TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Karataş

İLKHABER-Gazetesi - Karataş haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Karataş haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Enerjisa Enerji’den Adana Karataş’ta sürdürülebilir balıkçılığa destek Haber

Enerjisa Enerji’den Adana Karataş’ta sürdürülebilir balıkçılığa destek

Türkiye’nin enerji dönüşümüne ‘Herkes için daha iyi bir gelecek’ vizyonuyla öncülük ederek enerji verimliliği ve kurumsal sosyal sorumluluklar konusunda farkındalık oluşturan Enerjisa Enerji, Karataş Belediyesi ve Karataş Su Ürünleri Kooperatifi iş birliği ile gerçekleştirdiği ‘Sürdürülebilir Balıkçılığa Destek’ projesi ile döngüsel ekonominin uçtan uca düşünülmüş bir örneğini hayata geçiriyor. Projede Karataş Belediyesi ve Karataş Su Ürünleri Kooperatifi iş birliği ile deniz ve limandan toplanan atıklar geri dönüşüme kazandırılacak, balık ağları ileri dönüşüm ile farklı ürünlerde girdi olarak kullanılacak. Üretim aşamasında kadınların istihdam edileceği bu ürünler ile birlikte hem döngüsel ekonomi ile sürdürülebilir ve çevre dostu bir ekonomi oluşturacak hem de enerjide tasarruf sağlayan Güneş enerjisi santrali kurulumu, kapasite geliştiren eğitim programları ve atık yönetimi çözümleri ile uçtan uca bir çözüm ortaya konulacak. “Etki odaklı sürdürülebilirlik anlayışımızın bir sonucu’’ Karataş'ta sürdürülebilir bir balıkçılık ekosistemi oluşturma hedefiyle yola çıktıklarının altını çizen Enerjisa Enerji Sürdürülebilirlik ve Kurumsal Yetkinlikler Bölüm Başkanı Ebru Taşcıoğlu, “Şirket olarak toplumsal fayda oluşturacak çalışmalarımızı sürdürülebilirlik etki odağı ile geliştiriyor ve hayata geçiriyoruz. Paydaşlarımız ile birlikte projeyi geliştirirken odağımız bölge insanı ve yerel kalkınmaydı. Bu proje ile birlikte doğaya terk edilmiş plastiklerin ileri dönüşümü sayesinde sadece çevre dostu bir fayda elde etmiyor, yeni ve döngüsel bir ekonomi de oluşturuyoruz. Kadınlar için kapasite geliştiren ve gelir getirici bir faaliyet olması sebebiyle iş ve aile hayatında kadının görünürlüğünü artırmak konusunda da mutluluk duyuyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bu projeyi etki odaklı sürdürülebilirlik anlayışımızın bir sonucu olarak görüyoruz ve yaklaşık 25 bin kişinin yaşadığı Karataş’ta ana geçim kaynağı olan balıkçılığın sürdürülebilir olması için önemli bir kilometre taşıdır. Adana Karataş'ta başlayan bu yolculuk, bölgedeki balıkçılığı ve genel olarak çevre bilincini güçlendirerek daha yaşanabilir bir dünya için önemli adımlar atmamıza olanak tanıyor. Herkes için daha iyi bir gelecek sağlamak adına konfor alanımızdan çıkıp var gücümüzle çalışmaya, sürdürülebilirlik etki alanlarımızı genişletmeye, gezegenimiz ve toplum için fayda sağlayan projeler için elimizi taşın altına koymaya devam edeceğiz” dedi.

Çukurova'da hasadına başlanan buğdayda dane kalitesi yüksek Haber

Çukurova'da hasadına başlanan buğdayda dane kalitesi yüksek

Türkiye’nin en önemli hububat üretim merkezlerinden olan Adana’da hasadına başlanan buğdayda dane kalitesinin yüksel olduğu belirtildi. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, sahil kesiminde ilk kez dönüme 550-600 kilo ürün alındığını ifade ederek, "Üreticiler ise biran önce alım fiyatının açıklanmasını beliyor" dedi. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, yaptığı açıklamada, Adana’da başlanan turfanda buğday hasadının Karataş ve Yumurtalık'taki sahil kesimindeki tarlalarda devam ettiğini söyledi. Sahil kesimlerindeki alanların kurak olmasına karşın geçmiş hasat dönemlerinde dönümde 200-350 kilo ürün alınan tarlalardan bu yıl 550-600 kilo ürün elde edildiğini belirten Doğan, "Bu yıl verim iyi. Dane kalitesi yüksek. İlerleyen günlerde hasat ovaya doğru sürecek. Adana’nın tamamında bu yıl çok iyi verim bekliyoruz" dedi. Bu sezon kent genelinde 1 milyon 330 bin dekar alanda buğday ekildiğini dile getiren Doğan, toplam 1 milyon tona yakın rekolte beklediklerini kaydetti. Doğan, ton başına 15 bin lira alım fiyatı beklediklerini, prim desteğinin ise ovada 1 TL, kıraç bölgelerde 2 TL  olmasını istediklerini ifade ederek, "Biran önce alım fiyatının açıklanmasını bekliyoruz. Lisanslı depolar bütün çiftçilerin ürünlerini alacak. Çiftçi arkadaşlarımız buğdayını ucuza satmasın. Buğday fiyatları açıklanınca ürünlerini lisanslı depolara çiftçi buğdayını döksün. Oradan alacağı elektronik ürün senediyle de buğdayının satışını TMO’ya yapabilir" diye konuştu.

Kocaispir: “Türkiye'nin en güzel kordonu Karataş'ta olacak'' Haber

Kocaispir: “Türkiye'nin en güzel kordonu Karataş'ta olacak''

Cumhur İttifakı ve AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Kocaispir, Karataş Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Karataş Belediye Başkan Adayı Necip Topuz’un seçim ofisi açılışını dualarla gerçekleştirdi. Yüksek katılım ve büyük bir coşku ile adeta mitinge dönüşen açılışta konuşan Başkan Kocaispir, “Karataş kıyı şeridini öyle güzel hale getireceğiz ki, Adanalı artık deniz için başka şehirlere gitmeyecek. Türkiye’nin en güzel kordonu Karataş’ta olacak” dedi.  Karataş Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Karataş Belediye Başkan Adayı Necip Topuz’uz seçim ofisi açılış töreni ilçede Cumhur İttifakı’nın gövde gösterisine dönüştü. Dualar eşliğinde ve Karataş halkının yoğun ilgisi ile gerçekleştirilen açılış töreni, Cumhur İttifakı’nın Karataş’taki gücünü gözler önüne serdi. Başkan Kocaispir, seçim ofisi açılışında yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, ayrım yapmadan herkesin sorunlarını çözeceklerini belirtti. Kocaispir, belediyecilik anlayışının temelinde halkın rızasının yattığını ve Necip Başkan ile el ele vererek Karataş’ı herkesin gururla sahipleneceği, gençlere, yaşlılara ve kadınlara yönelik projelerle örnek bir ilçe yapacaklarını ifade etti. ADANA’MIZ BİR İNCİ GİBİ PARLAYACAK Coşkulu kalabalığa; ‘Karataş ve Büyükşehir’in gücünü birleştirsek, Karataş sahiline Türkiye’nin en güzel kordonlarından birini yapsak güzel olmaz mı?’ diye soran Başkan Kocaispir’e vatandaşlar da büyük bir coşkuyla ‘Evet’ diyerek karşılık verdi.  Başkan Kocaispir: “Hayata geçirmeyi planladığımız tüm projelerimiz Adana’mızı bir inci gibi parlatacak inşallah. Denize bu kadar kıyısı olup, denizine bu kadar uzak olan başka bir şehir var mıdır? Ben bilmiyorum. Adana’mızın tam 88 km uzunluğunda deniz kıyısı bulunuyor fakat denizimize ulaşamıyoruz. Adanalı vatandaşlarımızın denizle buluşmak için farklı şehirlere gitmesine içim el vermiyor. Biz göreve geldiğimizde Adana Büyükşehir Belediyesi olarak Karataş ve Yumurtalık bölgesinde kıyı şeridini öyle güzel hale getireceğiz ki, Adanalı hemşehrilerimizin denize olan hasreti son bulacak.” diye konuştu. DOĞAL GAZ VE TESİS SÖZÜ 1 Nisan’dan itibaren Necip başkanla birlikte yoğun bir şekilde çalışarak Karataş’ta tüm mahalleleri doğal gaz ile buluşturacaklarını belirten Başkan Kocaispir, Karataş ve her ilçeye Çocuk Spor Okulu, Masal Evi, Küçük Bilim Merkezi ve Dene Yap Atölyesi kazandıracaklarının da sözünü verdi. Karataş Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Karataş Belediye Başkan Adayı Necip Topuz ise “Bizleri yalnız bırakmayan tüm hemşehrilerime ayrı ayrı teşekkür ederim. Birlikte başardık, yine birlikte başaracağız” diye konuştu. Açılışa, Cumhur İttifakı ve AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Kocaispir’in yanı sıra MHP MYK Üyesi Uğur Öztürk, MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Ülkü Ocakları Adana İl Başkanı Cem Tutsoy, AK Parti 27. Dönem Milletvekili Tamer Dağlı, AK Parti ve MHP Karataş İlçe Başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Adana beyaza büründü! Fındık büyüklüğündeki dolu!!! Video Galeri

Adana beyaza büründü! Fındık büyüklüğündeki dolu!!!

Adana’da yaşayan vatandaşlar, sabah saatlerinde yağan fındık büyüklüğündeki dolu yağışının ardından, kentin beyaza bürünmesini şaşkınlıkla izledi. Kar yağışı yaşanmayan ilde dolu Adana’nın beyaza bürünmesine neden oldu. Adana’nın Karataş ilçesi sabah saatlerinde şiddetli dolu yağışı etkisi altında kaldı. Şiddetli yağan dolu sonrasında Karataş ilçesi beyaza büründü. Fındık büyüklüğündeki dolu yağışına rağmen bazı vatandaşlar balık tutmaya devam etmesi dikkatlerden kaçmadı. Detaylar işte sizlerle birlikte... Kar yağışı gibi dolu! Adana’nın Karataş ilçesinde, sabah saatlerinde yağan fındık büyüklüğündeki dolu yağışının ardından, kentin beyaza bürünmesini şaşkınlıkla izleyen vatandaşlar, kar yağışı yaşanmayan ile yağan dolu nedeniyle beyaza bürünmesini ve aynı zamanda da yağış anını kameralarla kayıt altına aldı.  Kar yağışı yaşanmayan ilde yaşanan dolu Adana’nın beyaza bürünmesine neden olurken, vatandaşlar sosyal medya hesapları üzerinden bol bol fotoğraf video paylaştı. Bölge halkı keyifli anlar yaşarken, fındık büyüklüğünde yağan dolu yağışının bölgeye ne gibi zarar verdiği ise merak konusu oldu. Dolu yağışı deniz rengini değiştirtti! Bölgede bahar gibi bir hava yaşanırken, Adana’ya 40 kilometre uzaklıktaki sahil ilçesinde dolu ve yağmur etkili olması ve bir anda başlayan şiddetli dolu nedeniyle kar yağmış gibi bir görüntü ortaya çıkarken, aşırı yağmur ve dolu deniz renginde değişikliğe neden oldu. Denizin bir kısmı çamur rengini alırken, bir kısmı ise mavi olarak kaldı.  Bölge halkı, Karataş’ta ilk kez böyle bir dolu yağışı gördüklerini dile getirerek, “Kar gibi dolu yağdı. Aslında sıcak bir bölge olduğu için hiç kar yağmaz fakat bu dolu bizlere karı aratmadı” gibi açıklamalar geldi. Adana’da, sabah saatlerinde yağan fındık büyüklüğündeki dolu yağışı, boş havuzları bile doldurdu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.