TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#karaisalı

İLKHABER-Gazetesi - karaisalı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, karaisalı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Kelebek Köyü sakinlerinin tren çilesi Haber

Kelebek Köyü sakinlerinin tren çilesi

Adana Karaisalı'ya bağlı Kelebek Köyü sakinleri, tren durağının kaldırılması nedeniyle ürünlerini satmak için gitmeleri gereken Pozantı ilçesine ulaşımda sıkıntı yaşıyor. Trene binmek için 5 kilometre uzaklıktaki başka bir köye yürümek zorunda kalan köylüler, internet sorunu nedeniyle online bilet de alamıyor. Ürettikleri ürünleri başta Adana merkez olmak üzere Pozantı ilçesinde satmak, yakınlarını ziyarete gitmek üzere trenle yolculuk yapan Karaisalı’nın Kelebek Köyü sakinleri, köydeki tren durağının kaldırılması nedeniyle sıkıntılı günler yaşamaya başladı. Tren durağı kaldırıldığı için 5 kilometre ötedeki başka bir köye yürümek zorunda kalan köylülerin sorunu, ara istasyonlardaki bilet gişelerinin kaldırılmasıyla daha da derinleşti. Kelebek Köyü sakinleri, bilet almak için internete yönlendirildiklerini, ancak bir çoğunun uygulamayı kullanamadığı gibi köyde internetin de çekmediğini söyledi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, de köyde vatandaşlarla bir araya gelerek, açıklama yaptı. TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü yetkililerinin trenlere biletsiz yolcu alınmaması için talimat verdiğini, bu nedenle kırsal kesimdeki vatandaşların artık trenlere binemez hale geldiğini ifade eden Şevkin, "Türkiye’nin bir çok bölgesinde olduğu gibi Adana Şakirpaşa ve Adana Karaisalı Kelebek ara durakları da kaldırıldı. Bu nedenle vatandaşlar trenlere binemez oldu. TCDD, kırsal kesimi, köylüleri yok sayıyor. Biletler internet üzerinden alınıyor ama köyde internet çekmiyor" dedi.

Zeydan Karalar Karaisalı’nın köylerinde halkla buluştu Haber

Zeydan Karalar Karaisalı’nın köylerinde halkla buluştu

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kırsal ilçelerin köylerinde hemşehrileriyle buluşmaya, sorunları birinci ağızdan dinleyip, ihtiyaçları öğrenmeye ve hasbihal etmeye 2023’ün son günlerinde de devam etti.  Karaisalı ilçesinin Kırıklı, Bekirli, Eğlence, Çatalan, Hacımusalı, Tümenli (Kahyalar), Beydemir ve Çukur köylerinde son derece sıcak şekilde karşılanan ve misafir edilen Başkan Zeydan Karalar, sorunları dinledi, sohbet etti, yapılan ve yapılacak hizmetleri anlattı. Gittiği her noktada vatandaşla bir araya gelen, sohbet eden Başkan Zeydan Karalar, yol, su ve altyapı sorunlarıyla ilgili verilen hizmetleri anlattı, yeni projeler konusunda bilgi verdi.   Adana Büyükşehir Belediyesi’ni çok zor şartlarda devraldıklarını, pandemi ve deprem gibi iki büyük felakete rağmen önemli hizmetleri halkla buluşturabilen bir yapı oluşturduklarını belirten Başkan Zeydan Karalar, “3 alt geçit, 5 yeni bulvar yaptık, 197 bulvar ve caddeyi yeniledik, merkezde asfalt sorunu kalmadı, aldığımız iş makinesi sayısı 310 oldu, belediyenin araç kirasına ve enerjiye verdiği parayı, yeni araç alımları ve enerji yatırımlarıyla azalttık, 111 de otobüs aldık ve tüm bunların tamamını borçlanmadan gerçekleştirdik. Belediyemizi ekonomik olarak çok güçlü hale getirdik. Bundan sonra önümüz açık. Çok daha büyük işler yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi. HALKA HİZMET ETMEK EN BÜYÜK MUTLULUĞUMUZ Yedigöze’den Adana’nın 4 ilçesine ve köylerine su getirme projesinin temelinin atıldığını da hatırlatan Başkan Zeydan Karalar şöyle devam etti: “Allah güç verdiği sürece sizlere hizmet edeceğiz ve bunu yapmaktan da büyük mutluluk duyuyoruz. Halkımızla buluşurken ilgili bürokratlarımızla geliyoruz. Hizmet için aranızdayız.” VATANINI EN ÇOK SEVEN, GÖREVİNİ EN İYİ YAPANDIR Köy sakinlerinin dinlendiği, dile getirilen sorunların ilgili bürokratlarca anında not alındığı ziyaretlerde Başkan Zeydan Karalar, vatandaşları ayrıntılı olarak bilgilendirdi.  Başkan Zeydan Karalar konuşmalarını, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır” sözüyle tamamladı. 

Kılıç: Bizi ekmeğimizden etmeyin Haber

Kılıç: Bizi ekmeğimizden etmeyin

Bayram BULUT/ÖZEL HABER ADANA (İLKHABER)-Karaisalı Biberciler ve Zeytinciler Derneği Başkan Murat Kılıç, Adana'nın tek biber ve zeytin pazarının kaldırılmak istediğini belirtti. Adana'nın Seyhan İlçesi bağlı Fatih Mahallesi Kanal Kıyı Boyu Caddesi üzerinde yıllardan beri kurulan biber ve zeytin pazarı son günlerde tekrar gündeme gelmeye başladı. Yüzlerce aileye ekmek kapısı olan biber ve zeytin pazarının Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait alanda kurulduğunu anlatan  Karaisalı Biberciler ve Zeytinciler Derneği Başkan Murat Kılıç, kendilerinin ihale ile pazarlarını kiraladıklarını ve kirasını ödediklerini söyledi. İhale sürelerinin bittiğini ve alanı tekrar kendilerinin ihaleye girmek suretiyle istediklerini anlatan Kılıç, “DSİ’de ki bir yetkilinin, “Alanı size vermeyeceğiz" deyip, kendilerinin alanı boşaltmalarını istediklerini aktardı. DSİ'nin ihale günü gelmeden kendilerine "çıkın" dediklerini söyleyen Kılıç, "Çıkınca biz mallarımızı nerede satacağız. Üretici ne yapacak ve nereye gidecek? İhale yapılsın; biz alırız almayız o zaman bize çıkış versinler. DSİ'nin Adana'da her alanı işgal altındayken; biz kira vermemize rağmen bu şekilde çıkmamızın istenilmesi kabul edilemez. Burada insanlar ekmek yiyor. Bir bürokrat bu ekmeğe göz dikiyor. " dedi. DSİ'nin kendilerine burada çıkmalarını istediğini söyleyen esnaflardan Ahmet Rüştü Dere, ekmekleriyle oynanmamasını istedi. Biber üreticisi Esat Kaltarmış ise, "Burası Adana'nın tek biber pazarı. Eğer bu pazar kaldırılırsa bizler ürünlerimiz zor satarız. Biber hale gitse; iki günde orada çürür. Burada ise pazara gelir gelmez satılıyor. İnsanların ekmeklerine ve emeklerine dokunulmasını kabul etmiyoruz. Pazarımızın kaldırılmasını istemiyoruz" diye konuştu.

Fatma öğretmen okul ve kurum duvarlarını resimlerle süslüyor Haber

Fatma öğretmen okul ve kurum duvarlarını resimlerle süslüyor

ADANA (AA) - AHMET BAŞĞEN - Adana'nın Karaisalı ilçesinde görsel sanatlar öğretmenliği yapan Fatma Soydan Pınar, boş zamanlarında okul ve kurum duvarlarına resim yapıyor. 1 Nisan Yatılı Bölge Ortaokulu'nda görev yapan Pınar, duvarları gönüllü olarak resimlerle süslüyor Görsel Sanatlar Öğretmeni Pınar, Mustafa Kemal Atatürk, Mevlana Celaleddin Rumi, Mimar Sinan, Yunus Emre, Mehmet Akif Ersoy, Ali Kuşçu, İbn-i Sina, Aziz Sancar, Oktay Sinanoğlu gibi kişilerin portrelerinin yanı sıra kentin tarihi yerleriyle farklı figürleri de duvarlara resmediyor. Fatma Soydan Pınar (33), AA muhabirine, 14 yaşında görsel sanatlar lisesini kazanmasıyla sanatın, hayatının odak noktası haline geldiğini söyledi. Serüveninin Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesini kazanmasıyla devam ettiğini aktaran Pınar, duvar sanatına olan ilgisinin ise yüksek lisans sürecinde ders kapsamında yaptığı bir çalışmasının beğenilmesiyle başladığını belirtti. Pınar, yaptığı ilk çalışmanın beğenilmesinin ardından bu işe merakının daha da arttığını ve bazı oteller ile kurumların duvarlarını da bu şekilde resimlerle süslediğini ifade etti. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Konya'da bir cezaevinin duvarına çocuklar için yaptığı resmin dönüm noktası olduğunu anlatan Pınar, şöyle konuştu: "Orada yaptığım çalışmayla anladım ki mekan, yaşam, ruh hali ne olursa olsun duvara yansıyan bir renk, imge, farklı bir dünyaya, bakış açısına sebep oluyor. Bu işi gönüllü olarak gittiğim her yerde yapmaya, duvarlara dokunmaya çalışıyorum. Aslında bunu ekmeğini yediğim, yaşantımı paylaştığım yöreye, o yörenin insanlarına bir vefa borcu olarak düşünüyorum." Pınar, 7 yıldan bu yana görev yaptığı Karaisalı ilçesinde de zaman buldukça ve gücü yettiğince birçok duvara dokunmaya çalıştığını söyledi. İlçedeki çalışmalarına ilk olarak görev yaptığı okulun atölye duvarlarını süslemekle başladığını belirten Pınar, "Ardından derslik duvarlarına, kapı giydirmelerine okul dış cephesine kadar ilerledi. Görsellerin beğenilmesi üzerine çalışmalarım başta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, daha sonra da ilçedeki farklı kurum ve kuruluşların duvarlarına yansıdı." diye konuştu. Pınar, Karaisalı ilçesinde bulunduğu süre zarfında okullara ve 13 farklı kurumun duvarlarına özgün çalışmalar yaptığını dile getirdi. İlçeye yönelik yaptığı çalışmalarda kültürel değerleri, tarihi eserleri konu edindiğini ifade eden Pınar, şunları kaydetti: "İnsanların yaptığım çalışmaların önünde fotoğraf çektirmesi, anı biriktirmesi, kendi kültürel değerine sahip çıkması bile işimin ne kadar anlamlı ve haz verici olduğunu bana hatırlatıyor. Okul bünyesinde yaptığım çalışmalarda da öğrencilerin bilgi ve birikimlerini geliştirecek, hatırda kalacak sanatçıları, yazarları, bilim insanlarını konu edinerek daha fazla birikimlerinin oluşmasına, bilginin yaygınlaşarak çoğalmasına sebep olmak istiyorum."

Karaisalı Belediye Başkanı Aslan, Adana Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirdi Haber

Karaisalı Belediye Başkanı Aslan, Adana Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirdi

SERHAT AKARSU ADANA (İLKHABER) - MHP’li Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinde yetersizlik olduğunu ve bu yüzden Adana halkının mağdur olduğunu iddia etti. Aslan, belediyenin sinek ve haşere sorununu çözemediğini, içme suyunda sıkıntılar yaşandığını, yolların bozuk olduğunu ve 4 bin çalışanı işten atarak açlığa mahkûm ettiğini iddia etti. Belediyenin reklam çalışmalarına da tepki gösteren Aslan, belediyenin 3 milyon ton asfalt döktüğünü iddia ettiğini, ancak bu iddianın gerçek olmadığını savundu. Aslan, belediyenin asfalt döktüğü yolların olmadığını ve bu iddianın sadece bir algı yaratma çalışması olduğunu ifade etti. Belediyenin bütçesini denkleştirdiğini ve hatta fazla bile verdiğini iddia ettiğini, ancak çalışanların sadece çıplak maaşlarını ödediğini ve ikramiyelerini ödemediğini söyleyen Aslan, bu durumun bir tezat olduğunu ve belediye yönetiminin çalışanları mağdur ettiğini savundu. Belediyenin işten attığı 4 bin çalışanın ülkücü, milliyetçi ve muhafazakar olduğunu iddia eden Aslan, belediyenin personel fazlası olduğu için bu çalışanları işten atmadığını, siyasi nedenlerle işten attığını savundu. Aslan, belediye yönetiminin bu çalışanları açlığa mahkûm ettiğini söyledi. Aslan’ın iddiaları, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından henüz yanıtlanmadı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.