TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#İstanbul

İLKHABER-Gazetesi - İstanbul haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İstanbul haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İstanbul merkezli operasyonda ele geçirilen silahlar sergilendi Haber

İstanbul merkezli operasyonda ele geçirilen silahlar sergilendi

Edinilen bilgiye göre, yasa dışı silah imalatı ve silah kaçakçılığı yapan suç ağlarına yönelik ‘Mahzen-28’ adı verilen operasyon, önceki hafta Perşembe günü İstanbul merkezli 11 ilde eş zamanlı olarak düzenlenmişti. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen ve 41 şüphelinin yakalandığı operasyonda soruşturma, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyordu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından duyurulan operasyona ilişkin ele geçirilen silah ve mühimmat emniyette sergilenirken, soruşturmaya ilişkin çarpıcı detaylara ulaşıldı. Polisin şehit olduğu saldırıda benzer marka silahlar çıkınca soruşturma derinleştirildi Kağıthane’de 25 Ağustos 2023 tarihinde uyuşturucu çetelerine karşı yapılan operasyonda saldırıya uğrayan polis memuru Hakan Telli, şehit düşmüştü. Menfur saldırının ardından seri operasyonlar düzenleyen İstanbul polisi, 39 şüpheliyi yakalarken, bu kişilere ait ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda silah ele geçirmişti. O tarihlerde ele geçirilen silahların izini süren İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesine bağlı birimler, bazı silahların yasal fabrikada yasadışı yollarla üretildiği istihbaratına ulaştı. İstanbul, Ankara ve Antalya’da bir firmaya ait atölyelerde üretildiği tespit edilen silahların çetelere ve yeraltı örgütlerine pazarlandığı ortaya çıkarıldı. Hakan Telli'nin şehit edilmesinde ele geçirilen söz konusu markaya ait silahın izi sürülerek devam edilen çalışmalar, polisi ‘Mahzeni-28’ operasyonuna kadar götürdü ve söz konusu silahlar ele geçirildi. Yasadışı silah ticareti deşifre edildi Yürütülen soruşturma çerçevesinde 3 uzun namlulu tüfek, 236 otomatik silah, 340 otomatik silah parçası, 251 silah üst gövdesi, 287 dipçik, 2 bin 572 namlu ve 110 şarjör, bin 17 tabanca, 190 tabanca üst sürgü takımı, 682 tabanca namlusu, 2 bin 5 tabanca gövdesi, 827 sürgüsü, 153 kabzası ve 435 tabanca seri aparatı, silah kalıpları, çeşitli çapta 5 bin mermi, suçtan elde edildiği değerlendirilen 200 bin lira para ile çok sayıda silah parçalarının ele geçirildiği operasyon, İstanbul, Ankara, Antalya, Düzce, Eskişehir, Kocaeli, Mersin, Sakarya, Samsun, Trabzon ve Yalova’da gerçekleştirilmişti. Emniyetteki tamamlanan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, yasadışı silah üretimi ve ticareti yapmak, çok miktarda silahı bütün ve parça halinde başka kişilere aktarmak ve çıkar amaçlı organize çeteler ile yasaklı madde tacirlerine silah temin etmekle suçlanıyor.

Sarıyer'de minibüs kazasında 5 yolcu hafif yaralandı Haber

Sarıyer'de minibüs kazasında 5 yolcu hafif yaralandı

Kaza, saat 11.00 sıralarında Sarıyer Huzur Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, öğle saatlerinde Seyrantepe-Topkapı seferini yapan 34 M 5401 plakalı minibüs, önünde aniden duran 34 TBZ 38 plakalı taksiye arkadan çarptı. Kaza sonucu minibüsün içerisindeki 5 yolcu hafif şekilde yaralandı. Kaza anı ise güvenlik kameralarına anbean yansıdı. Görüntülerde, yolda en önde seyreden beyaz bir otomobil aniden durup sola dönüyor. O esnada duran taksiye minibüs arkadan çarpıyor. Kazada 5 yolcu yaralandı Kazanın ardından ihbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralılara minibüsün içerisinde müdahale etti. Ardından da sedyeyle ambulansa konulan yaralılar hastaneye kaldırıldı. İki aracın sürücüsü de kazadan yara almadan kurtuldu. Kaza nedeniyle tek şerit trafiğe kapanırken, sürücüler ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. “Bir anda fren yapınca arkadaki yolcular öne doğru yattı Yolcu Hüseyin Karabey, “Dolmuş süratli geliyordu. Taksinin önündeki araç aniden durdu. Bir anda fren yapınca arkadaki yolcular öne doğru yattı. Ben de önde ayakta duruyordum. Kadın bağırdı ve ben bir tane çocuğu tuttum. Ondan sonra iki kişi yere yattı. Biz diğerlerini aşağıya indirdik. 3 yaralı vardı ama hafif yaralıydı” diye konuştu. Olayla ilgili konuşan Zübeyir Akay ise, “Taksinin önünde iki araç vardı. Bir araba da karşıdan çıktı. Öndekiler ani fren yapınca sürücü de arkadan vurdu. Şoförün pek fazla suçu yok. İki yaralı vardı ama diğerlerinde pek bir şey yoktu. Geçmiş olsun, üzücü bir olay” dedi.

Sultangazi'de unutulan yemek yangına yol açtı Haber

Sultangazi'de unutulan yemek yangına yol açtı

Yangın, dün saat 18.30 sıralarında Sultangazi Uğur Mumcu Mahallesi 2286 sokak üzerinde meydana gelen yangın korku dolu anlara neden oldu. Edinilen bilgiye göre sokak üzerinde bulunan 5 katlı binanın giriş katındaki dairede unutulan yemek nedeniyle dumanlar üst katlara çıktı. Dumanları fark eden bina sakinleri durumu polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Yoğun duman nedeniyle bazı vatandaşlar üst katlarda mahsur kaldı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahalede bulundu. Duman nedeniyle üst katlarda mahsur kalan 1’i bebek 3 kişi itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı. Mahsur kalan vatandaşların kurtarıldığı o anlar ise kameraya yansıdı. Görüntülerde ev sahibi kadının komşuları tarafından teselli edilmeye çalışıldığı ve 1’i bebek 3 kişinin itfaiye ekipleri tarafından merdiven yardımı ile tahliye edildikleri görülüyor. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonrası yangın kontrol altına alınırken, yangın sonrası ekipler duman tahliye çalışması yaptı. Yapılan çalışmaların ardından yangın tamamen söndürüldü. Yangında can kaybı ve yaralanma olmazken, yangın sonrası dairede maddi hasar meydana geldi. Yangını gören Onur Atıcı, "Mahalledeki komşumuz ocakta yemek unutmuş ve yemekten dolayı yoğun bir duman vardı. İtfaiye ekipleri geldiler ve yemeğin bulunduğu ocağın ateşini söndürdüler ve dumanı dışarıyı tahliye ettiler. Üst katta bulunanların dumandan etkilenmemeleri için itfaiye ekipleri merdiven yardımı ile üst katlardaki çocuklar ve ufak bebek vardı onları kurtardılar herhangi bir sıkıntı yok" ifadelerini kullandı. Ocakta unutulan yemek nedeniyle 5 katlı binada mahsur kalan vatandaşların itfaiye ekipleri tarafından tahliye edildikleri anlar ise kameraya yansıdı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.