TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#kaldırım

İLKHABER-Gazetesi - kaldırım haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, kaldırım haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Şişli’de kaldırım çöktü, 5 metre derinliğindeki çukura bir kadın düştü Haber

Şişli’de kaldırım çöktü, 5 metre derinliğindeki çukura bir kadın düştü

Edinilen bilgiye göre, Şişli Harman Sokak’ta saat 12.30 sıralarında meydana geldi. Gülcan Nazşen isimli kadın yürüdüğü sırada kaldırım bilinmeyen bir nedenle bir anda çöktü. 36 yaşındaki kadın çökme sonucu oluşan yaklaşık 5 metre derinliğindeki çukura düştü. Olay yerine ihbar üzerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, kadını çukurdan çıkardı. Kadın hafif yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ekipleri yolun çökme ihtimali üzerine bölgede önlem aldı. Çökme riski bulunan yoldaki araçlar kaldırıldı İtfaiye ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı yolda çökmeler devam etti, kaldırım taşları ve bir reklam panosu göçüğe devrildi. Park halindeki araçlar da ekiplerin müdahalesi ve çekici yardımıyla olay yerinden tek tek kaldırıldı. Olay anına tanık olan Yusuf Albayrak, "Burada 3 kişi yemeğe gidiyordu. Önde bir bayan vardı, arkada da iki kişi vardı. Tam o anda yol çöktü. Çökünce bayan içine düştü. Yaralı olarak ambulansla hastaneye kaldırdılar. Durumu iyiydi. Önce itfaiyeyi aradık, bayanı içerden çıkardılar. İki araç da kılpayı kurtuldu. Onu da itfaiye ekipleri kurtardı. Şu anda yolun altı boş. Çökme riski var, çalışmalarla sanırım giderilecek’’ dedi. Oluşan çukur havadan görüntülendi Öte yandan, çökme sonrası meydana gelen çukur dron ile görüntülenirken belediye ekiplerinin çalışması sürüyor.

Vatandaşların kaldırım talebi Haber

Vatandaşların kaldırım talebi

Bayram BULUT Özel Haber ADANA (İLKHABER)-Akçatekir Mahallesi’nde yayaların yoğun olarak kullandıkları yolda kaldırım olmaması kazalara davetiye çıkartıyor. Kentin birçok yerinde kaldırım problemi yaşanıyor. Kaldırımların dar olması ya da işgal altında olması yayalar için sıkıtılar oluştururken, son olarak ise bir kaldırım şikayeti ise Akçatekir Mahallesi’nden geldi. Adana Pozantı İlçesi Akçatekir Mahallesi’nde bulunan Ankara Yolu Toros Caddesi Yeni Köy Bürücek Yol ayrımında kaldırım sorununun olduğu öğrenildi. Özellikle mahalleye yaz aylarında yaylacıların gitmesiyle adeta nüfus patlaması yaşıyor. Yayaların  yoğun olarak kullandıkları yolda ise kaldırım bulunmuyor. Yayalar ise yol kenarından yürümek zorunda kalıyor.  Yolun virajlı olması  ve sürücülerin virajlı yolda yayaları fark etmemesi  ise kazalara davetiye çıkarıyor.  Yaşanan kaldırım sorunu nedeniyle can güvenliği tehlikeye giren vatandaşlar, yol kenarlarına kaldırım yapılmasını talep ediyor. Akçatekir Mahallesi sakinlerinden Mustafa Polat Gazetemize yaşanan durumu anlattı. Ankara Yolu Toros Caddesi Yeni Köy Bürücek Yol ayrımında kaldırım olmadığını ve insanların bu alandan çoluk çocuklarıyla birlikte markete, fırına ve benzeri yerlere gittiklerini söyledi. Yoldan geçen araçların kendilerine çarpmamaları için büyük gayret gösterdiklerini dile getiren Polat, “Demir bariyerlere yapışarak gidiyoruz. Yoksa bir araba gelip bize çarpabilir” dedi. Bu alana kaldırım yapılması gerektiğini anlatan Polat, “İnsanların yoğun kullandıkları bir yol burası. Araçlarla kullananlar var,  yaya olarak da kullananlar var. Yol yapılmış ama kaldırımı yok. Bu alana acilen kaldırım yapılmasını talep ediyoruz. Yoksa Allah korusun birine araba çarpabilir. Belediye ile görüşülmüş bu yolun karayollarına ait olduğu söylenmiş. Bu nedenle bir şey yapılamazmış. Buradan Hem Pozantı Belediyesi’ne, Hem karayollarına seslenmek istiyorum. Bu yol kime aitse lütfen bir kaldırım yapın. İnsanlar arabaların altında ezilme tehlikesi geçiriyor” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.