TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Karataş Belediyesi

İLKHABER-Gazetesi - Karataş Belediyesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Karataş Belediyesi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Karataş'ta sürdürülebilir balıkçılık ve kadın girişimciliği için eğitimler düzenlendi Haber

Karataş'ta sürdürülebilir balıkçılık ve kadın girişimciliği için eğitimler düzenlendi

Karataş Belediyesi, Enerjisa ve Karataş Su Ürünleri Kooperatifi iş birliği ile gerçekleştirilen Sürdürülebilir Balıkçılığa Destek Projesi kapsamında balıkçılara sürdürülebilirlik ve deniz kirliliği eğitimi ile kadınlara yönelik ileri dönüşüm ve tasarım eğitimleri verildi. Eğitimlere katılım göstererek balıkçılar ile bir arada gelen Karataş Belediye Başkanı Ali Bedrettin Karataş eğitim programında söz alarak, “Geçiminin büyük bir kısmını balıkçılık ile sağlayan ilçe halkımız, deniz kirliliğinin önlenmesi amacı ile hazırlanan proje kapsamında, balıkçılarımıza yönelik denizlerde meydana gelen kirliliğin sürdürülebilir balıkçılığa verdiği zararı ve bu zararın balıkçılarımız üzerindeki etkilerini aktarmak istedik. Denizlerimiz her geçen gün kirlenmeye devam eder iken bu konunun balıkçılarımız aracılığı ile ele alınması takdir edilmesi gereken bir yaklaşım modelidir.  Proje kapsamında balıkçıların ağlarında çıkan atıkları ve kullanım dışı olan balıkçı ağlarını geri dönüşüme kazandırmayı hedefliyor ve bu sayede denizel ekosistemin korunmasını ve sürdürülebilir balıkçılığın devamlılığını amaçlıyoruz. Balıkçılarımıza, deniz kirliliğine yönelik eğitim programı gerçekleştirilir iken buna paralel olarakta kadınlarımıza balıkçı ağları ve atık malzemelerden yeni ürünler tasarlanarak ekonomilerine katkı sağlayacak ürünler tasarlanması yönünde eğitim verilmesini sağladık. Kadınlarımız atık malzemeleri ileri dönüşüm teknikleri ile yepyeni ürünlere dönüştürerek çantalar tasarladılar. Kadınlara sağladığımız bu eğitimi belgelendirerek yeni bir istihdam modeli oluşturulması yönünde alt yapı kurmayı hedefledik.  Eğitimlere katılım gösteren balıkçı kardeşlerim ile kadınlarımıza ve İzmir’den, İstanbul’dan buraya gelerek eğitimleri veren projenin önemini benimseyerek bizlere destek olan akademisyen arkadaşlarımıza şükranlarımızı sunarım.“ dedi Balıkçılarımıza ve kadınlarımıza yönelik eğitimlerin ilerleyen günlerde de yeni programlar ile devam edeceğini belirten Başkan Karataş, ilçemizde yeni atılımların ve girişimlerin oluşması yönünde her daim öncü olacaklarını belirttiler.

Tanburoğlu: Karataş sahipsiz değildir Haber

Tanburoğlu: Karataş sahipsiz değildir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Doç. Dr. Anıl Tanburoğlu, 3 Mayıs Günü Karataş Belediyesi Tuzla hizmet binası ve hizmet araçlarına yapılan hain saldırı nedeniyle CHP Karataş İlçe Başkanlığı önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasına CHP Adana İl Yönetimi, Karataş Belediye Başkanı Ali Bedrettin Karataş, CHP Karataş İlçe yöneticileri ve Karataşlı vatandaşlar katıldı. Başkan Tanburoğlu’nun açıklaması şu şekilde: “Karataş Belediyesine ait Tuzla Hizmet Binasına ve hizmet araçlarına saldıranlar aynı zamanda seçim sürecinde parti afişlerimizi de yırtmış olan eski belediye çalışanlarıdır. 3 Mayıs Günü yapılan hain saldırıda Tuzla Hizmet Binası ve Karataş Belediyesine ait hizmet araçları ağır hasar görmüştür. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki saldırı her ne maksatla yapılmış olursa olsun, halkın vergileriyle hizmet veren kamu malları hedef alınarak, aslında doğrudan halkımıza yapılmıştır. Bu hain ve çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, başkanımız ve belediye çalışanlarımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Milletin malına zarar verenlerin en büyük cezayı alması için belediye avukatlarının yanı sıra, partimizin avukatlarımız da olayın yakın takipçisi olacaktır. 3 Mayıs Günü gerçekten sembolik bir gün, Türkçülük Günü. Başımızın üstüne, bizim tanıdığımız en büyük Türkçü Mustafa Kemal Atatürk’tür. Ne kadar ironiktir ki 3 Mayıs Türkçülük Günü’nde kendisini Türkçü ve milliyetçi olarak tanımlayan ve önceki döneme yakınlığı ile bilinen bu saldırganlar, Türk Milletine ait kamu malına zarar vermekte hiçbir mahsur görmemişlerdir. Bizler Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda hiçbir saldırıdan korkmadan yolumuza devam etmek üzere ant içmiş Cumhuriyet Halk Partilileriz. Şimdi milliyetçi olmak, vatansever olmak ve vatanperver olmak önce halkın vatanın malını korumaktan geçer. Sizler yaktığınız araçların Cumhuriyet Halk Partisi’nin mi zannediyorsunuz? Hayır! Bu çok büyük bir yanılgıdır. Yakılan araçlar ve kundaklanan hizmet binası hepimizin çocuklarının geleceğinden dirhem dirhem arttırıp verdiği vergi ile belediyeye alınmıştır.”

Karataş Belediye Başkanı, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç'i ziyaret etti Haber

Karataş Belediye Başkanı, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç'i ziyaret etti

Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç ve yönetimini ziyaret ederek, gerçekleştirdikleri projeler ve iş birliği hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Topuz, Adana ve Karataş'a yönelik birçok projede Bilgiç'in desteklerini gördüklerini ifade etti. Topuz, beş yıllık görev süresi içinde Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç ile birlikte çalışma fırsatı bulduklarını belirterek, "Tarla Balıkçılığı ve Sera OSB projelerinin hayata geçirilmesinde sizlerle birlikte çalışma fırsatı bulduk. Tecrübelerinizden yararlandık, yararlanıyoruz. Çok teşekkür ederiz. Bildiğiniz gibi Karataş’ı değiştirdik, güzelleştirdik ve geliştirmeye devam ediyoruz. İlçemizin büyük bir eksiği olan Kültür Merkezi ve Kütüphane binamızın alt yapı çalışmalarında sona geldik. Deniz ticareti ve taşımacılığa katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Yanlış avlanmaların önüne geçmeye çalıştık. Önümüzdeki süreçte yerini belirlediğimiz Düğün Salonu projesini oluşturduk. Karataş Merkezde 3 bin metre kare, Tuzla Merkezde 1.300 metrekare üzerine kurulan Kapalı Semt Pazarlarımızı hizmete açtık. Karataş’a yeni bir itibar oluşmasını sağlayacak 23 bin metre kare alana Küçük Sanayi Sitesi kurmak için esnaflarımızla bir araya geldik. Athena Magarsia Tapınağı'nın gün yüzüne çıkması için ilk kazmalar vuruldu. Kısmet olursa Karataş - Mağosa arası Deniz Otobüsü seferleri gibi dev projeleri yaşama geçirerek Karataş’ı şahlandıracağız. Sizi her zaman ilçemizde görmek istiyoruz, desteklerinizi bekliyoruz." dedi. Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç ise ziyarette yaptığı konuşmada, Karataş'ın tarım açısından önemli bir bölge olduğunu belirterek, "Adana'nın tarımın başkenti olduğunu ancak önemli ürünlerin çoğunun da Karataş'ta yetiştiğini biliyoruz. Bu anlamda Karataş’ın konumu çok önemli. Karataş, denize açılan güzel ve şirin bir ilçe. Turizm açısından potansiyeli olan ve gelecek vaad eden güzel işlerin yapılacağı bir ilçe. Bir Belediye Başkanı olarak hizmetlerinizle iyi iz bırakıyorsunuz. Tarla Balıkçılığı ve Sera OSB'de beraber çalışıyoruz. Karataş için gayretleriniz güzel hizmetlerle taçlandı. Halkla bütünleşmeniz çok güzel. Biz Adana Ticaret Borsası yönetimi ve meclisi olarak ilimize, ilçelerimize hizmet eden, güzel projeler üreten tüm yerel yönetimlere desteğimiz tamdır." diye konuştu. Ziyarette Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Osman Bağış, YK Başkan Yardımcısı Sabahattin Yumuşak ve Genel Sekreter T. Gökhan Öztürk de hazır bulundu.

Karataş’ın ‘Yapay Resif Çalışması’ projesine ödül Haber

Karataş’ın ‘Yapay Resif Çalışması’ projesine ödül

ADANA (İLKHABER) - BHS Group organizasyonunda düzenlenen Türkiye-Avrupa İş Dünyası Ödüllerinde, yılın en iyi turizm projesi ödülü, 'Yapay Resif Çalışması’ projesi ile Karataş Belediyesi’ne verildi. Karataş Belediye Başkanı ve Adana Turizmi Geliştirme ve Altyapı Hizmet Birlik Başkanı Necip Topuz, Radisson Blu İstanbul Hotel’de düzenlenen ödül töreninde, Karataş’ın turizme elverişli 67 kilometrelik kumsala, kadim tarihe ve Türkiye’nin en büyük balıkçılık filolarından birine sahip olduğunu söyledi. İlçede, balık popülasyonunun azalmasını önlemek, denizdeki yaşamı çevre dostu dalış turizm ile desteklemek amacıyla söz konusu projeyi hazırladıklarını ifade eden Başkan Necip Topuz, “Mavi doğamıza katkıda bulunacak yapay resifleri Akdeniz ile buluşturduk. Bölgenin uzun vadede gelişmesi ve ilerleyen dönemlerde dalış turizmi ve sürdürülebilir balıkçılık noktasında sürdürülebilir bir alan oluşmasını hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Karataş Belediyesince yürütülen ‘Karataş Yapay Resif Projesi" çerçevesinde her biri 850 kilogram ağırlığında olan 400 resif, denizin 2 mil açığında belirlenen 4 noktada suya bırakıldı.” dedi. Başkan Necip Topuz, şunları kaydetti: “Projemiz çerçevesinde su altında adeta yeni bir yaşam alanı oluştu. Daha önce yaşam izinin olmadığı bölgeye, çok değerli balık türlerinin yerleştiğini gördük. Bu canlılar kendilerine güvenli bir habitat arıyor. Balıkların, oluşturulan yeni yaşam alanında yumurtalarını bırakmaya başladığı tespit edildi. Bu balıkların bölgeye gelmesi ekonomik anlamda da balıkçılarımıza katkı sunacaktır. Bu gelişmeler, Akdeniz’in incisi Karataş ilçemizin geleceği için bizleri umutlandırmaktadır. Yükselen turizm eğilimlerinden biri olan Su altı dalış turizmi; tanıtım, sportif ve eğitim amaçlı dalışlar ile su altı dünyasının flora, fauna ve arkeolojik kültür varlıklarını görmek, fotoğraflamak, filme almak amaçlı olarak gerçekleştirilen kıyıda verilen konaklama ve ağırlama hizmetlerini de içine alan kapsamlı bir turizm çeşididir. Bu bağlamda, dalış turizmi, Karataş turizm destinasyonun gelişmesinde önemli bir fırsat sunmaktadır. Bu ödülü tüm Karataş halkı adına alarak, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.