TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Isparta

İLKHABER-Gazetesi - Isparta haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Isparta haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

18 adet arazi kaçmaz fiyata satışa çıktı! Milli Emlak fiyatları ortalığı karıştırdı Haber

18 adet arazi kaçmaz fiyata satışa çıktı! Milli Emlak fiyatları ortalığı karıştırdı

Konya, Bursa ve Isparta illerinde bulunan 18 adet arazi satışı devreye girerken satış için gerekli olan bilgiler araştırılmaya başlandı. İller üzerinde yapılacak satışlar ihale üzerine gerçekleşirken tüm detaylar yayınlandı… Konya Çumra Milli Emlak Şefliği, Çumra ilçesinde yer alan 3 adet tarla vasıflı gayrimenkul için 25 Nisan 2024 tarihinde saat 09:00’da satış ihalesi gerçekleştirecek. Söz konusu gayrimenkullerin büyüklükleri 853 metrekare ile 2 bin 652 metrekare arasında değişiyor. Konya Çumra’daki arazilerin geçici teminat bedelleri 78 bin TL ile 1 milyon 272 bin 960 TL arasında değişiyor. Arazilerin fiyatları ise 260 bin TL’den başlıyor, 4 milyon 243 bin 200 TL’ye kadar yükseliyor. Bursa Mustafakemalpaşa Milli Emlak Şefliği de 13 adet arazinin satışını yapacak. Söz konusu araziler için satış ihalesi 25 Nisan’da saat 09:25’te düzenlenecek. Arazilerin büyüklükleri 634,98 metrekare ile 4 bin 897 metrekare arasında değişiyor. Bursa Mustafakemalpaşa’da yer alan arazilerin fiyatları ise 130 bin TL’den başlıyor, 1 milyon 470 bin TL’ye kadar yükseliyor. Isparta Keçiborlu Milli Emlak tarafından da  2 adet imarsız arazi satılıyor. Araziler için satış ihalesi 29 Nisan’da saat 10:00’da düzenlenecek. Isparta Keçiborlu’da yer alan arazilerin büyüklükleri 1.425 metrekare ile 20 bin 663 metrekare arasında değişiyor. Arazilerin geçici teminat bedelleri 24 bin 965 TL ile 362 bin TL olarak belirlendi. Fiyatlar ise 249 bin 650 TL ile 3 milyon 620 bin TL şeklinde açıklandı.

YSK, Isparta ve Çorum'da oyların yeniden sayılması taleplerini reddetti Haber

YSK, Isparta ve Çorum'da oyların yeniden sayılması taleplerini reddetti

31 Mart yerel seçimlerine dair süreç devam ediyor. Siyesi partilerin İl ve ilçe seçim kurullarına yaptıkları itirazlarının ardından Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) gelen itirazlar da kurul tarafından değerlendirilerek sonuca varılıyor. Bu çerçevede Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Uğurludağ İlçe Başkanlığı temsilcileri tarafından 7 bin 67 seçmenin oy kullandığı 35 sandık için ‘geçersiz kabul edilen 92 oyun yeniden sayılması’ istemiyle itirazda bulunmuştu. YSK’de yapılan kurul toplantısı sonucunda MHP’nin ‘oyların yeniden sayılması’ talebi reddedildi. Çorum Uğurludağ’da AK Partili Remzi İpek seçimi 13 oy farkla MHP’li Zeki İpek’in önünde kazanmıştı. Isparta’nın Aksu ilçesinde ise CHP tarafından mevcut Belediye Başkanı AK Partili Veli Kahraman ile CHP'li Mehmet Çetin arasında geçen seçimde, 1 oy ile seçimin galibi belirlendi. Resmi olmayan sonuçlara göre, seçimi kazanan Veli Kahraman oldu. Durum üzerine CHP ‘seçimin yeniden yapılması’ talebiyle itirazda bulundu. Yine YSK’de yapılan kurul toplantısı sonucunda CHP’nin itirazının reddedilmesi kararını verildi. Yayın yasağını delenlere suç duyurusu Ayrıca YSK seçim gününe ilişkin de bir karar aldı. YSK, seçim günü yayın yasağını delenler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. YSK yarın da gelen itirazları görüşmeye devam edecek.

Isparta'da otobüs şoförü yerde yatan köpeği otobüsle veterinere yetiştirdi Video Galeri

Isparta'da otobüs şoförü yerde yatan köpeği otobüsle veterinere yetiştirdi

Isparta’da yerde baygın şekilde yatan köpeği gören otobüs şoförü, otobüsüne aldığı köpeği veterinere yetiştirdi. O anlar otobüsün içerisinde bulunan güvenlik kamerasına yansıdı. Olay sonrası konuşan şoför Korkmaz, "Her canlı önemlidir. Veterinere yetiştirip canını kurtardığım için çok mutluyum” dedi. Olay, Isparta’da meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Isparta'da Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi'nde şoför olarak çalışan Mert Korkmaz, 48 numaralı KYK Erkek Öğrenci Yurdu seferini yaparken Süleyman Demirel Üniversitesi Doğu Yerleşkesi’ne geldiği esnada yerde baygın şekilde yatan köpek gördü. Son durakta yolcuları indiren Korkmaz, otobüsle tekrar köpeğin olduğu yere geldi. Köpeğin başında bekleyen öğrencilere veterinere götürmeyi teklif eden Korkmaz, öğrencilerle birlikte otobüse aldığı köpeği tedavisi için veteriner kliniğine götürdü. Olay anı otobüsün güvenlik kamerasına da anbean yansıdı. Güvenlik kamerasında, şoförün yolcuları bıraktıktan sonra köpeğin yattığı yere gelerek öğrencilere defalarca "Kucaklayın veterinere götürelim" dediği ve öğrencileri köpekle birlikte otobüse aldıktan sonra hiçbir durakta durmayarak veterinere yetiştirdiği anlar yer aldı. "Mutluyum" Yaşadığı olay sonrası mutluluğunu dile getiren Mert Korkmaz, "4 yıldır Isparta’da halk otobüsü şoförlüğü yapıyorum. 48 numaralı hatta çalıştığım esnada Süleyman Demirel Üniversitesi Doğu Kampüsü'nde, girişte köpeğin baygın vaziyette yattığını fark ettim. Yolcuları indirdikten sonra geri döndüm. Köpeğin başında olan öğrencilere 'Veterinere götürelim mi?' diye sordum. Öğrenciler hemen köpeği kucakladı, otobüsle veterinere götürdük. Yenişehir’de bulunan veterinere teslim ettik" dedi. Sonrasında köpeğin sağlık durumu hakkında bilgi aldığını söyleyen Korkmaz, “Veteriner telefon açtı bana. Köpeğin durumu iyiymiş, bunu duyunca mutlu oldum. Taburcu olmuş, bizim için her canlı önemlidir. Veterinere yetiştirip canını kurtardığım için çok mutluyum" şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.