TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Karamanlı

İLKHABER-Gazetesi - Karamanlı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Karamanlı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Burdur'da avlanmak için çıktığı yaylada kaybolan kişi bulundu Haber

Burdur'da avlanmak için çıktığı yaylada kaybolan kişi bulundu

Burdur'un Karamanlı ilçesinde, avlanmak için gittiği yaylada kaybolan kişi, arama kurtarma ekipleri tarafından bulundu. Kaybolduğu bildirilen Ramazan Çetin (48), geceden beri arazide kapsamlı arama çalışması yürüten ekiplerin araçlarını, öğlen saatlerinde Eşeler ile Akpınar yaylaları arasında gördü. Yerini belli etmek için havaya ateş açan Çetin'e jandarma ekipleri ulaştı. Ekipleri karşısında gören Çetin'in, arama çalışmalarına katılan 25 yıllık asker arkadaşı Eşref Salkın'la kucaklaşması, cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde kurtarma ekiplerinin Çetin'e mandalina ve çikolata verdiği anlar da yer aldı. Karamanlı İlçe Jandarma Komutanlığına getirilen Çetin, ambulansta sağlık kontrolünden geçirildikten sonra kendisini bekleyen yakınlarına teslim edildi. Çetin'i karakolda bekleyen arkadaşı İbrahim Salkın, gazetecilere, Çetin'in arazideki sis nedeniyle kaybolduğunu; geceyi, bulduğu bir çoban çadırında geçirdiğini söyledi. Çetin'in çadırdaki patates ve mandalinaları yiyerek vücudunu dirençli tuttuğunu belirten Salkın, "Sabaha karşı biraz uyumuş. Sabah çadırdan çıkıp ilerlemiş. Taş ocaklarını görünce yönünü anlamış. Yavaş yavaş ekiplere doğru gelmiş." dedi. Antalya'dan Burdur'a gelen 2 kişi, avlanmak için Karamanlı ilçesinin Eşeler yaylasına gitmiş, avcılardan birinin Harımlı mevkisinde dün kaybolması üzerine bölgeye jandarma, 112 Acil Sağlık, UMKE, AFAD ve Milli Eğitim Bakanlığı Arama ve Kurtarma Birimi (MEB AKUB) ekipleri sevk edilmişti.

Burdur'da İsrail'in Gazze'ye saldırıları protesto edildi Haber

Burdur'da İsrail'in Gazze'ye saldırıları protesto edildi

BURDUR (İLKHABER) - İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen programda, Karamanlı Belediyesi önünde toplananlar, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu. İHH Karamanlı Temsilcisi Şeyma Yılmaz, konuşmasında, son yüzyılda işgal güçlerinin saldırısı sonucu binlerce Filistinlinin şehit edildiğini, milyonlarca kadının eşini ve evlatlarını İsrail'in hukuksuz saldırıları sonucunda kaybettiğini söyledi. Filistin'de Yahudi olmayan hiçbir sivile yaşam hakkı tanınmadığını ifade eden Yılmaz, "Ekim ayında Gazze'de binlerce insan, binlerce çocuk ve kadın bombalanarak, insanlık onurunu zedeleyecek büyük bir katliam yaşandı. Artık yeter. İlçemizden haykırıyoruz." diye konuştu. Yılmaz, soykırıma sessiz kalamadıklarını belirterek, uluslararası kamuoyunu bu zulmü durdurmak için acil bir eylem planı hazırlamaya davet ettiklerini vurguladı. Karamanlı İlçe Müftüsü İsmail Karacan tarafından edilen duanın ardından katılımcılar, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla araç konvoyu yaparak İsrail'e tepki gösterdi. Tefenni'de kent meydanında toplanan katılımcılar, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti. Gölhisar ilçesinde de Cumhuriyet Meydanı'nda toplananlar, İsrail'in saldırılarını kınadı. Gölhisar Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Muhittin Demirezen'ın basın açıklaması yaptığı gösteride, İsrail aleyhinde sloganlar atıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.