TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

# Kaçakçılık

İLKHABER-Gazetesi - Kaçakçılık haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kaçakçılık haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Gümrük Muhafaza ekipleri yaklaşık 142 milyon TL değerinde kaçakçılık girişimini engelledi Haber

Gümrük Muhafaza ekipleri yaklaşık 142 milyon TL değerinde kaçakçılık girişimini engelledi

Ticaret Bakanlığına bağlı Gümrük Muhafaza ekipleri, son günlerde İstanbul, İzmir, Van ve Artvin illerinde gerçekleştirdikleri kaçakçılık operasyonlarıyla önemli bir başarı elde etti. Yapılan açıklamalara göre, operasyonlar neticesinde çeşitli illerde farklı türlerde kaçak eşyalar ele geçirildi. OPERASYONLARDA ELE GEÇİRİLEN KAÇAK EŞYALAR İstanbul Pendik Limanı'nda yaklaşık 85 kilogram ağırlığında eroin cinsi uyuşturucu madde, İstanbul Havalimanı'nda esrar ve kokain başta olmak üzere yaklaşık 36 kilogram uyuşturucu madde, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda toplam 8 kalemde 562 adet farklı marka ve modelde elektronik sigara tütünü, şapka, ayakkabı, parfüm, oyun konsolu, projektör, gıda takviyesi, hayvan tarağı gibi eşyalar, Kapıköy Gümrük Kapısı'nda 82 adet ve yaklaşık 900 bin Türk lirası değerinde kaçak cep telefonu, Sarp Gümrük Kapısı'nda tesbih, eski kemer tokaları, kemer tokalarının üzerine işlenmiş madeni paralar, kaşıklar ve çeşitli eşyalar olmak üzere yaklaşık 1,1 milyon Türk lirası değerinde kaçak ticari eşya. MİLYONLARCA LİRA DEĞERİNDE KAÇAKÇILIK GİRİŞİMİ ENGELLENDİ Gümrük Muhafaza ekiplerinin son iki haftada gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda, ülke genelinde toplamda yaklaşık 142 milyon Türk lirası değerinde kaçakçılık girişimi engellenmiş oldu. Operasyonlar kapsamında ele geçirilen eşyalara el konularak ilgili mercilere teslim edilirken, soruşturmaların ilgili Başsavcılıklar nezdinde devam ettiği belirtildi.

Gümrük Operasyonunda Yakalanan Gümüş Külçeler: Romanya'dan Kaçak Yollarla Türkiye'ye Giriş Haber

Gümrük Operasyonunda Yakalanan Gümüş Külçeler: Romanya'dan Kaçak Yollarla Türkiye'ye Giriş

Edirne Kapıkule sınır kapısında gerçekleştirilen gümrük kontrolünde, Bulgaristan'dan Türkiye'ye giriş yapmak isteyen bir otobüste yapılan aramada şaşırtıcı bir keşif yapıldı. Bir Romanya vatandaşının taşıdığı ve cep telefonu şeklinde şekillendirilmiş gümüş külçeler, kaçakçılık girişimi olarak tespit edildi. Bu olay, uluslararası gümrük birimlerinin sıkı denetimlerinin kaçakçılık faaliyetlerine karşı ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Cep Telefonu Şeklinde Gizlenmiş 14 Kiloluk Hazine Bulgaristan üzerinden Türkiye'ye seyahat eden bir otobüs, Edirne Kapıkule sınır kapısının karşı tarafındaki Kaptan Andreevo gümrük kapısında yetkililer tarafından kontrol edildi. Kontrol sırasında, otobüsteki bir yolcunun üzerinde, toplam ağırlığı 14 kilo 252 gram olan dört adet gümüş külçe bulundu. Bu külçelerin cep telefonu şeklinde yapıldığı ve kaçak yollardan getirildiği tespit edildi. Yolcunun Romanya vatandaşı olduğu belirtildi. Gümüş külçelere el konulurken, Romanya vatandaşı yolcuya Gümrük Kanunu uyarınca işlem yapıldı. Kaçak yollarla kıymetli maden getirme girişimleriyle mücadele kapsamında yapılan bu operasyon, gümrük yetkilileri tarafından titizlikle yürütüldü. Bu olayın, ülke sınırlarında yasa dışı ticaret ve kaçakçılığa karşı yapılan denetimlerin önemini bir kez daha vurguladığı belirtildi.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kentteki asayiş ve güvenlik çalışmalarını anlattı Haber

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kentteki asayiş ve güvenlik çalışmalarını anlattı

Valilikten yapılan açıklamaya göre Pehlivan, Valilikte düzenlenen toplantıda, Ocak ve Şubat'ta 11 bin 730 asayiş olayının yaşandığını ifade etti.Asayiş olaylarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 azaldığını anlatan Pehlivan, gözaltına alınan şüphelilerden 755'inin tutuklandığı bilgisini verdi. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kaçakçılık, organize suçlar, uyuşturucu, terör ve siber suçlarla mücadelede gerçekleştirilen çalışmaları anlattı. Terör örgütlerine yönelik ocak ve şubatta 73 operasyonun düzenlendiğini belirten Pehlivan, şunları kaydetti: "Operasyonlarda yakalanan 104 şüpheliden 37'si tutuklanmış olup operasyon sayılarında 3,5 kat artış, tutuklama oranından ise yüzde 164 artış yaşanmıştır. Adı ne olursa olsun terörle mücadele konusunda birimlerimizin bu konudaki operasyonları ve istihbarat çalışmaları etkin bir şekilde devam etmektedir. Özellikle bu örgütlerin vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği ile huzurunu tehdit etmesine müsaade edilmemiştir ve edilmeyecektir." Pehlivan, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığının Akdeniz'de huzur ve güvenliğin sağlanması konusunda önemli çalışmalar yaptığını sözlerine ekledi. Toplantıya, Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy ve Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek katıldı.

Elazığ'da suç örgütüne operasyon: 20 kişi tutuklandı Haber

Elazığ'da suç örgütüne operasyon: 20 kişi tutuklandı

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından elebaşılığını cezaevinde bulunan Ömer Faruk Bulut’un yaptığı suç örgütüne yönelik yapılan çalışmalarda, şüphelilerin ‘Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Yağma Ve Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması, Kasten Yaralama Ve Mala Zarar Verme, Tehdit Ve Hakaret" eylemlerini gerçekleştirdikleri, "6136 Sayılı Kanun’a muhalefet ve uyuşturucu madde imal ve ticareti’ suçlarına karıştığı tespit edildi. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından haksız kazanç elde etmek için ateşli silah kullanmak suretiyle ilde nüfuz oluşturma eğilimindeki örgüt yöneticisi ve üyelerine yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 35 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Teknik ve fiziki takip süresince ve operasyon tarihinde 11 adet ruhsatsız tabanca, 13 adet şarjör ve tabancalara ait 67 adet fişek, 8 adet ruhsatsız pompalı tüfek ve tüfeklere ait 28 adet kartuş,çok sayıda yasaklı madde ve1 adet hassas terazi ele geçirildi. Ayrıca örgütün talimatına istinaden çok sayıda eylem hazırlığının önlendiği bildirildi. Dün İl Emniyet Müdürlüğünde ifadeleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen 35 şüpheliden 20’si tutuklanırken 10 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.