TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Kargo Gemisi

İLKHABER-Gazetesi - Kargo Gemisi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kargo Gemisi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Maryland'da kargo gemisinin çarptığı köprü yıkıldı, nehre düşen 7 kişi için arama kurtarma çalışmaları sürüyor Haber

Maryland'da kargo gemisinin çarptığı köprü yıkıldı, nehre düşen 7 kişi için arama kurtarma çalışmaları sürüyor

ABD'nin Maryland eyaletine bağlı Baltimore kentindeki Patapsco Nehri üzerinde yer alan Francis Scott Key Köprüsü'ne kargo gemisinin çarpmasının ardından bölgeye ekipler sevk edildi. Baltimore İtfaiye Şefi James Wallace gazetecilere yaptığı açıklamada, nehre düşen 2 kişinin kurtarıldığını, birinin durumunun ağır olduğunu söyledi. Wallace, kaybolan 7 kişi için arama kurtarma çalışmasının sürdüğünü ifade etti. Maryland Valisi Wes Moore kazanın ardından acil durum ilan ederken sahil güvenlik, arama-kurtarma çalışması için tekne ve helikopterin de aralarında bulunduğu müdahale birimlerini görevlendirdi. İtfaiye Departmanı iletişim direktörü Kevin Cartwright da yaptığı açıklamada, çok sayıda aracın suya düştüğünü tahmin ettiklerini belirtti. Yetkililerin kazanın nedenini tespit etmek için geminin sorumlularıyla temas kurmaya çalıştığını kaydeden Cartwright, kurtarma operasyonunun olay yerindeki ekiplerin güvenliğini sağlamak için sistemli bir şekilde yürütüldüğünü ifade etti. Beyaz Saray’dan açıklama Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada durumun yakından takip edildiği belirtilerek, "Kalplerimiz bu korkunç olay nedeniyle kaybolanların aileleriyle birlikte. Sahil Güvenlik, köprünün çökmesi sonucu kaybolan kişiler için arama ve kurtarma çalışmaları yürütüyor” ifadesi kullanıldı. Beyaz Saray yetkililerinin ihtiyaç duydukları her türlü federal yardımı sağlamak üzere vali ve belediye başkanıyla iletişim halinde olduğu kaydedilen açıklamada, olayda kötü niyetli bir amaç bulunduğuna yönelik herhangi bir kanıt bulunmadığı vurgulandı. Saniyeler içinde yıkılmıştı Singapur bandıralı Dali isimli kargo gemisi Patapsco Nehri üzerinde yer alan Francis Scott Key Köprüsü'ne yerel saatle 01.35’te çarpmıştı. Geminin çarpmasının ardından köprü saniyeler içinde yıkılmış, çevrede şiddetli bir ses duyulmuştu. ABD’nin milli marşının yazarı Francis Scott Key'in adının verildiği yaklaşık 3 kilometre uzunluğundaki 4 şeritli köprü 1977'de hizmete açılmıştı.

Marmara Denizi'nde batan gemiye yeni yağcının dua anları, eşine gönderdiği videoyla ortaya çıktı Haber

Marmara Denizi'nde batan gemiye yeni yağcının dua anları, eşine gönderdiği videoyla ortaya çıktı

Balıkesir'in Marmara adasından yüklediği 1250 ton mermer tozu ile Gemlik limanına doğru seyrederken Karacabey Boğazı Kurşunlu Mahallesinin 3-4 deniz mili açığında fırtınaya dayanamayıp batan Batuhan A isimli geminin kayıp mürettebatı halen bulunamadı. Geminin batışının 2. Gününde Marmara Denizinin 51 metre derinliğinde yeri tespit edilse de kayıp mürettebata ulaşmak için akşam saatlerinde dalış gerçekleştiren balık adamlar deniz dibindeki akıntı ve fırtına sebebiyle geminin bulunduğu bölgeye ulaşamadı. Arama çalışmalarına yarın devam edileceği bildirildi. İlk seferi son seferi oldu. Batan Batuhan A isimli kargo gemisinde önce kayıp mürettebatın arasında ismi geçen ancak daha sonra yayınladığı video ile gemiye binmediği anlaşılan Doğuşcan Yaylak'ın yerine yeni yağcı olarak işe başlayan Hüseyin Tutuk'un çıktığı ilk seferinde yaşadığı dehşet anları çektiği video kaydı ile ortaya çıktı. Geminin batmaya başladığı anlarda Allah' a yalvarıp dua ederken dalgaların geminin üzerine çıktığı anları da kayda alan Hüseyin Tutuk'un eşi Filiz Tutuk'a gönderdiği video yürekleri dağladı. Sabaha karşı saat 04:30 sularında çekildiği tahmin edilen videoda gece saat 01,00'den itibaren ıslandığı için 5'inci 6'ıncı elbiseyi değiştirdiğini anlatan Tutuk "Allah'ım sen yardım et Ya Rabb'im. 6 saattir aynı yerdeyiz. Allah'ım gemi batıyor. Allah'ım sen yardım et Ya Rabb'im şeklinde dua ediyor. Son olarak dalgaların tamamen geminin üzerine çıktığı anlarda video kesiliyor. O andan itibaren bir daha haber alınamayan kuru yük gemisi ve Hüseyin Tutuk'un olduğu görüntüler İçişleri ve Ulaştırma bakanlıkları tarafından da incelemeye alındı. Son anlarını kayda alırken yaşadığı dehşeti anlatmaya çalışan Hüseyin Tutuk'un üzerinde can yeleğinin bulunmayışı, yeni yasalara göre yasak olmasına rağmen ambar kapaklarının üzerine su almaması için örtülen mavi brandanın bulunması hem geminin hem de personelin fırtına için yeterince uygun olmadığını gözler önüne serdi.

Marmara Denizi'nde su alan gemide kurtarma operasyonu, mürettebat için yoğun çaba devam ediyor Haber

Marmara Denizi'nde su alan gemide kurtarma operasyonu, mürettebat için yoğun çaba devam ediyor

Balıkesir'in adalardan oluşan ilçesi Marmara açıklarında su alarak batan ve içerisinde 6 mürettebat bulunduğu tahmin edilen bir kargo gemisi, İmralı Adası'nın batı yakasında "Batıyorum" sinyali verdi. Marmara Denizi'nde dalga boyunun 3 metreye kadar ulaştığı bir ortamda, Bandırma'dan da gelen 3 gemiyle birlikte arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, kriz merkezi oluşturduklarını ve çalışmaları yakından takip ettiklerini belirtti. 69 metre uzunluğundaki kargo gemisinin mürettebatı için kurtarma operasyonu, Marmara Denizi'nde, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak battığı noktada başlatıldı. Kurtarma operasyonu için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait KEGM-6 ve KIYEM-4 hızlı tahlisiye botları, "BATUHAN A" isimli kargo gemisinin bulunduğu noktaya yönlendirildi. Bölgede yaşanan olay sonrasında Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin yanı sıra Balıkesir'in Bandırma ilçesinden de bir ekibin bölgeye gönderildiğini açıkladı. Vali Demirtaş, gemide bulunan ve Türk vatandaşı oldukları düşünülen 6 kişilik mürettebatın kurtarılması için yoğun bir şekilde çalışmaların devam ettiğini belirtti. Bölgede yaşanan olayın olduğu noktada dalgaların yaklaşık 3 metre olduğunu ifade eden Demirtaş, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın Mudanya ilçesindeki merkezinde çalışmaları koordine ettiğini dile getirdi. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerinin bölgede çalışmalarına devam ettiğini ekledi. Batan gemi mermer yüklüymüş, Balıkesir Marmara Adası'ndan dün akşam saatlerinde Gemlik'e mermer taşıyan Batuhan A isimli 69 metrelik gemi sabah saatlerinde İmralı Adası açıklarında batmıştı. Bölgeye ulaşın sahil güvenlik ve kıyı emniyeti ekipleri 6 mürettabatı araştırıyor. Helikopterler ise hava şartlarının olumsuzluğu yüzünden kaldırılamıyor. Öte yandan Marmara Denizi'nde hava durumunun geceye göre daha sakin olduğu ifade ediliyor. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş da gelişmeleri Mudanya kriz merkezinden yönetiyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.