TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#İtalya

İLKHABER-Gazetesi - İtalya haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İtalya haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Venedik, günübirlik turist akınına karşı giriş ücreti uygulamasına başlıyor Haber

Venedik, günübirlik turist akınına karşı giriş ücreti uygulamasına başlıyor

İtalya'nın tarihi ve kanallarıyla ünlü şehri Venedik, turist akınına karşı önlem alıyor. Venedik Belediye Başkanı Luigi Brugnaro'nun açıklamasına göre, 25 Nisan'dan itibaren günübirlik ziyaretçilerden giriş ücreti alınmaya başlanacak. Venedik Belediye Meclisi'nin Eylül 2023'te aldığı karar doğrultusunda uygulamaya geçileceği belirtiliyor. Brugnaro, uygulamanın deneme sürecinin başlayacağını ve amacının şehrin aşırı turist yoğunluğunu azaltmak olduğunu vurguladı. Ancak, uygulamanın şehrin kapatılması anlamına gelmediğini ifade etti. Venedik'in tarihi merkezinin korunması gerektiğini vurgulayan Brugnaro, uygulamanın 25 Nisan'da 08.30-16.00 saatlerinde başlayacağını duyurdu. Brugnaro, uygulamanın para kazanmak için değil, şehri korumak amacıyla yapıldığını belirtti. Kontrolün sağlanması için turnikelerin kullanılmayacağını ancak belirli noktalarda kontrollerin yapılacağını dile getiren Brugnaro, uygulamanın detaylarını basınla paylaştı. VENEDİK BELEDİYE BAŞKANI BRUGNARO: GİRİŞLERDE HERHANGİ BİR KISITLAMA YOK Venedik Belediye Başkanı Brugnaro, şehre yönelik alınacak giriş ücretinin serbest dolaşımı ve seyahat özgürlüğünü sınırlamayacağını belirtti. Brugnaro, "Venedik'e girişlerde herhangi bir kısıtlama yoktur. Belediyenin internet sitesinde yer alan ve mümkünse daha az günlük misafir ağırlamaya çalıştığımız günler olarak belirtilen günler haricinde herhangi bir sınırlama yoktur" açıklamasını yaptı. Günübirlik ziyaretçilerden alınacak ücretin önemine değinen Brugnaro, "Venedik'e günlük gelenler, konaklamayanlar, yani sabah gelip akşam gidenler bir katkı payı ödemek durumundalar. Kişi başı katkı payı ücreti bu yıl 5 avrodur. 14 yaşına kadar olan çocuklar bundan muaftır. Ayrıca Venedik veya Mestre'de, yani Venedik Belediyesi sınırları dahilinde otellerde konaklayanlar da hiçbir ücret ödemeyecek" şeklinde konuştu.

İtalya’ya gitmeye çalışan 270 göçmen  yakalandı Video Galeri

İtalya’ya gitmeye çalışan 270 göçmen yakalandı

Türkiye’nin farklı illerinden İtalya’ya gitmek için Manavgat’a gelen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Afganistan, İran, Irak ve Filistinli 270 göçmen, Jandarma ve Sahil Güvenlik ekiplerinin operasyonuyla Manavgat Irmağı'nda tekneye binerken ve saklandıkları ormanlık alanda yakalandı. Göçmenleri İtalya’ya götürecek olan teknede organizatör oldukları değerlendirilen 4 kişi yakalanırken, mültecilerin organizatör ile kişi başı 7 bin dolar ile 10 bin euro arasında değişen paralara anlaştığı öğrenildi. Mülteciler arasında bulunan aynı zamanda Türk vatandaşı da olan Afganistanlı İnşaat Mühendisi Nesar Ahmad Ahmadı, aynı organizatörün daha önce amcasının oğlunu götürdüğünü, organizatörle amcasının oğlu aracılığıyla irtibat kurduğunu söyledi. İhbarı değerlendiren Antalya İl Jandarma Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü, Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı ekipler İtalya’ya gitmek üzere Türkiye’nin değişik yerlerinden Manavgat’a gelen 100 Irak, 90 Afganistan, 70 İran ve 10 Filistinli Titreyengöl mevkiinden Manavgat Irmağı'ndaki tekneye binerken yakalandı. Göçmenlerin bir kısmının tekneye bindiği belirlenirken, bölgedeki ormanlık alanlara kaçan göçmenler jandarma ekipleri tarafından saklandıkları yerlerde yakalandı. Göçmenlerin bazılarının kovalamaca sonucunda yakalandığı belirlenirken, Titreyengöl’de bulunan Jandarma noktasında toplandı. Göçmenler buradan otobüslerle jandarma eşliğinde Sarılar’da bulunan spor salonuna götürüldü. Birçoğunda pasaport, uçak bileti ve Türk kimliği de bulunan göçmenlerin, işlemlerinin ardından Antalya Göç İdaresi Müdürlüğü’ne götürülerek teslim edileceği bildirildi. İtalya’ya gitmek üzereyken yakalananlar arasında bulunan Afganistanlı Nesar Ahmad Ahmadı’nın inşaat mühendisi olduğu, aynı zamanda Türk vatandaşı olduğu belirlendi. Eşiyle birlikte İtalya’ya oradan da Almanya’ya gitmek üzere anlaştığını belirten Nesar Ahmad Ahmadı, “Amcamın oğlu daha önce aynı kişiler tarafından İtalya’ya götürüldü. Şu an Almanya’da çalışıyor. Ben bizi götürecek olanlarla amcamın oğlu aracılığıyla görüştüm. 7 bin 200 euro karşılığında anlaştık. Param yetmediği için Almanya’daki amca oğlundan borç aldım” dedi.

İbrahim Atalı Lisesi, İtalya’da Türk kültürünü tanıttı Haber

İbrahim Atalı Lisesi, İtalya’da Türk kültürünü tanıttı

Çukurova İbrahim Atalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 22-28 Ekim 2023 tarihleri arasında ERASMUS + Projesi kapsamında İtalya Palermo Şehri Cefalü Beldesine Öğrenme/Öğretme/Eğitim Faaliyetlerinde bulundu. Projeye Ahmet Güney ve Emrullah Oruç adlı öğretmenler ile öğrencilerden Mehmet Arda Yurtsever, Efe Lal katıldı. İbrahim Atalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Şahin Albayrak, “Ulusötesi bir projede yer almakla öncelikle ülkemizi tanıtma fırsatını da yakaladık. Bu proje sadece dijital eğitimi kapsamamaktadır. Aynı zamanda çok kültürlü bir projedir. Farklı kültürlerin birbirlerini tanıması, anlaması ve iletişim kurması çok önemlidir. Projenin içeriği ve uygulaması eğitim ve öğretimi ileri sevilere taşıyacaktır. Bundan dolayı öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Okulumuzda ulusal ve ulusötesi projelere yazmaya devam edeceğiz. İbrahim Atalı Mesleki ve Teknik Lisesini uluslararası seviyelere çıkarmaya çalışacağız” dedi. Proje sorumlusu Ahmet Güney yurda dönüş sonrası yaptığı açıklamada, “Dijital macera (Digital adventure) başlıklı Erasmus projesinde Portekiz, Türkiye ve İtalya bulunmaktadır. Dijital macera adlı pandemi sürecinde ortaya çıkan uzaktan eğitimle ilgili ve ortak sorunlarımızı çözmeye çalıştık. Yeni farklı yazılım programları kullandık. Özel durumlarda eğitim amaçlı bu programların kullanılmasına karar verdik. Ayrıca proje kapsamında öğretmen ve öğrencilerin dijital yeterlilikleri, sosyal ve bilgideki gelişimleri, yabancı dille iletişim kurma yetenekleri, özgüven gelişimleri, farklı kültürleri tanıma ve anlamaları sağlanmıştır” dedi. Güney, Ulusötesi bir proje yazmak ve öğrenci ve öğretmenleri Avrupa’ ya taşımak, onlarla eğitim öğretim yapmanın gurur verici bir durum olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Türk kültürünü Avrupa’ da tanıtmak, ön yargıları kırmak projenin önüne geçmiştir. Projemizin katma değeri öğrenci ve öğretmelerde çok fazla olmuştur. Özellikle yabancı dille iletişimin çok önemli olarak önümüze gelmiştir. Yaşayarak öğrenme en kalıcı eğitim ve öğretim şeklidir. Bu projeye katılan öğretmen ve öğrencilerin gönüllerine bir imza attığımız için ayrıca mutluyum. Proje ekip işidir projeye destek veren ve önümüzü açan bizleri motive eden ve heveslendiren okul müdürümüze, Proje ekibimize, öğrencilerimize ve gönüllü yardım eden öğretmen arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.”

İbrahim Atalı Lisesi, İtalya’da Türk kültürünü tanıttı Haber

İbrahim Atalı Lisesi, İtalya’da Türk kültürünü tanıttı

ADANA(İLKHABER)- Projeye Ahmet Güney ve Emrullah Oruç adlı öğretmenler ile öğrencilerden Mehmet Arda Yurtsever, Efe Lal katıldı. İbrahim Atalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Şahin Albayrak, “Ulusötesi bir projede yer almakla öncelikle ülkemizi tanıtma fırsatını da yakaladık. Bu proje sadece dijital eğitimi kapsamamaktadır. Aynı zamanda çok kültürlü bir projedir. Farklı kültürlerin birbirlerini tanıması, anlaması ve iletişim kurması çok önemlidir. Projenin içeriği ve uygulaması eğitim ve öğretimi ileri sevilere taşıyacaktır. Bundan dolayı öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Okulumuzda ulusal ve ulusötesi projelere yazmaya devam edeceğiz. İbrahim Atalı Mesleki ve Teknik Lisesini uluslararası seviyelere çıkarmaya çalışacağız” dedi. Proje sorumlusu Ahmet Güney yurda dönüş sonrası yaptığı açıklamada, “Dijital macera (Digital adventure) başlıklı Erasmus projesinde Portekiz, Türkiye ve İtalya bulunmaktadır. Dijital macera adlı pandemi sürecinde ortaya çıkan uzaktan eğitimle ilgili ve ortak sorunlarımızı çözmeye çalıştık. Yeni farklı yazılım programları kullandık. Özel durumlarda eğitim amaçlı bu programların kullanılmasına karar verdik. Ayrıca proje kapsamında öğretmen ve öğrencilerin dijital yeterlilikleri, sosyal ve bilgideki gelişimleri, yabancı dille iletişim kurma yetenekleri, özgüven gelişimleri, farklı kültürleri tanıma ve anlamaları sağlanmıştır” dedi. Güney, Ulusötesi bir proje yazmak ve öğrenci ve öğretmenleri Avrupa’ ya taşımak, onlarla eğitim öğretim yapmanın gurur verici bir durum olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Türk kültürünü Avrupa’ da tanıtmak, ön yargıları kırmak projenin önüne geçmiştir. Projemizin katma değeri öğrenci ve öğretmelerde çok fazla olmuştur. Özellikle yabancı dille iletişimin çok önemli olarak önümüze gelmiştir. Yaşayarak öğrenme en kalıcı eğitim ve öğretim şeklidir. Bu projeye katılan öğretmen ve öğrencilerin gönüllerine bir imza attığımız için ayrıca mutluyum. Proje ekip işidir projeye destek veren ve önümüzü açan bizleri motive eden ve heveslendiren okul müdürümüze, Proje ekibimize, öğrencilerimize ve gönüllü yardım eden öğretmen arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.