#Karla Karışık Yağmur

İLKHABER-Gazetesi - Karla Karışık Yağmur haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Karla Karışık Yağmur haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İstanbul'da gece saatlerinde başlayan  lodos etkisini artırdı Haber

İstanbul'da gece saatlerinde başlayan lodos etkisini artırdı

İstanbul'da gece saatlerinden itibaren başlayan şiddetli lodos etkisini giderek artırdı. Özellikle Üsküdar, Tuzla, Maltepe, Zeytinburnu, Kuruçeşme, Bebek ve Avcılar sahilinde şiddetli lodos etkili oldu. Lodos nedeniyle sahil kesimlerinde yüksek dalgalar oluştu, tekneler bulundukları yerden savruldu. Sahil şeridinde gece yürüyüşüne çıkan ve balık tutan vatandaşlar, fırtına nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar ise oluşan dalgalar ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Megakentte yeni bir yağışlı sistemin etkili olması da bekleniyor. Meteoroloji kaynaklarından alınan bilgilere göre, önümüzdeki hafta ortasına kadar sıcaklıklar eksi 1 ve 4 derece arasında seyredecek. Bugün akşamdan itibaren de karla karışık yağmur ve yüksek bölgelerde ise yoğun kar yağışı etkili olacak. İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise şu uyarılarda bulunuldu: "İstanbul’da bugün görülecek yağış ve kuvvetli rüzgâra dikkat. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı son değerlendirmelere göre, ilimizde yarın (Cumartesi) sabah ilk saatlerinden itibaren rüzgârın, güney ve batı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), öğle saatlerinden itibaren kuvvetli ve fırtına (50-75 km/sa), yer yer hamleli kuvvetli fırtına (80-90 km/sa) şeklinde esmesi tahmin edilmektedir. Havanın parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı beklenmektedir. Kuvvetli rüzgâr ve yağışa bağlı olarak ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenme riski ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

İstanbul için uyarı: Lodos ve fırtınadan sonra yağmur ve yoğun kar geliyor Haber

İstanbul için uyarı: Lodos ve fırtınadan sonra yağmur ve yoğun kar geliyor

İstanbul’da hava koşulları hızla değişiyor. Sabah saatlerine kadar etkisini sürdüren lodos ve kuvvetli fırtınanın ardından, megakentte yeni bir yağışlı sistemin etkili olması bekleniyor. Meteoroloji kaynaklarından alınan bilgilere göre, hafta ortasına kadar sıcaklıklar eksi 1 ve 4 derece arasında seyredecek. Yarın akşamdan itibaren de karla karışık yağmur ve yüksek bölgelerde ise yoğun kar yağışı etkili olacak. Uzmanlar, lodosun etkisini kaybetmesiyle birlikte hava sıcaklıklarında belirgin bir düşüş yaşanacağını belirtiyor. Özellikle kuzey ve yüksek kesimlerde kar yağışının kısa sürede kuvvetlenmesi beklenirken, kent genelinde ulaşımda aksamalar yaşanabileceği ifade ediliyor. Yetkililer, sürücüleri buzlanma ve görüş mesafesinin azalması riskine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Meteoroloji yetkilileri, yağışlı havanın birkaç gün boyunca aralıklarla devam edeceğini, sıcaklıkların mevsim normallerinin altına ineceğini bildirdi. Vatandaşların ani hava değişimine karşı tedbirli olmaları, zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları ve resmi uyarıları yakından takip etmeleri istendi. İstanbul’da özellikle akşam ve gece saatlerinde etkisini artırması beklenen kar yağışı nedeniyle belediye ekiplerinin de teyakkuz halinde olacağı, tuzlama ve kar küreme çalışmalarına hazırlandığı öğrenildi. İSTANBUL VALİLİĞİ AÇIKLAMASI İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı: "İstanbul’da yarın görülecek yağış ve kuvvetli rüzgâra dikkat. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı son değerlendirmelere göre, ilimizde yarın (Cumartesi) sabah ilk saatlerinden itibaren rüzgârın, güney ve batı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), öğle saatlerinden itibaren kuvvetli ve fırtına (50-75 km/sa), yer yer hamleli kuvvetli fırtına (80-90 km/sa) şeklinde esmesi tahmin edilmektedir. Havanın parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı beklenmektedir. Kuvvetli rüzgâr ve yağışa bağlı olarak ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenme riski ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.