer kaybetti. Dolar endeksi (dxy), 99,79 seviyesine gerileyerek psikolojik destek seviyesinin altına sarkmış oldu. Yarın ikinci yarısıyla alakalı beklentim 92-94 seviyesi olduğunu anımsatmak isterim. Ancak buradan tekrar kısa vadeli için tepki alımı gelebilir. Yılın kalan yarısı için 92-102 dolar aralığında işlemler gerçekleştirebilir. Euro/usd paritesinde de belirlediğimiz hedefler gerçekleşiyor. Önce 1,12 devamında 1,15 seviyesi hedef dahilinde. Dün 1,1190 seviyesine yükselen paritede görünüm pozitif. 1,15 seviyesi test edildiğinde tekrar yoruma ihtiyaç var. Dolar endeksinin (dxy) gerilemesi, paritenin yükselişinde etkili. Yılın ilk yarısında dolar mı, euro mu sorusunun cevabını hep euro olarak vermiştim. Bugün de aynı düşüncem geçerli." İslam Memiş, dolar ve euro değerlendirmeleri sonrasında gram altın ve ons altın beklentilerini açıkladı. Memiş, gram altının yükseleceği seviye için iki rakam verdi. İslam Memiş'in tek bir yatırım aracında yıl sonunda yükselişi diğerlerine oranla az beklediğini de açıkladı. İşte o sözler... Ons altın değerlendirmeleri yapan İslam Memiş, "Ons altın (xau/usd) tarafında bu hafta bin 960 direncini takip ettik. Şimdi kısa vade için bin 920 dolar destek seviyesini takip edeceğim. Yılın ikinci yarısında hedefimiz aynı 2 bin 150-2 bin 250-2 bin 300 dolar seviyeleri. Kısa vadede yatay sonra trend yukarı" dedi. Memiş, ardından gram altınla ilgili değerlendirmelerine geçti: "Gram altın ise dolar/TL kurunu takip etmeyi sürdürüyor. Dolar nereye gram altın oraya. Yılın ilk yarısında dolar/TL kurundan destek alarak dün bin 663 liraya yükseldi. Yılın ilk yarısında yatırımcısına yüzde 50 kazandırarak birinciliği kimseye kaptırmadı. Bin 585-bin 668 lira aralığında geniş bir bandı takip ediyorum. Düşüşlerin alım fırsatı olarak kalacağını söyleyebilirim. Yılın ikinci yarısında bin 770-bin 800 lira seviyeleri hedef konumunda. Satış için aceleci olmamak gerekli." İslam Memiş ardından, bitcoin değerlendirmeleri yaptı: "Enflasyon fiyatlaması yapmayan tek araç Bitcoin oldu. Bu tarafta baskılanma süreci devam ediyor. 30-35 bin dolar aralığındaki süreç devam edebilir. Yılın kalan yarısında 30-35 bin dolar aralığı takip edilmeli. Dolar endeksinin 100 seviyesinin altına sarkmasına rağmen dolar/TL kurunda düşüş görmedik. Yılın ikinci yarısında dolar/TL kurunda 25,50-27,70 lira atalığını takip edeceğim. Borsa tarafında kısa vadeli kâr satışı sonrası yükseliş trendinin devam edeceğini belirtmek isterim. Toparlayacak olursam yılın kalan yarısı için dolar karşısında her şeyin değerlenme sürecinde olacağını söyleyebilirim."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.