#Karadağ Bıçaklama Olayı

İLKHABER-Gazetesi - Karadağ Bıçaklama Olayı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Karadağ Bıçaklama Olayı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Karadağ’da tutuklanan iki Türk vatandaşı suçsuz bulundu Haber

Karadağ’da tutuklanan iki Türk vatandaşı suçsuz bulundu

Karadağ’ın başkenti Podgoritsa’da bıçaklama olayıyla ilgili olarak gözaltına alınan iki Türk vatandaşı, yapılan incelemelerin ardından suçsuz bulundu. Podgoritsa Yüksek Mahkemesi, güvenlik kameraları ve tanık ifadeleri doğrultusunda Y.G. ve N.D. isimli kişilerin olayla hiçbir ilgilerinin olmadığını belirleyerek tutuklama kararını kaldırdı. Mahkeme tarafından yapılan açıklamada, sanıkların “öldürmeye teşebbüs” suçlamasıyla gözaltına alındıkları ancak yapılan araştırmalar sonucunda olay yerinde bulunmadıklarının kesinleştiği bildirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Sanıkların savunmalarının doğru olduğu, olay sırasında konutlarında bulundukları ve haklarında makul şüphe kalmadığı belirlenmiştir.” Mahkeme, tutuklama kararının suçun niteliğinde bir değişiklik nedeniyle değil, “öldürmeye teşebbüs” suçuna ilişkin makul şüphe ortadan kalktığı için kaldırıldığını vurguladı. Güvenlik kamerası görüntüleri belirleyici oldu Mahkeme, yapılan incelemelerde sanıkların olayın gerçekleştiği saatlerde evlerinde olduklarını doğrulayan kamera kayıtları ve dijital delillere ulaşıldığını açıkladı. Bu deliller doğrultusunda iki Türk vatandaşı serbest bırakıldı. Karadağ’da geniş yankı uyandırmıştı Olay, Karadağ medyasında “Türk vatandaşlarının karıştığı bıçaklı saldırı” iddialarıyla gündeme gelmişti. Haberlerin ardından Karadağ Başbakanı Milojko Spajic, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Türk vatandaşlarına yönelik vizesiz seyahat uygulamasının geçici olarak askıya alındığını duyurmuştu.

Karadağ’da bıçaklama olayı doğru mu? Vizesiz seyahat askıya alınıyor iddiası Haber

Karadağ’da bıçaklama olayı doğru mu? Vizesiz seyahat askıya alınıyor iddiası

Karadağ hükümetinin, Türk vatandaşlarına tanınan vizesiz seyahat hakkını geçici olarak askıya almaya hazırlandığı öne sürüldü. İddiaya göre Karadağ Başbakanı Milojko Spajić, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kararın “acil prosedür” kapsamında ele alınacağını belirtti. Kararın yatırım yoluyla vatandaşlık almak isteyen Türk vatandaşlarını da etkileyebileceği ifade ediliyor. Karadağ’dan gelen iddia, Türkiye-Karadağ hattında diplomatik gündemi hareketlendirdi. Karadağ Başbakanı Milojko Spajić’in, Türk vatandaşlarına uygulanan vizesiz seyahat imkanının geçici olarak askıya alınacağını duyurduğu öne sürüldü. Spajić’in paylaşımında, kararın kısa süre içinde resmen açıklanacağı belirtildi. Spajić’in açıklamasında şu ifadelerin yer aldığı iddia edildi: “Yarın, acil prosedürle Türkiye vatandaşları için vizesiz seyahat uygulamasının geçici olarak kaldırılmasına ilişkin kararı açıklayacağız. Ekonomik faaliyetleri ve iyi ikili ilişkileri korumak amacıyla, Türkiye Cumhuriyeti ile yoğun görüşmeler başlatarak, iki tarafın çıkarlarına uygun bir model oluşturmayı hedefleyeceğiz.” Vizesiz seyahatin askıya alınması halinde, turizm amaçlı kısa süreli seyahatlerden, yatırım yoluyla oturum ve vatandaşlık edinmek isteyen Türk vatandaşlarına kadar geniş bir kitlenin etkileneceği değerlendiriliyor. İDDİA: Bıçaklama Olayı KARARI TETİKLEDİ Kararın, kısa süre önce Karadağ’da yaşanan bir olay sonrasında gündeme geldiği öne sürülüyor. İddiaya göre Türk vatandaşı üç kişinin, bir Karadağlıyı bıçakladığı olayın ülkede rahatsızlık yarattığı ve kamuoyunda tepkilere neden olduğu belirtiliyor. Ancak olay ve karar ilişkisine dair resmi bir doğrulama bulunmuyor. RESMİ AÇIKLAMA BEKLENİYOR Türkiye tarafından ise konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Dışişleri kaynaklarının, gelişmelerin yakından izlendiğini ve diplomatik temasların sürdüğünü aktarması bekleniyor.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.