TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş

İLKHABER-Gazetesi - Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Kaş'ta "Yörük Şenliği" yapıldı Haber

Kaş'ta "Yörük Şenliği" yapıldı

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Kaş ilçesinde düzenlenen "Yörük Şenliği"nde "Yörük göçü" canlandırıldı. Kaş Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen şenlik, Yeşilbarak Mahallesi Sıçak mevkisinde başladı. "Yörük Göçü" duasıyla başlayan şenliğe, koyun, keçi, traktör ve geleneksel kıyafetleriyle katılanlar, 2 kilometrede temsili "Yörük göçü" yürüyüşü yaptı. Şenlik kapsamında yörük çadırları kuruldu, keşkek dövüldü, çörek pişirildi, yayık ayranı ve kar şerbeti ikram edildi, attan gelin indirme merasimi gerçekleştirildi. Müzik dinletisi, Likyalı Yörükler Patara ekibince halk oyunları gösterileri sunulan şenlikte, ata sporlarından atlı cirit oynandı. Daha sonra şenliğe katılanlara yemek dağıtıldı. İlçe Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, yaptığı konuşmada, Torosların Yörüklerinin şenlikte buluştuğunu, ozanların türkü söyleyip Yörüklerin obalar kurduğunu söyledi. Kültüre sahip çıkılmasının önemine işaret eden Ulutaş, "Örf ve adetlerin, kültürel zenginliklerin yaşanması, yaşatılması ve gelecek nesillere taşınması önemli. Bu etkinliği geçen yıl başlattık. Şehir merkezinde değil, yaylada yapıyoruz. Bu ovada Yörüklerimiz, kıl çadırlarda hayatlarını idame ettiriyor. Yörük kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak anlamında çok önemli bir programı hep birlikte ifa ediyoruz." diye konuştu. AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdiğini belirterek, Yörüklüğün bir üretim ve yaşam biçimi, iki bin yıllık geleneğe sahip bir kültür olduğunu ifade etti. Şenliğe, Kaymakam Murat Öztürk, AK Parti İlçe Başkanı Okay Bilgin, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Yörük derneklerinden temsilciler de katıldı.

AK Parti İl Başkanı Çetin, seçim sonuçlarını değerlendirdi Haber

AK Parti İl Başkanı Çetin, seçim sonuçlarını değerlendirdi

ANTALYA (AA) - AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, geçen ay yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi'nin sonuçlarını değerlendirdi.Kaş Belediyesi Toplantı Salonu'nda yapılan değerlendirme toplantısında konuşan Çetin, seçimlerde büyük bir zafere imza attıklarını söyledi.Cumhuriyetin yüzüncü yılında, yeni Türkiye yüzyılı sürecinde altın harflerle tarihe geçtiklerini kaydeden Başkan Ali Çetin, "21 yıldır tarih AK Parti’yi yazıyor. 21 yıldır tarih Recep Tayyip Erdoğan’ı yazıyor. 21 yıldır dünya Recep Tayyip Erdoğan’ı gıpta ile izliyor. Bu zafere ulaşmanın sevincini, heyecanını yaşıyoruz." dedi.Çetin, Cumhur İttifakı'nda yer alanların birbirine kenetlendiğini anlatarak, "Vatandaş Karabağ’ı, Orta Doğu’yu, Balkanlar’ı, Afrika’yı, dünyadaki mazlumları destekleyen liderin arkasında durdu. Cumhur İttifakı'nın arkasında durdu. Büyük bir zafer elde ettik. Beş yıl daha Cumhurbaşkanı'mız hizmetine devam edecek.” diye konuştu.Avrupa’nın birçok ülkesinde seçim öncesi ve sonrası gazete manşetlerinin değiştiğine işaret eden Çetin, Osmanlı’dan sonra "çökerttik", "bitirdik" dedikleri Türkiye Cumhuriyeti’nin şahlanış dönemine tanıklık ettiklerini dile getirdi.-“Antalya’da iddialıyız”İl Başkanı Çetin, seçimin ardından değerlendirmeler yaptıklarını aktararak, şöyle konuştu:"19 ilçe belediyesini ve büyükşehir belediyesini almaya talibiz. Antalya’da iddialıyız. Bize düşen vazife çalışmak, geçmişte ne yaptığımızı anlatmak. En kısa sürede teşkilatlarımızda kongre süreci başlayacak. Yerel yönetimlerde hem Kaş’ı tekrar almak hem de Büyükşehire ciddi katkı koymak adına çaba sarf ederek, yolumuza yenilenerek, devam etmemiz gerekiyor. Bu süreci beraberce yöneteceğiz.” - “Cumhuriyetimizin 100. yılında güzel bir başlangıç”Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş da İl Başkanı Çetin’e destek vermeye devam edeceklerini söyledi.Bundan sonra da çalışmaları sürdüreceklerini belirten Başkan Ulutaş,”“Yeter ki, devletimiz var olsun. Yeter ki, Cumhurbaşkanımız liderliğinde ülkemiz yoluna devam etsin. Yeter ki, Türkiye düşmanları sevinemesin. Bundan sonraki süreçte bizim yapmamız gerekenler, vatandaşlarımızı, hemşehrilerimizi, milletimizi birleştirmek. Cumhurbaşkanımız liderliğinde Cumhuriyetimizin 100. yılında güzel bir başlangıç oldu.” ifadelerini kullandı.Toplantıya, İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Bayram Doğan, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keyik Yılmaz ve İlçe Başkanı Okay Bilgin de katıldı.

Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker ve silah arkadaşları Kaş'ta anıldı Haber

Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker ve silah arkadaşları Kaş'ta anıldı

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Kaş ilçesinde, Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker ve silah arkadaşlarının anısına etkinlikler yapıldı. Birinci Dünya Savaşı sırasında Kaş açıklarındaki İngiliz uçak gemisi Ben My Chree'yi batırarak büyük bir kahramanlık gösteren Aker ve silah arkadaşları için Kaş'ın Kahramanları Anıtı'nda tören düzenlendi.Kaymakam Murat Öztürk, törende yaptığı konuşmada, Aker ve silah arkadaşlarının kahramanlıklarını tüm dünyaya kanıtladığını söyledi. İngiliz savaş gemisini Ağzı mevkisinde sulara gömen bu kahraman Türk askerlerini anmanın, vatan evlatlarının atalarına karşı borcu olduğunu belirten Öztürk, "Mustafa Ertuğrul Aker'in deyimiyle 'Türk'ün 12 mükemmel yumruğu' 12 top atışıyla dünyaya Türk'ün gücünü göstermiştir. Mustafa Ertuğrul Aker, bununla da yetinmemiş, açlığa, salgına, hastalığa rağmen gücünü iki ay içinde yeniden toplayarak, Paris II ve Alexandra gemilerini Akdeniz'in derin sularına gömmüştür. Uzun yıllar saklı kalan bu kahramanı bizlere tanıtan ve bugün burada toplanmamızı sağlayan herkese teşekkürlerimi sunarım." dedi. Öztürk, 1917'de Kaş'ta başlayan bu mücadelenin tanıklarının şimdi Akdeniz'in derin maviliklerinde yattığını dile getirerek, "Bugün burada Türk'ün zaferlerini haykırabiliyorsak bu kahraman askerler sayesindedir. Şehitlerimizin ruhları şad olsun." ifadelerini kullandı. Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş da Antalya kahramanları Yüzbaşı Aker, Topçu Teğmen Yusuf Ziya Erdil ve arkadaşlarını rahmet ve minnetle andıklarını kaydetti. Ulutaş, bu kahramanların hatıralarını yaşatarak gelecek kuşaklara aktarmanın önemli olduğunu vurguladı. Anıttaki törenin ardından katılımcılar, Kaş Limanı'ndaki tekne çekek yerinden Aker, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına denize "saygı çelengi" bıraktı. Etkinlik alanındaki fotoğraf sergisi gezildikten sonra Mustafa Aydemir'in "Ben Bir Türk Zabitiyim" kitabı okundu. Süleyman Çavuş Camisi'nde Mevlit okutulması ve lokma ikramında bulunulmasıyla anma etkinlikleri sona erdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.