TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Kaş

İLKHABER-Gazetesi - Kaş haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kaş haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Kaş'ta bir camiyi su bastı, küçükbaş hayvanlar telef oldu Video Galeri

Kaş'ta bir camiyi su bastı, küçükbaş hayvanlar telef oldu

Antalya’nın Kaş ilçesinde iki gündür etkili olan yağışlar hayatı olumsuz etkiledi. Sarılar Mahallesi’nde bir ağılı su bastı, 7 küçükbaş hayvan telef oldu, diğerleri ise ekipler tarafından kurtarıldı. Bir başka mahallede ise camiyi su bastı. Kaş ilçesinde yağışlar etkili oldu. Kaş Belediyesi ekipleri, yoğun yağış sebebiyle tahribat yaşanan mahallelerde sahaya inerek çalışmalar gerçekleştirdi. Köylerde debisi yükselen derelere iş makineleriyle müdahale eden ekipler kapanan yolları temizlerken, diğer taraftan mahsur kalan ve mağduriyet yaşayan vatandaşlara yardım elini uzattı. Sarılar Mahallesi’nde bir ağılı su bastı, 7 küçükbaş hayvan telef oldu, diğerleri ise ekipler tarafından kurtarıldı. Ahatlı Mahallesi’nde ise bir camiyi su bastı. Köy camisinin zeminiyle bazı eşyaları zarar gördü. Çayköy’de de bazı evleri su basarken, bazı araçlar sürüklendi. Kasaba-Ahatlı yolunda heyelan meydana geldi. "Ahatlı’da caminin içerisi sularla kaplı, temizlik çalışmaları yapılıyor" Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, yağışların olumsuz etkilediği mahallelerde ekiplerle birlikte sahaya inerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Konuyla ilgili konuşan Başkan Mutlu Ulutaş, ilçede aşırı yağışların dere taşkınları ve sele neden olduğunu ifade etti. Başkan Ulutaş, ilçedeki birçok mahallede problemler oluştuğunu belirterek, “Kaş Belediyesi olarak, Fen İşleri, Zabıta, Temizlik, Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz, dünden bugüne sahada ve mahallelerimizde oluşan sıkıntıları çözmeye çalışıyor. En büyük sıkıntı, Ahatlı ve Çayköy mahallelerimizde. Ahatlı’da caminin içerisi sularla kaplı, temizlik çalışmaları yapılıyor. Bazı evlere ve seralara su girdi, kısmen zararlar var. Yollarda göçükler, köprülerin yanı sıra büzlerde sıkıntılar var. Sarılar’da bir ağılda küçükbaş hayvanlar telef oldu. Yerinde incelemeler yapıyoruz, ilgili kurumlarla beraber müştereken bu yaraları sarmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak için rehabilite çalışmalarını hızlı şekilde sürdüreceğiz” dedi.  

Antalya'da siddetli yağış Haber

Antalya'da siddetli yağış

Kaş genelinde dün başlayan ve aralıklarla devam eden yağış akşam saatlerinde etkisini artırdı. Yağış nedeniyle kırsal kesimlerdeki mahallerde ev ve seraları su bastı. Yollarda oluşan su birikintileri nedeniyle araçlar trafikte gitmekte zorlandı. Taşan dereler ve heyelanlardan dolayı bazı mahallerde yollar ulaşıma kapandı. Kaş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı iş makineleri taşan dereler ve kapanan yollarda çalışmalarını sürdürüyor. Kumluca'da sağanak nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintisi oluştu, bazı yollar kapandı. Kumluca Belediyesi ekipleri, ilçede tıkanan yağmur suyu kanalları ve kanalizasyon hatlarını açmak için çalışma yürütüyor. Antalya'nın Kaş ilçesinde sağanak nedeniyle bir camiyi su bastı Kaş genelinde dün başlayan ve aralıklarla devam eden yağış akşam saatlerinde etkisini artırdı. Yağış nedeniyle kırsal kesimlerdeki mahallerde ev ve seraları su bastı, bazı mahallerde yollar ulaşıma kapandı. Ahatlı Mahallesi'ndeki Ahatlı Camisi'ni de su bastı. Kullanılmaz hale gelen camide hasar oluştu. Sarılar Mahallesi'nde su basan bir ahırda 7 küçükbaş hayvan telef oldu, 2 büyükbaş hayvan ise belediye ekiplerince kurtarıldı. Kaş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı iş makineleri taşan dereler ve kapanan yollarda çalışmalarını sürdürüyor. Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, sahada zarar gören mahalleri ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceliyor.

Antalya'da deniz çayırları şamandıralar yardımıyla korunacak Haber

Antalya'da deniz çayırları şamandıralar yardımıyla korunacak

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Kaş ilçesinde teknelerin demirlemesi nedeniyle zarar gören deniz çayırlarının korunması için kıyı şeridinde ve açıklarında 10 noktaya 100 ekolojik şamandıra yerleştirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye ve İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliğiyle, Kaş Kaymakamlığı ve HSBC Bank'ın finansal desteğiyle, "Akdeniz'e Nefes" projesi başlatıldı. Proje kapsamında, tekne demirlemeleri nedeniyle dip yapıda oluşan hasarda zarar gören deniz çayırlarının korunması, deniz suyu kirliliğinin azaltılması, ekolojik ve ekonomik kayıpların önüne geçilmesi amacıyla çalışma yürütüldü. Uzun dönemli bilimsel izleme çalışmaları ve teknik değerlendirmelerin ardından Limanağzı, Çukurbağ Yarımadası ve Beş Adalar bölgesindeki 10 noktaya, 100 ekolojik şamandıra yerleştirildi. Projenin basın toplantısında konuşan Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, özellikle deniz dip popülasyonunun artış göstermesi, biyoçeşitliliğin devamı ve sürdürülebilirliği için bu projenin çok önemli olduğunu söyledi. Doğayı koruyarak yaşatmak ve gelecek nesillere en iyi şekilde bırakmak gerektiğini belirten Ulutaş, "10 yıl önce burada on tane tonoz ve şamandıra denize bırakılmıştı. Şimdi ise Limanağzı, Çukurbağ Yarımadası ve Beş Adalar mevkilerine 100 tonoz ve şamandıra bırakılması memnuniyet verici. Gelen tekneler şamandıra sistemiyle daha rahat şekilde bağlanabilecek, deniz çayırlarına ya da biyolojik yaşama herhangi bir zarar vermeyecek. Kaş'ın bütün kıyı bandında, deniz kenarlarında bu şekilde çalışmalar yapabiliriz." diye konuştu. WWF Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nafiz Karadere ise 20 yılı aşkın süredir Kaş-Kekova Özel Çevre Koruma Bölgesi'nde çalıştıklarını dile getirdi. Projenin hayata geçirilmesine katkı sağlayanlara teşekkür eden Karadere, "Cumhuriyet'in 100'üncü yılına armağan ettiğimiz 100 şamandıra, bilimin, aklın, yerel değerlerin, doğayı korumanın, yerel ekonominin, ulusal ve uluslararası işbirliklerinin ortak ürünüdür. Her zaman söylediğimiz gibi denizlerimizi korumak birlikte mümkün." dedi. HSBC Genel Müdürü Selim Kervancı ise iklim krizinin önüne geçmek için projeyi hayata geçirdiklerini dile getirerek şamandıra sisteminin deniz çayırlarına, deniz çayırlarının da Akdeniz'e nefes olacağını kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.