#Jandarma Ve Sahil Güvenlik Akademisi

İLKHABER-Gazetesi - Jandarma Ve Sahil Güvenlik Akademisi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Jandarma Ve Sahil Güvenlik Akademisi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Osmaniye’de lise öğrencilerine Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi tanıtıldı Haber

Osmaniye’de lise öğrencilerine Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi tanıtıldı

Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde düzenlenen etkinlikte, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'nin (JSGA) tanıtımı amacıyla öğrencilerle bir araya gelindi. Devlet Bahçeli Fen Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen program, "JSGA'dan 81 İl'e - Geleceğin İzinde" temasıyla yapıldı. JSGA Dekan Yardımcısı Jandarma Kıdemli Albay Doç. Dr. Erdem Özgür ve beraberindeki heyet, lise düzeyindeki gençlere akademinin yapısı ve vizyonu hakkında kapsamlı bilgiler sundu. GELECEĞİN JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK PERSONELİNE KARİYER REHBERİ Tanıtım faaliyetleri kapsamında uzman heyet tarafından yapılan sunumlarda, akademi bünyesinde verilen akademik ve askeri eğitimlerin içeriği detaylandırıldı. Öğrencilerin en çok merak ettiği konuların başında gelen öğrenci alım şartları, başvuru süreçleri ve mezuniyet sonrası kariyer planlaması başlıklarında bilgilendirme yapıldı. Etkinlik alanında sergilenen belge ve görsellerle de akademinin tarihsel gelişimi ve modern eğitim imkanları gözler önüne serildi. OSMANİYE İL JANDARMA KOMUTANLIĞI EKİPMANLARI SERGİLEDİ Konferans salonundaki sunumların yanı sıra okul bahçesinde de dinamik bir tanıtım alanı oluşturuldu. Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından kurulan stantlarda, teşkilatın envanterinde bulunan teknik araç ve operasyonel ekipmanlar tanıtıldı. Öğrenciler, jandarma personelinden teşkilatın yürüttüğü görevler, çalışma sahaları ve operasyonel kapasitesi hakkında doğrudan bilgi alma fırsatı bulurken araçları da yakından inceledi.

Bakan Yerlikaya: “Türkiye Yüzyılı’nı huzurun yüzyılı yapacağız” Haber

Bakan Yerlikaya: “Türkiye Yüzyılı’nı huzurun yüzyılı yapacağız”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "İçişleri Bakanlığı olarak, 675 bin personelimizle, Türkiye Yüzyılı'nı 'Huzurun Yüzyılı' yapmak hedefinde bize durmak yok, yorulmak yok." dedi.Bakan Yerlikaya, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Stadyumu'nda düzenlenen Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Mezuniyet Töreni'nde konuştu.Konuşmasında 881 subay ve 4 bin 130 astsubay olmak üzere, 5 bin 11 kişinin, üzerlerinde taşıdıkları şanlı üniformalarıyla, mezuniyet onurunu yaşadığını belirten Yerlikaya, eğitimini başarıyla tamamlayanları tebrik etti. Dün Ahlat'ta bulunduklarını anımsatan Yerlikaya, Malazgirt Zaferi'nin önemine değindi. Yerlikaya, Sultan Alparslan'ın "Size öyle bir vatan bırakıyorum ki, kıyamete kadar sizin olacak" diyerek emanet ettiği toprakların, kardeşliğin ve birliğin sarsılmaz temeli olduğunu vurguladı. 30 Ağustos'un ise milletin kenetlendiği ve kahraman ordunun düşmanı dize getirdiği bir destan olduğuna işaret eden Yerlikaya, bu zaferin şehit kanlarıyla sulanmış vatana göz dikenlere verilmiş tarihi bir cevap olduğunu aktardı. Yerlikaya, milletin bağımsızlığını ve milli birliğini sonsuza dek koruyacağını ifade ederek, "Terörsüz Türkiye hedefi, Malazgirt'te, Çanakkale'de, Dumlupınar'da omuz omuza çarpışan koca yüreklerin aynı şehitliklerde yan yana yatan ana kuzularının, Diyarbakırlı Yusuflar'ın, Şırnaklı Mehmetler'in, Çankırılı Mustafalar'ın, Edirneli Hasanlar'ın duasıdır, niyazıdır, mirasıdır." dedi. "Aydınlatma oranlarını rekor düzeyde artırdık" Konuşmasında asayişe ilişkin verilere de değinen Yerlikaya, "Son 2 yılda, asayişte, kişilere ve mal varlığına karşı işlenen suçlarda, olay sayılarını toplam, 178 bin 624 azalttık. Aydınlatma oranlarını rekor düzeyde artırdık." ifadelerini kullandı. Yerlikaya, trafik güvenliği konusunda da "Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Eylem Planı" çerçevesinde trafik kültürünün yerleşmesi için de kararlılıkla çalıştıklarını söyledi.Türkiye Yüzyılı'na ilişkin hedefleri olduğunu dile getiren Yerlikaya,"İçişleri Bakanlığı olarak, 675 bin personelimizle, Türkiye Yüzyılı'nı 'Huzurun Yüzyılı' yapmak hedefinde bize durmak yok, yorulmak yok." diye konuştu.Yerlikaya, mezunlara seslenerek, ettikleri yeminin "vatan uğruna serden geçmeye ant içmek" olduğunu ifade ederek, görevlerini adalet, vicdan ve hukuk ölçüleriyle yerine getireceklerine olan inancını dile getirdi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.