TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#İzmir

İLKHABER-Gazetesi - İzmir haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İzmir haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Maraton İzmir'de geri sayım başladı Haber

Maraton İzmir'de geri sayım başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesinin bu yıl beşincisini düzenlediği Maraton İzmir'e 21 Nisan Pazar günü start veriliyor. Dev organizasyonda, Teknik Direktör Ersun Yanal ile Okyanus Yedilisi'nde dört kanalı yüzerek geçmeyi başaran ilk ve tek Türk kadını Bengisu Avcı da yerlerini alacak. Sidrex Koşu Takımı ve Bengisu Avcı, Sağlıkta Kalite Derneği'nin (SAĞKAL) İzmir Eczacı Odası ile birlikte düzenlediği “Hayat Kurtaran Bileklikler” kampanyası için koşacak. 600 sporcu mücadele edecek Dünya Atletizm Federasyonu tarafından Road Race Label (Uluslararası Yol Koşusu Sertifikası) verilen Türkiye'nin en hızlı maratonu, saat 08.00'de Şair Eşref Bulvarı'ndaki eski İZFAŞ Genel Müdürlüğü binasının önünden başlayacak. Atletler, 42 kilometrelik yarışta Alsancak üzerinden Karşıyaka'ya ulaşacak ve Bostanlı İskelesi'ne gelmeden dönecek. Aynı parkurdan bu kez Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinden İnciraltı'na varacak sporcular, Marina İzmir'den dönerek başlangıç noktasında yarışı tamamlayacak. Yarışta 38 farklı ülkeden toplam 600 sporcu mücadele edecek. Maraton İzmir kapsamındaki 10 kilometrelik yarışın startı da aynı gün ve aynı noktadan saat 07.00'de verilecek. Atletler, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerindeki Köprü Tramvay durağından dönerek, Fuar Kültürpark eski İZFAŞ binası karşı şeridinde yarışı tamamlayacak. 10 kilometrede 5 bin atlet start alacak. Kitler, Kültürpark içerisindeki kapalı tenis kortundan alınacak Toplam 5 bin 600 sporcu ile koşulacak maratona katılacaklar kitlerini, 18-19-30 Nisan tarihlerinde Kültürpark içerisindeki kapalı tenis kortundan teslim alabilecek. Sponsor ve spor firmaları ile oluşturulan etkinlik alanında kurulacak çeşitli stantlar ile firma etkileşimleri sağlanacak, spor aktiviteleri ve söyleşiler ile spor dolu üç gün geçirilecek. Öte yandan 2021 yılında 2:09:35'lik derece ile Tsegaye Getachew Türkiye rekorunu kırdı ve Maratonİzmir, Türkiye'de koşulan en hızlı parkur unvanını aldı. Maratonİzmir bu rekor ile 2021 yılı World Atlethics Dünya Sıralaması'na 20. sırada girdi. 2022'de ise 2:09:27'lik müthiş bir derece ile Kenyalı ünlü atlet Lanny Rutto rekoru daha da geliştirmeyi başardı.

Yarından sonra P indirimli olacak! Herkes bu fırsattan yararlanmak isteyecek Haber

Yarından sonra P indirimli olacak! Herkes bu fırsattan yararlanmak isteyecek

İZMİR-MİDİLLİ SEFERLERİ: BAYRAM HEYECANI 12 NİSAN’DA BAŞLIYOR! İzmir’den Midilli’ye yapılacak seferlerle ilgili heyecan verici gelişmeler var! Bayram tatili dolayısıyla düzenlenen İzmir-Midilli seferlerinin bir sonraki ayağı, 12 Nisan’da gerçekleşecek. Yüksek hızlı yolcu gemisi İhsan Alyanak ile başlayan ilk sefer, Alsancak Limanı’ndan 220 yolcuyla hareket etti ve Perşembe günü geri dönecek. Bayramın ikinci seferi ise 12 Nisan’da yeniden başlayacak. Bilet fiyatları da seyahatseverler için duyuruldu. Özellikle gençlere yönelik yapılan duyuruda, biletlerde yüzde 50 indirim uygulanacağı bildirildi. Ramazan Bayramı’na özel olarak düzenlenen seferlerde, hafta sonu için geçerli fiyat tarifesi de açıklandı. Cumartesi ve Pazar günleri için belirlenen tarifelerde, farklı yaş gruplarına özel indirimler mevcut. İzmir-Midilli seferlerine katılmak isteyenler, biletlerini çeşitli kanallardan temin edebilirler. Biletler online olarak veya İzmir Limanı’nda bulunan İZDENİZ bilet satış ofisinden ve yetkili acentelerden temin edilebilir. Bisikletiyle seyahat etmek isteyenlerin rezervasyon sırasında bilgi vermesi gerekiyor. Yolcular, İhsan Alyanak ve Prof. Dr. Aziz Sancar yolcu gemilerinde bisikletleriyle seyahat edebilecekler. Seyahat edecek yolcuların, kapı vizesi almak için İZDENİZ Satış Ofisi’nden randevu almaları gerekiyor. Kapı vizesi başvurusu yapacak olanların, gerekli evrakları Midilli’ye geçiş tarihinden en geç 5 gün önce İZDENİZ Satış Ofisi’ne iletmeleri isteniyor. Bu prosedürün eksiksiz bir şekilde tamamlanması gerekiyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.